Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.556
Па то је оно што ти волиш да кажеш да су то Шаргићеве фамтазмагорије. Шаргић није творац тога, он се у својим емисијама користи књигом Српско-српски речник Радована Дамјановића, али и Римљани слоненствујући Павла Соларића из 1818. године. Ја бих ти топло препоручио да у својој библиотеци имаш српско-српски речник у три тома од Радована Дамјановића.
Joj, nemoj me zafrkavati. Prošli smo Rašu, itekako na ovom forumu. Nema potrebe da se vraćamo na njega. Njegovo delo koje navodiš ima onoliko veze sa jezikom koliko sadržaj tvoje šolje u toaletu. Damjanović ne veruje ni u šta od toga ni sam i sve to čini samo radi novca i humora tj. pažnje.
Neću uopšte da otvaram tu temu; samo ću reći da Radovan niti je školovani lingvista, niti samouki; nema gotovo nikakvo iskustvo sa stranim jezicima, tako da ne poseduje ni nikakva znanja uz pomoć kojih ni mogao doći do takvih zaključaka.
Ja bih tebi preporučio da batališ Srpsko-srpski rečnik i sve šta taj čovek priča, ako tebe stvarno zanima istorija. Uz pomoć tih stvari, nećeš je upoznati, sasvim sigurno.