ZA MC GRADY-JA (zeza me nesto PP pa moram i ovde za svaki slucaj)
Pazi malo si tanji od 18h do 00h....
u 18 h uzmi 7 belanaca i 2 zumanca stavi izmesah u tiganju i ispeces (ne da pregori pa da se ispeku proteini

) To bi bilo vec nesto......6 belanca imaju 12 gr proteina a to je nista po obroku....Ljudsko telo moze da sintetise oko 25gr proteina po obroku, neki kazu i vise ima teorija ali hajde da kazemo da je to neki minimum....
Belance ima 2 gr proteina, neki kazu vise ali nije bas to tacno - prvo ne mozes sve da ga iscedis, pa zavisi i od velicine jajeta, a kod nas sve neka mala bre, pa plus sto izgubi nesto proteina u procesu przenja/kuvanja jer toplota ubija hranljivost materija....
Sta si se navrzo na taj Fit jogurt, koliko god oni da stavljali taj marketisni potez FIT, jogurt je i dalje jogurt i uvek u njemu ce BITI MLECNOG SECERA KOJI GOJI..... Jeste da ima 0,koliko% mlecne masti ali zato SAKIVAJU CINJENICU DA SVAKI JOGURT IMA MLECNE SECERE.....
Znaci jogurte i melka nikako preko 18h...
KUPI BOLJE LEA SIR - U MAXIJU , 134 DIN 450GR, DZABE KINTA, A IMA SKORO 0% MASTI I 0% SECERA A SVE SAMI PROTEINI....
Kada isprzis ova belanca i zumanca uzmi dodaj u njih pola kutije ela sira i sve to lepo izmesaj i napravi kasu koje je po meni ekstra ukusa....JA i ne jedem hleba uvece uz tu kazu jer mi jaja+ela sir nekako dodju dovoljna i uospte mi ne treba hleb koji goji a jaja bez sira ne mogu npr pojesti bez hleba jer mi pripada muka....Ovako kada jedem kasu kao da jedem neki sladoled..Doduse slan
Dalje, pecurke su bezvredne skoro, jedino neke proteinske mada za to se nisam interesovao da isprobavam i trazim jer ih ne volim....
Ubacuj banane kao medju obrok tokom dana umesto whey-a, kazem ti ne treba ti whey preko dana, eventualno gejner, ali whey ne....On je isuvise skup i dobar da bi se uzimao preko dana ako znas da neces moci da ga pijes narednih godinu dana neprekidno.....Cuvaj ga da ti sto duze traje, a preko dana sve nadomestavaj hranom....
Pocni svakog dana da jedes jedan obrok PIRINIAC NA VODI + TUNA PA SE IZMESA NPR I TO OPET BEZ HLEBA ISTO JE DOBAR UKUS, ILI NPR BELO MESO + KUVANI KROMPIR + MALO SENFA (sadrzi antioksidante a ne goji kao kecap i maonez) , ISTO PRELEPI UKUS.....
Mozes jos voca da ubacis do npr 16h, npr jedan obrok onako energetski Jabuke +banane + kajsije + breskve pa stavis u jednu ciniju i napravis vocnu salatu.....Nekada mozes da teras mamu da ti umuti slag od belanaca pa sipas med unutra i tim slagom prekrijes voce i dobijes energetski vocnu salatu sportski sladoled
Znaci u principu dobro je, jedes na svaka 2 sata, e sad da malo samo pojacas obroke,...
Uvece trebas da mesas whey pred spavanje sa mlekom jer kada ima mleka sporije se razlaze whey sto je i cilj za nocni san, da ti telo bude konstantno puno aminokiselina a ako ga popijes sa vodom ima da se apsorbuje za sat vremena i celu noc telo ce ti biti gladno....
Mada kazem ti, ja bih whey pio samo 2 merice odmah posle treninga, pre podne bih gurao voce i UH a uvece posle treninga i posle whey-a (30-45min) bih pojeo belo meso i ela sir ili ona belanca + 2 zumanca + ela sir......
Ela sir je isto dobro jesti nocu pred psavanje jer ne goji a daje proteine koji se sporo otpustaju tokom noci pa se probudis pun snage a ne onako izgladneo.....
Samo polako, vremenom ces shvatiti semu a ko jednom shvati zna je za ceo zivot i posle samo kombinuje i sam pravi mixove i onda je izuzetno zabavno t traditi a znas sta radis kako radi si zasto radis, i vidis kako iz dana u dan napredujes , tezine se povecavaju itd
Samo da je kinta tu, to je najveci problem, ovo ostalo se olako sredi uz pomoc kompetentnih ljudi....
MAda nekom i ne vredi kinta kada sve pogresno radi i nece da slusa i ima neke predrasude...
p.s.Pocni da ides i sa ortakom nekim i prenesi i njemu informacije, mnogo je gotivan osecaj kada sve to prolazis i delis zajedno s anekim ortakom, nekako se istripujes 200% vise, motivises se puno, jos ste zajedno pa se bodrite i pomalo trkate haha, to je bas lep oseca, ja se secam kako sam sa mojim dobrim drugarom nekada usao u tu pricu a jadni nsta nismo znali a nije bilo intereneta i casopisa, nismo imali odakle da saznamo i koga da pitamo a imali smo jaaarku zelju...Pa kad smo videli na kiosku prvi casopisa za dizanje tegova, jao pa to je bilo nesto najlepse za nas...Cini mi se da je tada kostao oko 500 din i bio je preskup...Mi smo zajedno jadni stekali 2 meseca dzeparac i na kraju ga kupili od zajednickih para sa osmehom na licu da cemo tada provaliti tajne i vezbe onih tadasjih bodibildera i biti kao oni.....
Jos kada mi je drugar rekao da ishrana tj hrana i kolicina jedenja ima veze sa dobijanjem misica ja sam bio sokiran...

Odmah sam rekao - Aha, majku im eto jel vidis, znao sam da ima neka fora, nije to samo da dizes tegove i onako izgledas, jel vidis, mora i da se jede vise nego ostali
Itd itd, pa kada smo kupili nas prvi suplement, doduse malecki, mislili smo da cemo biti za 2 nedelje kao Svarceneger

PA smo ga krili u kuci po ormanima itd, da ne saznaju nasi roditelji jer to tada je bila tabu tema, niko nista o tome nije znao od prosecnih ljudi itd.....
Ah, dobra stara vremena....