Moja prva rock ploca, kasta, cd ili pesma ako se secate...

difrent from others...:
ja sam citao(skoro pa proucavao) paganizam mojih predaka.
ali znam ponesto i o keltskom,staroslovenskom,citao sam i grcku i rimsku mitologiju...
mada slabo sam upamtio stvari:lol:
a da! sad nesto se zanimam za vesticarenje jer sam upoznao jednu bas upucenu devojku koja je opsednuta time pa me nadahnulo na edukaciju8-)
ti sitao :smajlikojisekrsti:

difrent from others...:
ae nesto poznato..."herodotova istorija"

koliko o istoeiji,koliko o mitovima,bogovima...zanimljivo stivo

I ja mnooooogo volim da citam mitove. Najvise volim egipatske i skandinavske, ali klasika je klasika. Ako volis grcke mitove, a vec imas solidno znanje (citao Hesoida i Homera), preporucujem ti da uzmes Grevsove. Knjiga je neverovatna, poucna i vrlo zanimljiva...

Moja prva kaseta je bila neka zuta, slushala sam je stalno... sada se samo secam rachi jedne pesme:"Priznaj, priznaj da je tebi drago, kada Bruno nocas, probija embargo..." tako neshto... mislim da je Rambo Amadeus... kupili mi moji jer mi se svidela zuta boja kasete... :lol:

A pre toga sam Bajagu slushala... na TVu su bile njgove pesmice... moji mi puste i ja tako zaspim... a kada se pesma zavrshi, ako nisam zaspala, ja pochnem da plachem, pa mi moji pevaju... :D

U mojoj kuci muzike je uvek bilo,tj. nikad tisina-posebno kad sam bila klinac,cale mi je dok sam jos imala 5 godina rekao da je pink glupost a ja sam to nesvesno usvojila i borila se protiv pinka u svojim kasnijim drustvima(kad sam ja imala 5.pin je tek osnovan i poceo sa sranjima).
Kao klincima cale je pustao vesele pesmice tipa(Avionu slomicu ti krila,Korni grupu...)
Sada ja ne slusam istu muziku kao cale(mada Balasevic nam je zajednicki adut)i on mi je i bio prva kaseta,a rock.................se ne secam,ali znam da sam slucajno otkrila Azru i brzo je zgotivila........ :-D :-D :-D

Mintaka:
Secanja, secanja.. A kao da je juce bilo. Ulazi calac sa kutijom kaseta, vadi jednu i kaze mi: Mala da cujes sta je zvuk i ostavis se dr. iggija i ostalih olosa (malo sam zacinila, nisu bile bas bile ovakve reci :D .. Ali uglavnom ukljucujem kasetofon i prvi put se susrecem sa super muzikom.. Bili je to neki mix hitova od "Doors", boga pitaj gde je to nasao. Moj zivot se menja i pocinjem da saznajem za prave vrednosti.. Od tada nista vise nije bilo isto... Krenula sam da slusam peperse, depeche mode, pearl jam i tako dalje i tako dalje...
Doslovce moja prica.
Cak su isto Dorsi bili u pitanju.
Mada ne mogu da kazem da je to bio pravi pedagoski potez.Pogotovo zato sto vecinu pesama nisam skontala ni posle 10 godina...
Ali,onda je bas imalo efekta na mene.Posle toga su mi Tajci i Lepa Brena i druge gluposti koje su slusali ostali klinci delovali potpuno nedoraslo.Onda sam u stvari i prestala da slusam domacicu...

Trilijan:
Doslovce moja prica.
Cak su isto Dorsi bili u pitanju.
Mada ne mogu da kazem da je to bio pravi pedagoski potez.Pogotovo zato sto vecinu pesama nisam skontala ni posle 10 godina...
Ali,onda je bas imalo efekta na mene.Posle toga su mi Tajci i Lepa Brena i druge gluposti koje su slusali ostali klinci delovali potpuno nedoraslo.Onda sam u stvari i prestala da slusam domacicu...

Naravno da ni ja nisam shvatala nijednu od pesama tada, ali je to prouzrokovalo istu posledicu kao i kod tebe. Ne mogu da nazovem to "nepedagoskim" postupkom, zato sto je ipak uticalo na moj muzicki ukus, i to naravno u pozitivnom smislu, a sve sto je pozitivno, predstavlja i uspesan u ovom slucaju, pedagoski cin. Vremenom sam sve vise i vise slusala Doorse i u svaku pesmu se uzivela u potpunosti. Danas kada cujem Alabamu, omiljenu pesma mog calca, pocnem sa ocnim izlucivanjem tecnosti :) . Inace nisam napisala da i danas cuvam tu kasetu i ima da me sahrane uz nju ( i raznu kolekciju stvari koju nosim na onaj svet :D )!

Back