Moje uznemiravajuce iskustvo sa gigatronom koje me je strasno potreslo

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
Danas me je gigatron izuzetno izuzetno potreso i uznemirio da evo jos uvek se tresem dok ovo pisem.

Kupio sam maticnu plocu za komojuter u prodavnici GIGATRONA, odma tog dana povezao sam sve i instalirao sistem. Medjutim u toku rada uvek pri svakom paljenju nekad ranije nekad kasnije ali maksimalno u roku od 20 minuta sa tom maticnom plocom kompjuter se gasi. Posto je to nova ploca prvo sam pomislio da nije neka druga komponenta. I onda uzeo kompletan racunar od druga koji sasvim normalno radi a koji ima isto podnozje procesora. I onda poceo jedno po jedno da menjam - napajanje, procesor, SSD, M.2, graficku, memorije i uvek se isto desava dakle ostala je bila samo maticna. Na kraju izvadim tu maticnu iz gigatrona i stavim drugarovu maticnu a ostale komponente su bile moje i sve je normalno funkcionisalo oko tri sata. Tad je vec bilo i jutro. Znaci bukvalno celu noc nisam spavao jer mi je jako bio potreban racunar za poso zato sam i kupio maticnu.

Dakle definitivno sam zakljucio da maticna ploca iz GIGATRONA nije bila ispravna.

Maticnu sam kupio 21.04. 2023, reklamirao 22.04. Oni su mi posteno na mejl odgovorili 29.04 da se prihvata moja reklamacija. Evo iskopiracu sta su mi poslali na mejl a ako hocete mogu i da napravim skrinsut ekrana sa mejlom: "Postovani, Obavestavamo Vas da je zavrsena dijagnostika i Vasa reklamacija se prihvata. U skladu sa Zakonom o zastiti potrosaca, obavestavamo Vas da ce reklamacija biti resena u skladu sa Vasim zahtevom. Vas Gigatron".

E sad od tog datuma 22.04 pa sve do danas (18.05.2023) nista mi nije stizalo da bi me jutros neka zena pozvala iz GIGATRONA i usmeno preko telefona rekla da se moja reklamacija ne uvazava. Naravno ja sam reko da je meni preko mejla vec dosla odluka da se uvazava reklamacija. Ona je onda rekla da ce preneti njihovom servisu i zavrsila razgovor. Dakle ocigledno nesto mute zele da me prevare da mi uvale neispravnu maticnu plocu jer gde je tu logika ako je prvi put isti taj njihov servis ustanovio da ploca nije ispravna i to mi javili pismeni na mejla zasto sada samo usmeno me poziva ova zena verovatno iz prodaje da se ne usvaja moja reklamacija?

Sta da radim kome da se zalim, da li moze neko da me posavetuje?

Poslednja izmena:
А јеси ли ти њима вратио матичну?
pa naravno, kakvo je to pitanje, i to su je slikali sa svih strana napravili 20 slika kao da vrse forenzicki uvidjaj i mene ispitivali kao da sam kriminalac. Malopre sam zvao organizaciju za zastitu potrosaca i ja sve iznesem moj problem i ona kaze da pozovem sutra jer dolazi na poso neka njihova koleginica - PAZITE SAD - za GIGATRON !!!!

Poslednja izmena:
Ово је гигазавера! :mrgreen:

Исто се брату дешавало с новом матичном, испоставило се да нова верзија BIOS-а није компатибилна са старим компонентама па је на крају покуповао и нову графику и процесор и рам меморију и све ради лепо већ 5 година, потпуно исправна матична.

Danas me je gigatron izuzetno izuzetno potreso i uznemirio da evo jos uvek se tresem dok ovo pisem.
Не смем ни да помислим шта би радио у некој озбиљнијој ситуацији с таквим танким нервима, видиш да није здрав уопште тај синдром Илије Чворовића.

Kupio sam maticnu plocu za komojuter u prodavnici GIGATRONA, odma tog dana povezao sam sve i instalirao sistem. Medjutim u toku rada uvek pri svakom paljenju nekad ranije nekad kasnije ali maksimalno u roku od 20 minuta sa tom maticnom plocom kompjuter se gasi. Posto je to nova ploca prvo sam pomislio da nije neka druga komponenta. I onda uzeo kompletan racunar od druga koji sasvim normalno radi a koji ima isto podnozje procesora. I onda poceo jedno po jedno da menjam - napajanje, procesor, SSD, M.2, graficku, memorije i uvek se isto desava dakle ostala je bila samo maticna. Na kraju izvadim tu maticnu iz gigatrona i stavim drugarovu maticnu a ostale komponente su bile moje i sve je normalno funkcionisalo oko tri sata. Tad je vec bilo i jutro. Znaci bukvalno celu noc nisam spavao jer mi je jako bio potreban racunar za poso zato sam i kupio maticnu.

Dakle definitivno sam zakljucio da maticna ploca iz GIGATRONA nije bila ispravna.

Maticnu sam kupio 21.04. 2023, reklamirao 22.04. Oni su mi posteno na mejl odgovorili 29.04 da se prihvata moja reklamacija. Evo iskopiracu sta su mi poslali na mejl a ako hocete mogu i da napravim skrinsut ekrana sa mejlom: "Postovani, Obavestavamo Vas da je zavrsena dijagnostika i Vasa reklamacija se prihvata. U skladu sa Zakonom o zastiti potrosaca, obavestavamo Vas da ce reklamacija biti resena u skladu sa Vasim zahtevom. Vas Gigatron".

E sad od tog datuma 22.04 pa sve do danas (18.05.2023) nista mi nije stizalo da bi me jutros neka zena pozvala iz GIGATRONA i usmeno preko telefona rekla da se moja reklamacija ne uvazava. Naravno ja sam reko da je meni preko mejla vec dosla odluka da se uvazava reklamacija. Ona je onda rekla da ce preneti njihovom servisu i zavrsila razgovor. Dakle ocigledno nesto mute zele da me prevare da mi uvale neispravnu maticnu plocu jer gde je tu logika ako je prvi put isti taj njihov servis ustanovio da ploca nije ispravna i to mi javili pismeni na mejla zasto sada samo usmeno me poziva ova zena verovatno iz prodaje da se ne usvaja moja reklamacija?

Znaš kako, kupi komponente iz iste radnje i daj da ti sklope, ili kupi gotovu konfiguraciju. Ne znam zašto ljudi uopšte
pokušavaju sami da sklope, kad je sklapanje besplatno ako se kupe delovi iz iste radnje ČP
Inače, vrlo pozitivno iskustvo sa reklamacijama, i zamenom robe u roku od odmah, imam sa monitorem....

Isteraces to ne brini. Odgovor koji si dobio je pro forme jer su u zakonskoj obavezi da ti odgovore na reklamaciju u roku od 7 dana, i ne znam da li je ikad ikome odgovorio neko da se ne uvazava.

Najčešće iz radnje ni ne šalju proizvode stvarno na reklamaciju, ali to sigurno znam za neke sitnije uredjaje tipa fles memorije, slusalice jeftinije, ili za garderobu, patike... možda je za ozbiljne kompjuterske komponente drugačije, ali sumnjam.

Ja, i meni bliski ljudi, smo mnogo puta bas imali reklamacije i svaki put je dat novi zamenski proizvod ili i vraćen novac.
Lično sam 3x reklamirao patike u 3 različite radnje, komplet puma trenerke, delimano noževe, el.roštilj/toster, ruter...
Palamude svi ali na kraju dobijes sta si hteo.
To je posledica aljkavosti i nejasno definisane procedure unutar organizacija, jer niko nema sluzbu samo za to.

Ja bih im se obratila da me posavetuju da li je bolje da na internetu upozorim potrošače da ne naručuju iz Gigatrona ..ili možda da sačekam neku njihovu praktičniju ideju..
Tako ja radim, nekad lično nekad telefonom, sad da li je banka ili radnja, uvek isto uradim.

Poslednja izmena:
Meni su oni odbojni zbog radnika u maloprodaji koji su totalno neupuceni u tehniku.
Jedva sam im objasnio sta je OTG kabl, gledaju me kao da sam trazio krompir. Kad sam rekao microUSB na USB A jos cudnije im je bilo.
Ista situacija malo kasnije kad mi je trebao USB C na USB A, pitali me kao jel to onaj siroki. Da, taj izraz siroki koristi moja baba. Pa mi onda donese type C punjac. Katastrofa.
Isto cudjenje je bilo i kad sam trazio produzni 3.5 mm audio kabl (muski na zenski) pa mi kaze ovde su slusalice pa pogledaj.
U zadnje vreme u jednoj turi porucim od tih sitnica sa Alija i sta mi treba i ne treba, cena niza a kvalitet slican.
Sreca pa im nisam reklamirao nista.

To se slazem da su u Giga neljubazni i vise radnji u koje sam ulazio. Za Tehnomaniju i Tehnomediju nije tako.
Техноманија је бивши Win Win, људи имају велике проблеме са њима, тамо не улазим.
У Gigatronu се добија нормална гаранција на лаптопове, нпр кад купујеш лаптоп добијеш понуду да за одређени новац добијеш продужену гаранцију увозника.
Друге фирме само откаче и кажу да не могу да дају продужену гаранцију. Гигатрон је ипак коректан.

Back