Moja nocna mora.

Nazivam ga to dete zato sto je to licnazamenica za dete, a ja ni sam ovde sa poznanicima da bi govorio njeno ime. Definitivno mi nije neki... regal tolko mozes da zakljucis iz mog teksta. Da imam takav odnos sa njom poneo bi se kao svaki drugi muskarac i sutnuo je majci i ziveo bez trunke odgovornosti.

Preci preko tolke izdaje i prevare radi deteta dokazuje moju zrelost a komplekse leci negde drugde.

TO dete je ipak i tvoje dete i za njega/nju se izgleda boriš. Nisam mislila da treba da napišeš kako se malena zove, ali mi je bilo logičnije da napišeš eventualno TO NAŠE DETE, ako već ne TO MOJE DETE, ovako mi stvarno izgleda da se borite za tamo neki regal, a ti se vređaj koliko ti volja.

Molim "likove" koji ne mogu covjeku da pomognu da se i ne javljaju sa komentarima tipa "ko sve ima djecu" ili " ko vas placa da otvarate iste teme"!

Covjeku je muka i u nevolji je, ako mozete pomozite mu, ako ne mozete - ne javljajte se, izivljavajte se negdje drugo, zivot je cudan i cesto stvara razne nesrecne situacije koje su na prvi pogled slicne - to nije razlog da covjeku pristajete na muku.

Ne, nisam niciji advokat, ali bezobrazno je prisjedati nekome na muku ispraznim komentarima.

Sest godina poznavanja, cetiri godine braka, cerka od godinu i po dana i puno ljubavi. Bilo je uspona, a kao i kod svakog braka malo i padova. Uspeli smo na kraju sve da sredimo oboje zaposleni i dobili nas stan. Jednog dana mi je saopsteno da ima vezu sa kolegom koja traje 2-3 meseca. Poceo je bes da kulja u meni poprilican ali nekako sam ga prevazisao misleci tog momenta da burnom reakcijom samo mogu da pogorsam situaciju.

Sa obzirom da imamo dete mislio sam da ce vremenom da se opameti i da pokusa da spase brak, ali sve mi se cini da jedino sto zeli je da bude sa njim. E sad problem u svemu tome je sto smo dosli do razvoda, koji se trudimo iz petnih zila da bude sporazumni, moje misljenje je da malo dete treba da bude uz majku ali problem je sto ona zeli da dete vodi kod frajera 150 km daleko i od moje i njene porodice, u selo gde nikog nezna i gde nezna na cemu je ni kako kuca izgleda i da je odgaja uz stranca, a da ne spominjem da za cuvanje nikako apsolutno nemoze da se pokrije. Kad god je pitam sta ce sa detetom ona slegne ramenima, sto me plasi jako.

Mislim da to nesmem da dopustim, kolko god bilo tesko mislim da bi trebalo da preuzmem odgovornost za to dete i da se izborim da preko radnih dana dete bude kod mene, sa obzirom da imam stalan posao, stan i da dete u svako doba ima ko da pricuva mislim da imam solidne uslove da podignem to dete kako treba.

Doduse sa obzirom na to kako trenutno stoje stvari i na godiste deteta to ce biti skoro nemoguca bitka. Bojim se da na kraju zaratimo i da dete ispasta. Sve mi se ovo cini jos nestvarno, mislim da cu se probuditi iz nocne more ali nazalost to je surova realnost.

Treba biti pametan sad i odluciti sta dalje... Ako imate bilo kakvo misljenje dobrodoslo je.

Kako divan covek kakva rospija:evil:ne znam sta da kazem osim da su zene spremne sve ostaviti bukvalno po svaku cenu samo povucene nekom zaslepljenoscu promene..ipak ce dete u skolu jos malo pa probaj da ga zadrzis ako ce mu tu biti bolje..da ga ne setkate tamo vamo..srecno

Molim "likove" koji ne mogu covjeku da pomognu da se i ne javljaju sa komentarima tipa "ko sve ima djecu" ili " ko vas placa da otvarate iste teme"!

Covjeku je muka i u nevolji je, ako mozete pomozite mu, ako ne mozete - ne javljajte se, izivljavajte se negdje drugo, zivot je cudan i cesto stvara razne nesrecne situacije koje su na prvi pogled slicne - to nije razlog da covjeku pristajete na muku.

Ne, nisam niciji advokat, ali bezobrazno je prisjedati nekome na muku ispraznim komentarima.

:lol:
Ne iste, nego takve teme gde moze doci do verbalnog okrsaja, picvajza i virtuelne krvi do pola avatara tj. kolena. :D
Bila je u skorije vreme jos jedna tema tog tipa, postavila je nekadruga, datum kada se uclanila je 2.08., postavila temu i otisla, zadnji ulazak je u ovom trenutku kada kucam bio 11.08. i samo 16 poruka. Dakle, Krstarica zivi od broja klikova, a nekada fale teme na koje ce se kliktati. Bilo ih je jos, neka cicamaca ili tome slicno, tema o zeni koja nece da se razvede:lol:...nebitno. Ako se prati tok pisanja takvih likova moze se primetiti kako pricu prilagodjavaju, ubacuju elemente, menjaju, dodaju i oduzimaju. I takve teme obicno zive duze i pretvore se u bojno polje. Mozda, ali samo mozda neke od takvih tema otvaraju stalni korisnici, jer im stvarno treba pomoc, a nece pod osnovnim nalogom. Ali, to je mala verovatnoca.
I sto it ja sve ovo kucam, mozda si i ti klon.:zper::lol: :lol: Ih, najsaldje mi je bilo kada sam pisala pod klonovima (u vreme banovine), kao naivni, novopeceni clan, a saletali me ko zna ciji klonovi...klon na klona. :zcepanje: Mada, ni ovo nije moji osnovni nalog, vec drugi, prvi je trajno banovan. :zper:

kanarinka:
Slazem se NT Vending,imam utisak da pojedinci samo cekaju da neko izlozi svoj problem ne bi li bili drski!A od nekog konkretnog saveta nema nista!

Mda, kako da ne, nemam druga posla i cekam u zasedi, da zaskocim iza prve krivine. :lol:

Poslednja izmena:
:lol:
Ne iste, nego takve teme gde moze doci do verbalnog okrsaja, picvajza i virtuelne krvi do pola avatara tj. kolena. :D
Bila je u skorije vreme jos jedna tema tog tipa, postavila je nekadruga, datum kada se uclanila je 2.08., postavila temu i otisla, zadnji ulazak je u ovom trenutku kada kucam bio 11.08. i samo 16 poruka. Dakle, Krstarica zivi od broja klikova, a nekada fale teme na koje ce se kliktati. Bilo ih je jos, neka cicamaca ili tome slicno, tema o zeni koja nece da se razvede:lol:...nebitno. Ako se prati tok pisanja takvih likova moze se primetiti kako pricu prilagodjavaju, ubacuju elemente, menjaju, dodaju i oduzimaju. I takve teme obicno zive duze i pretvore se u bojno polje. Mozda, ali samo mozda neke od takvih tema otvaraju stalni korisnici, jer im stvarno treba pomoc, a nece pod osnovnim nalogom. Ali, to je mala verovatnoca.
I sto it ja sve ovo kucam, mozda si i ti klon.:zper::lol: :lol: Ih, najsaldje mi je bilo kada sam pisala pod klonovima (u vreme banovine), kao naivni, novopeceni clan, a saletali me ko zna ciji klonovi...klon na klona. :zcepanje: Mada, ni ovo nije moji osnovni nalog, vec drugi, prvi je trajno banovan. :zper:

Mda, kako da ne, nemam druga posla i cekam u zasedi, da zaskocim iza prve krivine. :lol:

Ako sam te ista razumio ...

Dakle zajednicko starateljstvo je najbolje za decu,naravno ukoliko su roditelji iole normalni i ako im je stalo do toga da deca najlakse prebrode to sto su im roditelji razvedeni.Dogovorom izmedju bivsih supruznika se odredjuje kod kojeg roditelja ce se deca voditi da zive i da ce im ta adresa biti maticna.
Zajednicko starateljstvo nije dobro u slucajevima kad se roditelji ne mogu dogovoriti i ukoliko postoje sukobi interesa,u tom slucaju je najbolje odrediti staratelja.

Dakle zajednicko starateljstvo je najbolje za decu,naravno ukoliko su roditelji iole normalni i ako im je stalo do toga da deca najlakse prebrode to sto su im roditelji razvedeni.Dogovorom izmedju bivsih supruznika se odredjuje kod kojeg roditelja ce se deca voditi da zive i da ce im ta adresa biti maticna.
Zajednicko starateljstvo nije dobro u slucajevima kad se roditelji ne mogu dogovoriti i ukoliko postoje sukobi interesa,u tom slucaju je najbolje odrediti staratelja.

Da bude kod jednog roditelja da spava preko radnih dana, da drugi ima slobodne ruke da dodje da vidi i bude sa detetom kad hoce i da ga ima tokom vikenda. To je najbolje za dete, ustvari najbolje je da roditelji budu zajedno ali to je bajka u nekim slucajevima. Bedak je ovo sve, sto je najstrasnije mala oseca sve... Postala je jako nesigurna i stalna nas zove kao da ocekuje da ce jedno da ode.

Da bude kod jednog roditelja da spava preko radnih dana, da drugi ima slobodne ruke da dodje da vidi i bude sa detetom kad hoce i da ga ima tokom vikenda. To je najbolje za dete, ustvari najbolje je da roditelji budu zajedno ali to je bajka u nekim slucajevima. Bedak je ovo sve, sto je najstrasnije mala oseca sve... Postala je jako nesigurna i stalna nas zove kao da ocekuje da ce jedno da ode.
Upravo tako.Ako vam je vazno da dete bude ok i da na laksi nacin prebrodi traume oko razvoda,tako cete postupiti,I jako bitno da decu ne huskate jedno protiv drugog.

Nazalost sve je vise razvoda na sve strane kao da u ovoj klimavoj zemlji nista ne moze da opstane. U sustini nema tu mnogo mudrosti,imate dete i zbog deteta morate zaboraviti na sebe i misliti na prvom mestu na njegove interese,ostati po svaku cenu u dobrim odnosima-zbog deteta,a vreme ce uciniti svoje...

Hteli smo to dete i to dete je nesto najbolje sto mi se ikad desilo, tako da nicim ne zalim. Samo se bojim sta sad da radim u vezi deteta, nemogu da verujem da ona nemoze da razmislja o tome nimalo... Na sudu sanse da dobijem to dete iako sam materijalno mnogo sigurniji su male zato sto je dete malo, a nas sud za dete to doba i da majka odluci da skoci u provaliju ce njoj dodeliti.

Od razgovora nema nista, puno smo puta pricali i to nevodi nigde, iako nezna ni sta ce sa malom ona zeli da je voda sa sobom, iako tog coveka nepoznaje dovoljno dobro iako je to tako daleko i od mene i od obe porodice, iako je mesto gde nedaj boze da se nesto desi nema pomoci...

Topim se lagano u bedi ali nadam se da ce se ona opametiti i dete meni ostaviti. Voleo bi da pored dva ziva roditelja bude barem sa jednim, ako bude po njenom vidjace radnim danima majku na po sat - dva dnevno u vrh glave i cuvace je stranci, ja mogu samo da se nadam vikendima...
nekad ne mogu prosto da verujem sta je glupa zena u stanju da ucini kad joj prorade emocije...Ona je totalno nezrela rekla bih a najveca zalost sto ce to dete otpastati...ja bih na tvom mestu probala sve....id u neko savetovaliste pa ispricaj kako se ona ponasa po pitanju sta ce biti sa detetom kako je nekako ravnodusna po tom pitanju i kako joj je vazniji taj dilber pa ce sve da rasturi i unesreci...Mozda ti pomognu savetom kako na sudu da trazis svoje pravo...Znam ljude koji bi za dete isli dotle da dokazu da je zena neuracunljiva samo da joj ne pripadne...to nije ok ako je ona sposobna kao majka ali ako se ponasa tako bezveze kao sto pises teraj je do Bozje kuce...dok ti dete ne pripadne...srecno.

Back