Moja situacija

Bad_Wolf:
alexy:
Bad_Wolf:
Stasa7:
Ali on je prilicno stariji od mene, ima 30, ja 23, mislila sam da mogu ocekivati da zna sta zeli. Mislis da sam ga `uplasila`?

Ma deda, a ti u najboljim godinama! A razlike. Nego da ti nisi zaglavila - kada si ovako napeta, sa tim pitanjima k'o da je sad biti il' ne biti?

Da, uopste nije neka razlika..

Tako je: ona malo zrelija, on malo neizivljeniji i razlika je funkcionalno malecka...

Nije on neizivljen, bas naprotiv.

Za sve je u stvari najbolji savet da direktno (ono: oci u oci bez treptanja i skretanja pogleda) porazgovarate o svemu! ALI...

Svi (sve) vi se plasite da ne izgubite i ovo sto imate, ma kako vam trenutna situacija bila nelagodna (i ostale varijacije na ne...), pa izbegavate direktnost, nego ovde trazite savete, potvrde vase pravicnost ili zabluda...

So, vratite se na prvi pasus - ipak je to najbolje: ima dosta toga da ispliva na povrsinu. I to bez neke pripreme, vec na bum... Ako valja, bice jos bolje, ako ne - u krajnjoj liniji izbrisite "zapisnik" i mucite se i dalje...

Srecno (i ostalim primeniocima saveta)!

Stasa7:
Kada smo se upoznali ja sam tek bila izasla iz veze koja je trajala nekih 6 meseci. Fizicki smo jako privukli jedno drugo. Onda smo kroz razgovor utvrdili da imamo slicne stavove, ubedjenja. On je par meseci pre toga zavrsio visegodisnju vezu. Raskinuli su zbog toga sto je njemu odnos postao monoton. Ja mislim da mu je falilo zabave. Poceli smo da izlazimo. Ispostavilo se da nemamo previse istih interesovanja, tako da je bilo veceri kada prakticno ni o cemu nismo pricali. U prvi plan je pocela da izbija fizicka privlacnost.
Iako puno radi, zvao me je vise puta dnevno, kao i ja njega. Ja jesam preterala malo, u smislu da sam se od starta postavila kao da je ta veza ozbiljna. Cinilo se da ipak nije ispunjen nasim odnosom. Konacno, rekao mi je da ga sve to gusi po malo, ali da ne zeli da prekinemo kontakt. Od tada, ja ga nisam zvala, ali je posle nekoliko dana poceo on mene da zove, da mi prica kako sam ja divna, kako mu se dopadam, ali zeli da budem opustenija.
Zelela sam da spavam sa njim, ali nista vise od toga, jer sam shvatila da ne mozemo imati kvalitetnu vezu. Imali smo sex u kome smo oboje uzivali u potpunosti. Bilo je zaista divno.
Posle toga je poceo cesce da me zove, ali sam mu rekla da ne treba da me zove sada samo zbog toga sto smo imali sex. Rekla sam mu da ja ne zelim opusten odnos kao i on. Onda me je opet zvao i rekao da zeli da me zove, ali mu je neprijatno posle svega sto sam rekla. Da on zeli da provodi vreme samnom, ali mu smeta to sto ja previse razmisljam o celom odnosu, sto ne znam da se opustim.
On se meni i dalje jako dopada, ali ne znam koliko me ozbiljno dozivljava. A i posle svega sto se desilo, ne znam da li zelim da budem sa njim.
Sta biste Vi uradili na mom mestu?

Vidis, i o muskarcima je potrebno znanje a ne samo kako zene misle: "njima je stalo samo do sexa".

Nista cudno njegovo ponasanje. Znaci da covek nije robot, masina, da nema osecanja. Jos mu je u dusi bivsa devojka i verujem da kada je sam, jos uvek misli na nju (bez obzira sto je s tobom).

Sada je u prelaznom periodu (mozda je bolje za njega da se niste sreli) i mora da mu "slegne". Jos uvek postavlja sebi neka pitanja. Kako je tebe upoznao shvatio je da imate zajednickog... E, sad ti pravis gresku. Iz straha da ga ne izgubis ili zato sto se plasis samoce ti ga gusis i naravno da je njegova reakcija da bezi. Cim ga pustis on ponovo razmislja o tebi, dajes mu toplinu.

Prema tome nagovesti mu da si ti tu, da razumes njegovu tugu (on tuguje za njom, ma sta ti mislila ili ti on pricao) i kad god zeli bicete zajedno. Jednostavno sada je preosetljiv, to krije u sebi... kako rekoh dok mu ne slegne.

Mnogi grese i muskarci i zene sto iz veze upadaju u vezu potreban je period i to malo duzi nego sto se misli. Nije tacno da se klin klinom izbija!

Bas toga sam se i bojala, da je jos uvek voli.
I sam sam to nekako osetila.
Inace, danas me je zvao i pitao da li moze da dodje samo na kratko, da me vidi. Keze da me se uzeleo, samo da moram da budem opustenija.
Bio je nezan i pazljiv, ali.. kao da zeli da me nekako przi na distanci. Ako je to zbog ljubavi prema bivsoj, pitam se da li je ipak najbolje da ga pustim? Ako mu ona jos znaci, ko zna kada ce i da li ce pozeleti samnom nesto ozbiljnije?

Ispostavilo se da su Milojko Vasic i Kazanova bili u pravu.
Ja mu se dopadam i zeli da pokusa samnom, ali voli i dalje svoju bivsu, mada kaze da ne zeli da bude sa njom.
Da ostanem pored njega ili ne?
Bojim se da cu morati da prodjem kroz toliko toga i da opet necu imati kvalitetnu vezu sa njim.
Sta mislite, da li je moguce da je preboli pored mene i da mene zavoli? Ne zelim da se zanosim.

Joj... :( :( :(

Sad mi pade na pamet krajnje nepovoljni ishod: mozda te batali, ali sa trecom.

Ta njegova prica o voljenju prethodne... Hm, sve zavisi od nje (na vise nacina):

1. ako ga NE voli vishe - on je onda cule (kuchak, kuchence) - ono, neprimetni drug za krechenje, noshenje nameshtaja, i dr. sitne opravke, dok si ti na standby - u.
2. ako ga voli (ali ima neki drugi ometajuci faktor za njihovu vezu), onda si tek ispala iz "igre"
3. RAZNO - kako joj dune da se odnosi prema njemu; ali uvek ces biti na kraju talasa dogadjanja

To sto je dosao kod tebe (na kratko) mi mirise na nesto drugo, a ne na ono kako si ti, cini mi se, protumacila: ljubav, paznja i leptirici... sorry.

Budi malo paranoik i skener - malo da ti vodis pricu (a ne tvoje srce - da si musko rekao bi jedan drugi deo tela).

E, pa sad Stasa, niko nije pametan da ti kaze sta bi trebala da uradis ili sta je najbolje za tebe?

Mogu ti reci da je u tebi nasao utehu a to sto ti prica, da ne bi on bio sa njom, to mu kazi, da sam mu JA rekao, da moze da okaci macku o rep. U stvari, bio bi on sa njom kada bi ona htela, ali je verovatno povredjen od nje (sto sigurno jeste) pa, ako bi mu se vratila verovatno bi zeleo da bude po njegovim uslovima. Najverovatnije je od nje razocaran, nije ono sto je on mislio i sad se koleba.

Tako sam i ja radio kada sam pre neku godinu isao sa jednom (posle kada su se zdruzile, osetio sam olaksanje, jer znam da je i ovoj mojoj bivsoj, prvoj bilo stalo do mene) kojoj sam pricao kako ja ne bih bio sa njom, kako ovo, kako ono... a u stvari sam mislio: "ih, kada bi se nesto desilo, pa da budemo zajedno kao pre".

Ne umem da tesim, ali mogu uvek da kazem onako kako jeste. Zivot je takav a ne kakav bi mi voleli... to ti je realnost a kod tebe je to dobro sto neces da se zanosis. Devojke grese kada traze od drugarica podrsku (tj, da im one pricaju sta bi one volele da bude, npr, zensko gledanje u solju - posle tvojih jadikovki ona ti govori i tesi te: ceka te taj i taj, sa takvim ocima, vidim zajednicki put... ono sto bi ti volela da cujes).

E ta moja bivsa (ona druga) se iz inata (navodno) udala (htela je da podjemo ponovo, jer smo se u medjuvremenu bili, kao, posvadjali sto sam ja jedva cekao) i dete koje je dobila musko krstila mojim imenom... sto hocu da ti kazem da ti brak ne bi bio potpun. Ova prva je postala najobicnija profuknjaca.

Tesko je ovo sto cu ti reci, ali sa njim ozbiljnije ne mozes ocekivati a i kada bi to bilo on ne bi bio potpuno tvoj. Verovatno mu dodjes samo radi praznjenja (kako bi mi muskarci rekli), da ne bi pao u potpunu tugu.

Tvoj primer me je podsetio na taj deo mog zivota pa iako te nisam nikako utesio niti pomogao, barem sto kazes da se ne zanosis. Iako je slatkoreciv uzimaj sve sa rezervom.

Back