Srbi nek zive tamo dje su navikli a jok da osvajaju i kolonizuju Srbijansku teritoriju jednom ste ucinili tako sa Bunjevcima Hrvatima.Ako se ova drzava zove Srbija to ne znaci da Srbin ima tapiju da radi sto god mu je volja.Muslimani imaju prava na svoju provinciju da budu zajedno sa kulturno-civilizacijskog aspekta a tamo dje su Srbi nek se povezuju putem odredjenih medijskih komponenti.Hem hoce da ima Republiku Sr[psku hem hoce da ima i Sandzak kao podstanara i da kad god mu se navija da im nabija na nos da su oni u Srbiji i Srbi su glavna nacija.Nisu Srbi glavna nacija nego su jedna od nacije u Srbiji.
To je fasizam sto promoviraju neki Srbi a to je da se mogu oholiti prema svakome u Srbiji samo zato sto se zove Srbinom i pravoslavac je.
Moram da pitam da li si ti debil (pitanje?) jer ne mogu da verujem sta citam, da ce te vi MANJINA od hebenih 100-inak 000 u zemlji od 8 000 000 da NAMA odredjujete gde cemo da zivimo a ne da KOLONIZUJEMO tudje teritorije, jel ti to pajseru kazes da je Raska oblast VASA (Sandzak vise ne postoji a i kad je postojao imao je 12 opstina, pola iz Raske a pola iz Crne Gore pa pisi pravilno RASKA) i po kojoj to retardiranoj logici kad zivite u SRBIJI, u NASOJ zemlji je sve NASE a vase nije bas NISTA jer sebe smatras Bosnjakom i kazes da ti je BiH matica a onda trazis svoj region jer hoces da budes sa bracom muslimanima!?
Fasisam je ono sto ti propagiras, da se samoogradjujete u nekakve enklave na NASOJ zemlji a kao strana nacija i da posle verovatno pravite isti scenario kao sa Kosmetom, a ne da je fasisam promoviranje Srba da su glavna nacija a"samo su jedna od nacija", sto je jos jedna debilska izjava jer je SRBIJA NACIONALNA a ne gradjanska zemlja, pogodi cije nacije pa ako imas cime mucni i razmisli zasto mi to onda JESMO glavna nacija a vi ste svi sporedne VERSKE zajednice, posto vidim okupljate sve nacionalne zajednice u tu novu kastu"bosnjaci"samo zato sto su muslimani, debilizam i FASIZAM!!
Bratu koji je postavio temu, nadam se da se smatras Bosnjakom? Jer i takozvani Sandzaklije su Bosnjaci. Nema razlike izmedju nas Bosnjaka u BiH ili nas Bosnjaka u Sandzaku.
Nezavisnost Kosova ne podrzajem, jer kad im dopustis ovo docice ti i u CG i Makedoniji da uzme deo gde su vecina populacije.
Nemas ti sta da se nadas i treba da brines za sebe a NE MOZETE svakog muslimana u Evropi proglasavati odjednom bosnjakom, eto pa crkni od muke, ja sam u vojsci imao 3 muslimana od kojih je jedan bio Crnogorac, drugi Srbin a samo taj treci"musliman"a ne bosnjak, aj da te vidim da odes kod ove prve dvojice da im kazes da su sad bosnjaci jer ste vi tako resili iako NEMAJU NIKAKVE VEZE SA BiH, vi dileje jedne fasisticke i mudzahedinsko-dzamahirijske, da vidis kako bi ti razbili pi... !!
Dosta se manipuliralo sa sandzaklijama mi se hocemo odrijediti nacionalnim manjinama i ne zelimo nikakav verbalni ili fizicki kontakt sa Srbima oko ovog pitanja i nek nam se da provincija koju zasluzujemo je imati jer se spominje aktivno jos od 1990 godine i da budemo nacionalna manjina sa svojim maternjim jezikom u skolama.I to je to da nikakav ekstremista ne moze rusiti suzivot Srba i Bosnjaka u Sandzaku
NE MOZETE dobiti svoju provinciju po verskoj osnovi, jer bosnjak nije nacija jer ste samo prisvojili sve Srbe, Hrvate, Crnogorce, Gorance, Rome... muslimanske vere i napravili novu kastu bosnjaci sa cim se ne slaze dosta muslimana i naravno da NE MOZE da se ponovo oformi Sandzak jer prvo nema vise Osmanlijskog carstva, vi niste niko i nista u nasoj zemlji a mi smo odlucujuci faktor jer se ovo sa razlogom zove SRBIJA, a ako ne zelis nikakve kontakte sa Srbima, na Srpskoj zemlji onda ti samo ostaje jedno... SELI SE U P.M. ODAVDE!!
Pozdrav