Pozdrav svima! Moram priznati da sam sa uživanjem pročitao svih pet i kusur stana ove teme u jednom dahu.
Ja već duže vreme (više od 10 godina) vozim bicikl. Vozim zbog uživanja i najbitniji mi je doživljaj sa vožnje (a kako vidim i svima na ovoj temi), a ne dužina i brzina (mada ima i toga, prilično).
Moja najzanimljivija vožnja je bila po Radan planini, gde imam vikendicu, po planinskim putevima, kroz šumu i uzbrdice i (voljene) nizbrdice. Priroda je vrlo lepa i put vas prosto vuče dalje i dalje, bez obzira na uspon...
Moram pomenuti još jednu turu koja se može meriti sa prethodnom, a to je od Leskovca (tu živim) do Knjaževca (noćenje), pa do Soko Banje (kampovanje par dana) i nazad.
Znam da se na moj kraj gleda sa onom izrekom "što je južnije to je tužnije", nažalost i sami ljudi ovde tako misle, ali ipak okolina Leskovca ima jako puno mesta koja mogu ponuditi mnogo toga. U tom cilju sam i postavio na internetu
gomilu fotografija okoline Leskovca, a polako pripremam i sajt koji će predstaviti i dobre i loše stvari koje se dešavaju našoj prirodi i koji će biti orijentisan ka biciklizmu.
Ova vožnja do Soluna mi je jako primamljiva, ali sumnjam da ću biti spreman da se uključim. Inače, ja se bavim i padobranstvom, planinarenjem, započeo nešto sa ronjenjem, zanima me i speleologija, i još mnogo toga što je vezano za prirodu...
Mnogo sam se raspisao, izvinjavam se!
Pozdrav svima i želim vam što više ostvarenih planova...