MOJA REKA

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

MOJA REKA

Reka…..
Moja reka....
Kao kraljica se šepuri
A oni splavovi kao paževi
Veći mogu biti i dvorske dame
Šareni, kitnjasti gordo stoje
Manji su sluge
A sve obasjano bojama duge.

Moja reka......
Mir mi pruža kad god zaželim
Nekako zna da sve kockice moje složi
I osmehe mi umnoži
Samo ne ispunjava baš sve moje želje
I ne treba.....
Ipak... dozvoljava da kraj nje sanjam
E, to treba......
Jer šta je čovek bez sna?
Kao dan bez odmora.

Ah, da....pored nje se i smejem
I teške misli razvejem
Nekako....kada je odmorna uzme ih od mene
Kada je umorna samo ih presvuče
u lepše haljine obuče
i tiho kaže
„Hajde dušo......glavu gore
I od lošeg ima gore
Život jeste samo more
A ti jesi reka mala
Moru svome snagu dala
Teci reko, nemoj stati
Srce dušu neka prati.
Hajde mila,
živa ti meni bila
I još mnogo kraj mene snila“

Moja reka.......

PS Dobro jutro.....neka vam dan bude nasmejan :heart:

91.jpg

:zskace:Jaooo Ljiljo, Mes i Nera su preslatki, ali Nera...:zaljubljena: zaljubila sam se u onu njenu slicicu sa lopticom...nisam znala da je to ona, a sad kad znam...ma preslatka je pufnica jedna malecka...:zskace::zskace:

P.S. I ja navijam za Partizan:zcepanje:

Izgledalo bi mnogo lepse bez toga "uf". :) U vecini slucajeva jednostavno: hvala je sasvim dovoljno da se izrazi uvazavanje priznanja kao i da se oda postovanje osobi koja nam ga ukazuje.
U protivnom se moze postici suprotan efekt od zeljenog te zahvalnost moze poprimiti blagu notu arogantnosti kojom se omalovazava, ne samo sposobnost rasudjivanja osobe koja nam ukazuje priznanje, vec i sumnja u njenu iskrenost i dobre namere.
Svi smo mi vise-manje skloni formiranju navika u ophodjenju s ljudima koje nisu uvek konstruktivne. Jedini nacin da se one eliminisu je da ih se postane svestan pa ti zato ovo i pisem.
Sve ovo je napisano u najboljoj nameri i nadam se da ces me pravilno razumeti. Ukoliko ne- Izvinjavam se na slobodi da nezvano dajem savet.
P.S.
Zista mislim da imas redak talent da svakodnevno pises pesme a da uvek imaju izvesnu dubinu. Isto tako, cestitam ti rodjendan s malim zakasnjenjem.
Mnogo pozdrava.

sofija06;bt125754:
Izgledalo bi mnogo lepse bez toga "uf". :) U vecini slucajeva jednostavno: hvala je sasvim dovoljno da se izrazi uvazavanje priznanja kao i da se oda postovanje osobi koja nam ga ukazuje.
U protivnom se moze postici suprotan efekt od zeljenog te zahvalnost moze poprimiti blagu notu arogantnosti kojom se omalovazava, ne samo sposobnost rasudjivanja osobe koja nam ukazuje priznanje, vec i sumnja u njenu iskrenost i dobre namere.
Svi smo mi vise-manje skloni formiranju navika u ophodjenju s ljudima koje nisu uvek konstruktivne. Jedini nacin da se one eliminisu je da ih se postane svestan pa ti zato ovo i pisem.
Sve ovo je napisano u najboljoj nameri i nadam se da ces me pravilno razumeti. Ukoliko ne- Izvinjavam se na slobodi da nezvano dajem savet.
P.S.
Zista mislim da imas redak talent da svakodnevno pises pesme a da uvek imaju izvesnu dubinu. Isto tako, cestitam ti rodjendan s malim zakasnjenjem.
Mnogo pozdrava.

U pravu si......samo moje "uf" ovde svi znaju da ne znači sumnju u njihove reči i rasudjivanje već moje iznenadjenje iskazanom pohvalom. Sasvim iskrena reakcija sa dozom šale. Izvinjavam se tebi na ishitrenoj reakciji. Nismo imale komunikaciju do sada, pa u jučerašnjem prilično veselom danu za koji uopšte nisam planirala da bude takav ali je ispao jer su prijatelji objavili da mi je divan dan te se ja prilagodih po sistemu "kad je bal nek je maskembal" po inerciji rekoh to "uf".....ono je šala na moj račun a ne neverovanje u tvoje reči.
Za sve tvoje reči nastale iz čitanja mojih reči od mene jedno hvala :)

Hvala i tebi na razumevanju. :) Verovala sam da ces pravilno razumeti pa sam zato dala sama sebi slobodu da ti to i napisem. Jer iza svega onoga sto pises, pored talenta naslucuje se i plemenit karakter i divna osoba.

Back