Моја исхрана

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Да вас не давим својим историјатом али битно је да знате да сам сада спортиста рекреативац, трчим сваки дан 90мин без престанка, 15так и више километара...

Имао ссм врло количински слабу исхрану, која се састојала од 50 грама 5 разлилитих намирница. Био сам врло слаб преко дана, мршав... Притисак доста низак, често испод 100...

Након честих болова у стомаку одлучио сам да појачам са тих 50 грама на 100, па након недељу дана и на 150 грама по намирници, само сам увео неке формуле.

Например, 3 намирнице морају да буду воће и / или поврће, и 2 семенкасте намирнице (махунарке, орашасти плодови, кукуруз, пиринач...) дакле, имам 3 оброка а по оброку поједем 450г воћа и поврћа и 300грама семенки свеукупно.

Намирнице животињског порекла једем само једном дневно за ручак по 50г и попијем чашу млека.

Једем стварно много орашастих плодова. То ми је као "замена за месо". Чуо сам да су препуни здравих масти, али и да су изузетно калорични, али не бринем пуно око тога јер сваки дан само на трчање спржим 1700 и више калорија.

Бојим се само да та маст иако здрава и да ми орашасти плодови не науде. Иначе, откако сам појачао исхрану, буквално након првог јела од 100 г по намирници сваког дана све бих више претрчао за 90мин, да би данас 5,5км претрчао за 10мин брже него пре недељу и по, кад сам јео све по 50г.

И мање се уморим, тојест, не будем мртав иако трчим 90мин нонстоп.

Да ли има неко да ми помогне око овога само да ми каже да ли ми је исхрана лоша или немам око чега да бринем?

Trebalo bi da se konsultuješ sa nutricionistom ili sa nekim fitnes trenerom.
Svaki organizam je drugačiji, samim tim i ishrana posebno što imaš, kako kažeš, ' istorijat' pre ovog režima ishrane.

Treba da jedes vise i jace. Jaja, slaninu, meso, hleb (ali ne beli, nego od punog zrna). Povrce mozes, a i ne moras (meni ne treba, valjda mi se organizam navikao, a i ne volim zelenis). Ako hoces da se osecas jako, moras da jedes jaku hranu.

Да вас не давим својим историјатом али битно је да знате да сам сада спортиста рекреативац, трчим сваки дан 90мин без престанка, 15так и више километара...

Имао ссм врло количински слабу исхрану, која се састојала од 50 грама 5 разлилитих намирница. Био сам врло слаб преко дана, мршав... Притисак доста низак, често испод 100...

Након честих болова у стомаку одлучио сам да појачам са тих 50 грама на 100, па након недељу дана и на 150 грама по намирници, само сам увео неке формуле.

Например, 3 намирнице морају да буду воће и / или поврће, и 2 семенкасте намирнице (махунарке, орашасти плодови, кукуруз, пиринач...) дакле, имам 3 оброка а по оброку поједем 450г воћа и поврћа и 300грама семенки свеукупно.

Намирнице животињског порекла једем само једном дневно за ручак по 50г и попијем чашу млека.

Једем стварно много орашастих плодова. То ми је као "замена за месо". Чуо сам да су препуни здравих масти, али и да су изузетно калорични, али не бринем пуно око тога јер сваки дан само на трчање спржим 1700 и више калорија.

Бојим се само да та маст иако здрава и да ми орашасти плодови не науде. Иначе, откако сам појачао исхрану, буквално након првог јела од 100 г по намирници сваког дана све бих више претрчао за 90мин, да би данас 5,5км претрчао за 10мин брже него пре недељу и по, кад сам јео све по 50г.

И мање се уморим, тојест, не будем мртав иако трчим 90мин нонстоп.

Да ли има неко да ми помогне око овога само да ми каже да ли ми је исхрана лоша или немам око чега да бринем?
Ishrana ti nije uravnotežena i količinski ( mislim da) ne zadovoljava tvoje dnevne potrebe.Više proteina i više povrća .

a i cjenovno je povoljno
нервирају ме јер не могу после неког времена исправити пост. :roll:
тачније је око 30 комада разног коштуњавог, наравно коме је дозвољено,
и два бразилска.
мм је тако било препоручено, па отуд знам.

мени бразилски и није нешто да би могла појести више,
али индијски - ладно банкрот, а успут обожавам. :fdlan:

п.с. ограничено је претпостављам бројем, јер шта ако неко има шаку повелику. :lol:

и два бразилска.

п.с. ограничено је претпостављам бројем, јер шта ако неко има шаку повелику. :lol:
puna šaka dlaka :per:

онда овај други доци на душу.
рекао је 2. бразилска и 28 оно разно, млевено, и са бленданом бананом,
и још неким бобичастим воћкицама.

немам појма која је била корист, јер, макнут је комплетан желудац.:think:

и два бразилска.

Ja sam negde pročitala da je naš orah najzdraviji od svih i da je 28g dnevna mera, ili što ti rece jedna šaka.

Ja sam negde pročitala da je naš orah najzdraviji od svih i da je 28g dnevna mera, ili što ti rece jedna šaka.
де наш орах може бити бољи од бразилског. ;)
немам појма, кажу да нам је земља посна, и да нема селена, па сад..

е, мене ево убише са питањима је л осетих земљотрес у поноћ и десет.
сви се дрмали, само ја немам појма, а рекла бих ни ти, јер смо онда разговарале.

де наш орах може бити бољи од бразилског. ;)
немам појма, кажу да нам је земља посна, и да нема селена, па сад..

е, мене ево убише са питањима је л осетих земљотрес у поноћ и десет.
сви се дрмали, само ја немам појма, а рекла бих ни ти, јер смо онда разговарале.
Evo ne znam ovo za orahe sam negde pročitala, sad mi krivo sto nisam kopirali da sačuvam da ti pokažem.
Ma kakvi, daleko bilo i bolje sto ne osetimo.

Evo ne znam ovo za orahe sam negde pročitala, sad mi krivo sto nisam kopirali da sačuvam da ti pokažem.
промакло ти је да сам. ;)
немој да ти буде кривно што ниси сачувала, све сам на ту тему ишчитала.
важно је да си ти запамтила и да грицкаш орахе.
ове зиме сам све некако запоставила, а иначе би напунила посуду коштуњавим,
наши ораси се подразумевају и бобичастим воћкицама, и те су ме грицкалице одржавале.

Back