Moje "remek delo"

pera.o:
S'obzirom da se radi o japanskoj basti,a i slika se tako zove,moje licno misljenje je da nije mnogo pretrpana,jer su i japanske baste upravo takve.Znaci ima svega i svacega,puno zelenila,puno cveca,vode,i naravno japanski mostic

mislim da ne bi bilo zgore pre nego shto krenesh da pishesh o nechemu, da prouchish to o chemu pishesh

uglavnom da ne davim puno vrtna umetnost japana ima jako dugu tradiciju i odredjenu filozofiju oblikovanja podredjenu religioznim koncepcijama budizma i shintoizma
i njene neke osnovne karakteristike bile bi harmonichnost odnosa i mir (znachi daleko od svega i svachega)
a jedna od osnovnih karakteristika japanskog vrta jeste upravo odsustvo cveca, ili se ono pojavljuje u jako malim kolinichinama, gde se prednost daje drvecu i zhbunju sa lepim cvetovima
odnosno karakteristichnom bojom lishca kojom se naglashava smena godishnjih doba
(prolece cvetanje plodonosnih vrsta; jesen- bojenjem lishca narochito klena; zima- prizor ogolelih grana )
najcenjenija biljka je gusto cvetajuci japanski bor, a od cvetnica shljive, vishnja, azaleje i kamelija

tako da ako je vec "japanski" vrt u pitanju , mozhda ne bi bilo zgoreg naci i neku sliku istog pa pogledati kako on zaista izgleda :arrow:

Japanese-Garden-Fall.jpg

34_japanese_garden.jpg
e da da ne ispadne da ne znam o chemu pricham ovo zeleno je neka americhka verzija japanskog vrta, ali otprilike se pridrzhava nekih osnovnih smernica oblikovanja istog, (na stranu stim shto deluje potpuno neprirodno sa tim veshtakom od trave i izbetoniranim koritom jezera :?)
bground32.JPG

AntunTun:
ma uradi most preko cele slike....a da cvetje i ostalo budu tu eto tek tako....znachi deblji most....jachi most....da bude ogroman....ne zezam se .....nacrtaj ga da totalno dominira....il sam se samo ja istripovo
Posveticu mostu jos malo vremena i paznje,ali ne znam bas da li ce most biti preko cele slike.Slazem se sa tobom delimicno,i priznajem da je most stvarno malo zapostavljen tako da cu ga jos malo raditi,ali ipak mislim da je mozda bolje da se posvetim nekoj sledecoj slici,a ovu da ostavim da malo "odlezi"...POZZ!!!

raindog:
mislim da ne bi bilo zgore pre nego shto krenesh da pishesh o nechemu, da prouchish to o chemu pishesh

uglavnom da ne davim puno vrtna umetnost japana ima jako dugu tradiciju i odredjenu filozofiju oblikovanja podredjenu religioznim koncepcijama budizma i shintoizma
i njene neke osnovne karakteristike bile bi harmonichnost odnosa i mir (znachi daleko od svega i svachega)
a jedna od osnovnih karakteristika japanskog vrta jeste upravo odsustvo cveca, ili se ono pojavljuje u jako malim kolinichinama, gde se prednost daje drvecu i zhbunju sa lepim cvetovima
odnosno karakteristichnom bojom lishca kojom se naglashava smena godishnjih doba
(prolece cvetanje plodonosnih vrsta; jesen- bojenjem lishca narochito klena; zima- prizor ogolelih grana )
najcenjenija biljka je gusto cvetajuci japanski bor, a od cvetnica shljive, vishnja, azaleje i kamelija

tako da ako je vec "japanski" vrt u pitanju , mozhda ne bi bilo zgoreg naci i neku sliku istog pa pogledati kako on zaista izgleda e da da ne ispadne da ne znam o chemu pricham ovo zeleno je neka americhka verzija japanskog vrta, ali otprilike se pridrzhava nekih osnovnih smernica oblikovanja istog, (na stranu stim shto deluje potpuno neprirodno sa tim veshtakom od trave i izbetoniranim koritom jezera :?)
Poslavsi sliku na forum da je "znalci" iskritikuju,ja sam unapred znao da se u stvari "igram sa vatrom" i da ce kritike biti zaista ostre i iskrene,kakva je i ova vasa,ali sam pre svega mislio i zeleo da kritike dobijam u smislu i kontekstu slikarstva i samog slikanja,a to sto manje-vise ne poznajem detalje japanske kultire i japanske religije,mene mnogo ne uzbucuje s'obzirom da sam bio baziran na samo slikanje,jer sam kazem po drugi put imao samo jak nagon i zelju da slikam.Vasa kritika ce mi pomoci u svakom slucaju posto sam priznajem od vas i saznao nesto sto nisam znao o japanskim vrtovima.Ako neka od narednih slika bude bazirana na japanskoj kulturi i vrtovima ovi vasi saveti i opaske ce mi u svakom slucaju biti od koristi.Do tada ja vam se zahvaljujem i pozdravljam!!!

naravno da idesh na sledetju....slika je ok....ja sam mislio da slika prestane da bude slika japanske bashte....vetj da postane most u bukvalnom smislu rechi....al to je neshto shto ne umem da objasnim a crtam nikako da ne prichamo o slikanju....al kao eto ja ovo ono dajem mishljenje....ala je piaf hard core...

When logic and proportion
Have fallen softly dead
And the White Knight is talking backwards
And the Red Queen's off with her head
Remember what the doormouse said:
"Feed your Head
Feed your Head!"

pera.o:
Pa kad lik ima toliko znanje o japanskoj kulturi,religiji,vrtovima...A i zasto da ne,verovatno zna jos mnogo toga o svemu i svacemu.Nailazio sam na takve u zivotu.
A ja tu nesto kao slikam...pa jos i "japanese garden" ZAMISLI?!

necu ni da pretpostavljam shta podrazumevash pod "znalci", ali pod pretpostavkom da ovde ipak ima ljudi kojima je neki oblik umetnosti profesionalno opredeljenje, i da su mu posvetili poslednjih recimo 10-15 godina svog zhivota, ne znam zaista shta ochekujesh ?
aplauz ?

ja cu se lichno suzdrzhati komentara slike, zato shto nemam potrebu da izigravam likovnog kritichara nekom ko je naglasio da se prvi put susrece sa slikarskim platnom,
ali nisam mogLA da se suzdrzhim od komentara na tvoje spisanije i blago skrnavljenje necheg shto ne poznajesh, nenamerno sigurno, ali ... meni je zasmetalo...
tako da no hard feelings i nema potrebe za tolikom ironijom ubuduce

poz
icon_wink.gif

raindog:
necu ni da pretpostavljam shta podrazumevash pod "znalci", ali pod pretpostavkom da ovde ipak ima ljudi kojima je neki oblik umetnosti profesionalno opredeljenje, i da su mu posvetili poslednjih recimo 10-15 godina svog zhivota, ne znam zaista shta ochekujesh ?
aplauz ?

ja cu se lichno suzdrzhati komentara slike, zato shto nemam potrebu da izigravam likovnog kritichara nekom ko je naglasio da se prvi put susrece sa slikarskim platnom,
ali nisam mogLA da se suzdrzhim od komentara na tvoje spisanije i blago skrnavljenje necheg shto ne poznajesh, nenamerno sigurno, ali ... meni je zasmetalo...
tako da no hard feelings i nema potrebe za tolikom ironijom ubuduce

poz
icon_wink.gif

Potpuno vas razumem sto recimo nemate vremena,a ni potrebe da kritikujete tamo neke naivce koji se,zamislite po prvi put srecu sa slikarskim platnom(kakva strahota),jer sa tolikim znanjem i poznavanja likovne umetnosti,kako kazete profesionalnog rada,verujem da vam to stvarno tesko pada.Iskreno se nadam da cete vi i takvi kao vi jednoga dana i udostojiti mene jednog obicnog smrtnika te mi i iskritikovati sliku,s'obzirom da sam je i dao na gledanje,i kritiku u forumu upravo zbog toga.Inace u suprotnom bih je pokazivao samo tetkama i onima od kojih ocekujem aplauz kako vi to kazete.Ipak probajte da unesete malo plemenitosti u zivot,mozda nekome vasi strucni saveti i budu od koristi,ili mozda mislite da treba da "pokosite"svakoga ko se lati necega u cemu ste vi profesionalni i vrlo strucni.Eto ja vam se izvinjavam sto sam se drznuo,da sa jako skromnim znanjem,cak nesto i naslikam u zivotu,i zaista nisam imao nameru da nesto tu i "skrnavim".Pozdrav...

pero, možda nije loše da se navikavaš na svakave komentare na svoj rad a samim tim učiš da ih prihvatiš, jer svakako da ima onih zlonamrenih ( ovde ih doduše nisam pročitala) ali i dobronamernih... posebno ako pitaš šta mislite o mom radu.
neće te svi tapšati po ramenu.
znam da nije lako, ali moraš da se navikneš da se ne uvrediš na svaku reakciju ili komentar. mislim da sve to može da ti pomogne u daljem radu, da budeš bolji, naravno. naravno ne mislim da treba svakoga da poslušaš ali proceniš... imal judi koji znaju i koje ceniš ...
eto samo toliko od mene.

e da, inače jako ne volim ljude koji dolaze ne izložbe i umetinicma kažu e ovo sam ja mogao isto DA NACRTAM!
ili, ovde imate greškicu...a ono izložba cakum pakum ali on je našao jednu ebenu grešku... ili još veće zlo - grešku u katalogu... i tovari te o tome.
i ne volim ni ljude koji javno kažu kako je ovo rad talentovanog maladog umetnika ... bravo divno krasno...a privatno povraćaju po tome.
nije vama umetnicima lako.

eto olakašala sam sebi dušu.

pera.o:
Potpuno vas razumem sto recimo nemate vremena,a ni potrebe da kritikujete tamo neke naivce koji se,zamislite po prvi put srecu sa slikarskim platnom(kakva strahota),jer sa tolikim znanjem i poznavanja likovne umetnosti,kako kazete profesionalnog rada,verujem da vam to stvarno tesko pada.Iskreno se nadam da cete vi i takvi kao vi jednoga dana i udostojiti mene jednog obicnog smrtnika te mi i iskritikovati sliku,s'obzirom da sam je i dao na gledanje,i kritiku u forumu upravo zbog toga.Inace u suprotnom bih je pokazivao samo tetkama i onima od kojih ocekujem aplauz kako vi to kazete.Ipak probajte da unesete malo plemenitosti u zivot,mozda nekome vasi strucni saveti i budu od koristi,ili mozda mislite da treba da "pokosite"svakoga ko se lati necega u cemu ste vi profesionalni i vrlo strucni.Eto ja vam se izvinjavam sto sam se drznuo,da sa jako skromnim znanjem,cak nesto i naslikam u zivotu,i zaista nisam imao nameru da nesto tu i "skrnavim".Pozdrav...

joj bre choveche, ne budi patetichan :lol:
nemam potrebu da komentarishem tvoj rad zato shto ne znam ni s koje strane bi trebala da mu pristupim, i ako sam ja godine psvetila prouchavajuci neshto, ne znachi da i ostali to moraju da znaju da bi bilo shta uradili u zhivotu

tehnichke primedbe bi bile na konto nelogichnosti u prikazivanju pojedinih stvari na slici, tipa mosta koji ne poshtuje pravila perspektive, glomazan je, nema ljupkosti u njemu
i recimo refleksija u reci gde se po ne znam kojoj logici neke stvari odlikavaju u vodi a neke ne, (tipa neko rastinje se odslikava, a drugo ne,dok most ni nema svoj odraz) u ostalo nema potrebe da ulazim jer je u domenu subjektivnog dozhivljaja
jel sad bolje ?

raindog:
joj bre choveche, ne budi patetichan :lol:
nemam potrebu da komentarishem tvoj rad zato shto ne znam ni s koje strane bi trebala da mu pristupim, i ako sam ja godine psvetila prouchavajuci neshto, ne znachi da i ostali to moraju da znaju da bi bilo shta uradili u zhivotu

tehnichke primedbe bi bile na konto nelogichnosti u prikazivanju pojedinih stvari na slici, tipa mosta koji ne poshtuje pravila perspektive, glomazan je, nema ljupkosti u njemu
i recimo refleksija u reci gde se po ne znam kojoj logici neke stvari odlikavaju u vodi a neke ne, (tipa neko rastinje se odslikava, a drugo ne,dok most ni nema svoj odraz) u ostalo nema potrebe da ulazim jer je u domenu subjektivnog dozhivljaja
jel sad bolje ?

Pa naravno da je lakse.Ovo mi sada i deluje kao normalan,i moze se reci prijateljski savet koji sam i ocekivao,a ne kao "demonstracija sile"od strane strucnjaka,i profesionalca.
Sto se tice samog mosta i refleksije u vodi nesto je vec ispravljeno nakon uslikavanja foto-aparatom,pa je zato i ne mozete videti.Jednostavno nisam mogao da cekam vise,pa sam sliku tako i poslao na kritiku.A most tek treba da odradim s'obzirom da sam vec dobio slicne kritike,a i sam nisam njime zadovoljan.Sve u svemu zahvaljujem na kritici i pomoci svima koji su nesto napisali,kritikovali,a samim tim i meni pomogli u vezi slike,i daljeg rada.POZDRAV!!!

Back