MOJRU SVI VOLE...

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

MOJRU SVI VOLE...

Igra sastavi priču

upeklo
kocijas
deca
krajolik
pogled

Kakvo leto.....vrelo, užareno. Vazduh se prosto talasa. Ljudi kao omamljeni hodaju ulicom. Iako je veče, danas je toliko upeklo sunce da se nije moglo disati te I sada ulični kamen isijava toplotu……I zgrade…..Hvala bogu ima dosta zelenila u ovom malom gradu inače se ne bi moglo izdržati. Tek kada se izadje malo izvan gradića……tamo gde putnika ispraćaju ubogi sirotinjski kućerci I musava deca…pa još produžite pravo…..ma samo toliko da vam iz oka pobegne ta uboga prikaza……e, tu je tako lep pogled….Pruža se u nedogled put I sa obe strane brežuljci pod vinogradima. Prelep krajolik okićen suncem preko dana I grljen mrakom tokom noći. Vazduh je drugačiji….nekako lakši….mekši….hoće da udje u pluća.
U samom centru grada…..glavni trg vrvi od ljudi. Iako je nesnosna vrućina ipak je noć izmamila napolje stanovnike koji dane provode iza zatvorenih prozora I žaluzina. Po toplom kamenu odzvanjaju koraci….ženske štikle udaraju I prave muziku. Barovi su otvoreni kao I dućani. Maleni kafići sa po par stolova napolju I šarenim stolnjacima su puni. U parku, pod okriljem svetiljkama obasjane noći igraju se deca, jure, viču……majke razgovaraju umorno se smešeći jedna drugoj. Kočijaš staje I iz kola izlaze dva mladića smejući se I teturajući pijano. Pogledaše kroz ljude oko njih I nastaviše dalje sa svojim smehom.
Da, svi izgledaju umorno mislila je Mojra dokono sedeći na drvenoj klupi preko puta jednog bara….i moraju jer su dan zamenili za noć. Jadni ljudi. Bože, ona žena jedva stoji na nogama….sve posrće a nosi dete u rukama. Umor I loša hrana…..mora da jedva sastavljaju kraj sa krajem……ko zna, možda je I bez muža…..tužna slika. Nije meni loše ovako…zaista nije. Imam sve…….stan, hranu, novca dovoljno da se ne luksuziram….dovoljno sna preko dana. Neki su postali I stalne mušterije ali nekako mi je slatko da ovako izadjem u noć I šetam….pa ko naidje dobro došao. Jedini je problem što ne volim grubijane….valjda neće naići neki takav noćas….samo što su mi prošle modrice pre neki dan. Vrelina ne smeta I nisam zamenila dan za noć hahahaah noć je ionako moja a dan je namenjen spavanju. Ustaje sa klupe I počinje da se šeta gore dole niz ulicu. Duge noge…..vitko telo I lepo lice sa dugim uvojcima. Lagana jako kratka haljinica na bratele lenjo leži preko jakih mladih grudi. Oko bedara igra…..uvija se….miluje zavodljivo mladost I gole butane….Mojru, svi vole…..

Dobro jutro i lep dan želim ljudima od reči :heart:

LJILJA MMM;bt162490:
Ama ne voli grubijane.....el piše lepo....:rtfm:
Znaš ih? :eek::eek::eek:;):zcepanje:

ps dotičnu pisačicu poznaješ naravno kao i svi ovdena..:manikir:..a i ostale izgleda...za veliko blogersko iskustvo :cvet: ;)
Al voli pare bre
a pare imaju grubijani
znači dobro dodju i oni
pošto voli pare
a za pare se kupuje sve
znači i da voli sve
kao što rekoh gore
Mada istine radi
dodajem da ona
najčešće i voli to što radi
i to mu dodje ko šlag na torti ;):D

ΜΟΙΡΑ
На грчком Судбина.
Можда се у старогрчком читало као Мојра.
У новогрчком се чита као Мира.
А ту сам већ слаб. Судбина... можда.

zxy;bt162495:
Al voli pare bre
a pare imaju grubijani
znači dobro dodju i oni
pošto voli pare
a za pare se kupuje sve
znači i da voli sve
kao što rekoh gore
Mada istine radi
dodajem da ona
i to mu dodje ko šlag na torti ;):D

E što te volim tako pametnog :manikir:
Tako je lepo pratiti tok tvojih misli....posebno izvodjenje zaključaka :zcepanje:
eve ti za zaključak :cvet::cvet::cvet:

Агарта;bt162496:
ΜΟΙΡΑ
На грчком Судбина.
Можда се у старогрчком читало као Мојра.
У новогрчком се чита као Мира.
А ту сам већ слаб. Судбина... можда.

Nisam znala...ime je samo došlo tokom pisanja....ne znam zašto.
Pa svi su slabi na svoje sudbine kako god se one zvale :)

LJILJA MMM;bt162499:
E što te volim tako pametnog :manikir:
Tako je lepo pratiti tok tvojih misli....posebno izvodjenje zaključaka :zcepanje:
eve ti za zaključak :cvet::cvet::cvet:
Dobro evo dopune-ispravke
samo skloni to cveće:mrgreen:

Al voli pare bre
a pare imaju grubijani
znači dobro dodju i oni
pošto voli pare
a za pare se kupuje sve
znači i da voli sve
(koji imaju pare,razume se)
kao što rekoh gore
Mada istine radi
dodajem da ona
i to mu dodje ko šlag na torti

zxy;bt162502:
Dobro evo dopune-ispravke
samo skloni to cveće:mrgreen:

Al voli pare bre
a pare imaju grubijani
znači dobro dodju i oni
pošto voli pare
a za pare se kupuje sve
znači i da voli sve
(koji imaju pare,razume se)
kao što rekoh gore
Mada istine radi
dodajem da ona
i to mu dodje ko šlag na torti

za dopunu si zaslužio nagradu :mrgreen: :cvet::cvet::cvet::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Back