Moje telo pošaljite u Čačak, a srce ostavite u Ljubljani: Bora ČORBA ovim rečima rasplakao svoje Čačane!

Vratiću se jednog dana...

U Čačku, prestonici kulture, održan je spektakularni i vrlo emotivni koncert Riblje čorbe, a više hiljada posetilaca svih generacija pevalo je uglas sa Borom Đorđevićem, Čačaninom i frontmenom ove rok grupe.

Ne skrivajući emocije, Bora je s publikom na Gradskom trgu podelio i tri pesme s novog albuma, od kojih se izdvaja numera "Dve gitare", koju je komponovao s pokojnim Mišom Aleksićem, basistom ovog kultnog benda.

Odmah pored bine, Boru su u Čačku dočekali njegovi prijatelji, školski drugovi, kao i pojedini članovi njegovog prvog rok sastava Hermelini. Odavno osedeli Čačani na koncert su doveli unuke, međutim, oni s kojima smo razgovarali nisu želeli da mu priđu, jer tvrde da bi se svi zajedno rasplakali. To objašnjava i Borinu sledeću izjavu.

- Sada mi je teško da pričam. Želeo sam da ovaj intervju dam nakon koncerta, jer tada je sve lakše. Obećavam dobru svirku. Velika je odgovornost svirati u Čačku, ja u svom gradu uvek imam tremu, pa i sada, u ovim godinama - rekao je Bora dodajući da je u Čačak doveo i čika Jocu Zmaja, člana benda koji se ne viđa često.

3399050_cacak-riblja-corba-bus-plus-produkcija-5_ff.jpg
Bora je kenselovan jer je botina

Nasao ljubav pare sta koji njegov znaci da srce ostane tamo plus sto sjebava tim recima celu pesmu koji mu je klinac jesu mu isprali mozak sta se desava?

Cemu šlihtanje "austrijskim konjusarima" kako ih jeste uvek nazivao kad njih zabole za njega ` sta se desilo njemu razume li iko?

Kako da pevamo tu pesmu kad slavi Slovence koji Srbe ocima ne mogu da vide ` sta se dešava da Srbe tako sjebava tekstom?

Verovatno je uvek i radio za njih .. najobičnije bnd smeće ogranak udba

Ne znam tačno, ali mislim da je našao neku ženu tamo kod koje već godinama živi i koja o njemu brine.
Mozda mu je to potrebno kad ima prilicno godina ` mozda je poceo da se malo ponasa kao stare osobe (pricao o lekovima zabranama lekara) al' ovo je tesko gledati kako od kriticara onih tamo postaje član.

Gde su dokazi?

Guglala sam bnd izaslo je ovo...

https://www.vesti-online.com/udba-krojila-yu-rok-scenu/

https://m.cdm.me/zabava/muzika-film-tv/udba-rokeri-velika-zavjera-u-yu-roku/

Šokirana ` ne znam nista o tome niti ima nekih dokaza 🤷‍♀️ ne spominje se on ni u vestima.

UDBA je bila i njeni ostatci su i dalje pod kontrolom BND, to će reći svakii malo objektivan čovek koji je upućen dešavanja na ovom prostoru iza zavese.

U ex yu a i sada hrvati su imali linkove koje kude ali najviše ka nemačkoj ali su slovenci bili gotovo pa njihova isturena ruka a i danas

Dakle gde će "umirovljeni" operativac nego kod svojih.

Ako te zanima mogu ti napisati višeraznih događaja, procesa , informacija (javnih) koji su me naveli da poverujem da ono što sam čula par puta kao informaciju shvatim kao istinu a ne kao neku bačenu dimnu zavesu

Stvarno tuga da je tako.

Uzgred, bravo za ove snimke. Nisam znao za Sanšajn.
Da gledao sam pre par godina poduži spisak svih"njihovih"pesama a ispod su bili orginali baš kao za Čorbu gomilu stvari su pokrali uključujući i onaj njihov hit Iza horizonta gitara sve živo

Ne volim Riblju Corbu i nikada ih nisam slusao, ali citao sam za te tvrdnje da je Bora plagijator i da je ukrao te pesme sto nije tacno. Nisu u pitanju plagijati vec obrade (cover song) sa Borinim recima a muzikom tih grupa. Bora je dao kredit grupama koje su orginalno napisale muziku i nije napisao da je muzika njegova, vec samo reci pesme...
Postoji sajt koji se zove "Second Hand Songs" koji se bavi obradama originalnih pesama, kao i informacijama o tim obradama. Cover pesme Riblje Corbe se nalaze na ovom sajtu kao obrade (adapted from) pesama The Monkees, Herman Hermits i Animals. Pritisni na link imena pesme ispod i pogledaj.
Pritisni na ime Bora Djordjevic i to ce pokazati sve Borine obrade.

Song:

Zadnji voz za Čačak

Lyrics written by Bora Đorđević
Originally written by Tommy Boyce, Bobby Hart

Language Serbian
Adapted from Last Train to Clarksville written by Tommy Boyce, Bobby Hart
Comments The title means Last Train to Čačak (a town in central Serbia).

Song :

Kad sam bio mlad

Originally written byEric Burdon, John Weider, Vic Briggs, Barry Jenkins, Danny McCulloch
Language Serbian
Adapted from When I Was Young written by Eric Burdon, John Weider, Vic Briggs, Barry Jenkins, Danny McCulloch
Comments Music only credited to Eric Burdon.

Song:

Danas nema mleka

Originally written by Graham Gouldman
Language Serbian
Adapted from No Milk Today written by Graham Gouldman
Comments Music credited to "Herman H."

"Ostani djubre do kraja" slicno zvuci kao Simple Man, imaju iste osnovne akorde, ali Simple Man ima dva puta vise akorda od Borine pesme. Samo moja primedba jer se ne bih slozio da je plagijat.

Poslednja izmena:
Da gledao sam pre par godina poduži spisak svih"njihovih"pesama a ispod su bili orginali baš kao za Čorbu gomilu stvari su pokrali uključujući i onaj njihov hit Iza horizonta gitara sve živo
to me podseca na one komentare ispod pesme na youtube kao e ovaj deo je uzeo od tog i tog izvodjaca.. to mi nije jasno, valjda uzivas u muzici ili ne..

Back