Moja nadanja i pretpostavke u vezi sa serijom From

1661438669519.png

Ja se na primer nadam da će ta serija From biti kombinacija horora sa motivima iz Heroes 3.
One sličice koje crta Viktor me navode na to i naravno ti vampiri.
Očekujem neki Epic Fantasy Walking Dead horor samo sa dosta više mističnih momenata ofc.
Jer mislim ako bar neki od junaka u From ne postanu heroji koji će čarobnim mačevima i vatrenim loptama rokati one vampire what's the point?
Ceo život će se kriti po podrumima ambara i zavlačiti u kuće čim padne mrak?
Ne rade pištolji na vampirima? Okej, onda mora svemirska sablja izvučena iz qurca :lol:

Ako pogledaš Lost koji je po svemu plitkopametna serijica ona je zapravo kombinacija 2 od najpopularnijih serija 90-tih, a to su Baywatch i The X Files.
Koliko god sumanut bio takav spoj mislim da je to bila neka njihova ideja, da prodaju stvari koje se traže u te 2 serije. Znači dobre ženske na plaži i misterija i potraga za natprirodnim, kidnapovanje ljudi itd. Okej, Lost je više od toga, jer su zarobljeni na nepoznatom terenu, survival itd., ali ipak mislim da je neka ideja Lost bila kombinacija 2 serije. Ali ono Lost je bezveze po svemu, čisto isprazno iseravanje, dok From meni ima ogroman potencijal, da bude serija sa 15 sezona čak i da nikad ne bude gotovo ni nezanimljivo ni dosadno...
Producenti koji su napravili Lost napravili su i From, a on je po mom mišljenju kombinacija Walking Dead, mističnih horora tipa Haunting of a Hill House ili sličnih, a možda verovatno i epske fantastike zbog popularnosti Game of Thrones.
Mislim kad postoji čarobni kamen koji štiti od ulaska vampira u kuću što ne bi postojalo još nešto? Ili pored toliko čudovišta koje su spremni da ih napadaju i novih čudovišta koje će doći zar ne bi imalo smisla da tu budu i neki Epic Fantasy elementi.

Ja inače ne volim Low Fantasy, meni je Game of Thrones bezveze. On po meni čak nije ni Fantasy već neka Medieval Jebaččina da tako kažem.
Više istorijski nego fantazijski roman. Plemićka yebavanja. Alo ljudi, u fantaziji hoću fantaziju, magiju i gluposti, dobru dramu, zasede i začkoljice.
Zato sam uzeo da čitam Malazan, ali ja generalno ne volim Medieval i opisi života ljudi iz tog doba već mi najviše odgovara klasičan Dungeon Crawler stil kada govorimo o fantaziji, dakle zatvorene Dungeons Tamnice, a prelaz iz modernog života u jednu takvu yebadu sa magijama, čudovištima i Višim Silama me nadahnjuje.
I iako su po pravilu bilo kakve fore tog tipa bile patetično detinjaste poput Charmed Ones ili Narnije i slične klase serija i filmova mislim da taj žanr ima mnogo potencijala.
Serija From će po meni postaviti mnoge standarde i to treba videti. Ja vam kažem da se nadam da će imati 15 sezona ili što ne i više.
Kad je detinjarija poput Supernatural uspela toliko From može samo mnogo više.​

Poslednja izmena:
И мени се јако свиђа концепт ове серије и волео бих да потраје више сезона, да је не откажу после 2 сезоне јер ,,кме кме нема довољно гледалаца". Огроман потенцијал има, одличну причу, солидне глумце. Свиђа ми се избор чудовишта - виле које немају морална начела и уживају у наношењу боли, у овом случају конкретно слуаг.

Back