moja ćerka otvorila radnju

PerfectOne

Vitača Milut
VIP
Poruka
37.286
Evo jednog vedrog naslova na ne tako vedru temu i ne radi se o mojoj ćerki bar ne u ovom momentu :lol:

Drage forumske mame ćerki stasalih za prvo držanje za ruke, prvu romansu, prvog dečka, prvi sex, prve suze...

Da li ste sa svojom ženskom decom toliko bliske i mislite da ste u toliko drugarskim odnosima dok menjate farmerke i majce da očekujete apsolutno poveravanje na temu njenih ljubavnih nedoumica?
Da li ste u toku sa tim ko prati vašu ćerku svaku noć do ulaza, s kim se satima dopisuje dok kobajagi spava, zašto joj je ponekad pogled pun tuge i sete, zašto neće da večera i samo uzdiše....
Mislim, da li ste je pripremile bar u nekoj meri na to šta je čeka tamo napolju dok plišani meda koga je dobila za peti rođendan još uvek spava na njenom jastuku?
Ako očekujete poveravanje da li i vi imate herca da se njoj poverite, pohvalite se ili požalite na aktuelnog srcelomca (može i na tatu) i da li mislite da je bolesno pričati sa ćerkom o ljubavnom životu njenih roditelja?

Ili ste možda uverenja da stvari treba pustiti da idu bez posebnog uplitanja, da će se za to pobrinuti škola, drugarice ili tutorijali na internetu pa bi je vi samo dodatno zbunili vašim uplitanjem?

Vremena se brzo menjaju i zamislite koliko je inovacija i promena u načinu organizacije života donela generacija koja je stigla dvadesetpet godina posle vašeg pogleda na svet kome je isteko rok trajanja još s početka ovog veka!!!
Da li smatrate da ste majka koja ide u korak sa vremenom ili se svaki put neprijatno iznenadite kad čujete da je vaša kćerka srušila još jedan tabu?

Pogledajte prilog 403742

Bonus pitanje za očeve.
Jesmo li vam već rekle da vaši sinovi treba da drže ruke dalje od naših kćeri? :lol:

za ovo poslednje upuceno ocevima, vremena su se na zalost promenila
manje me plasi musko drustvo od pogresnog zenskog
ne bih volela da mi je dete sebe pronaslo u grupi koju privlace zene
za ostalo, nema tu velike filozofije
deca treba da znaju da su im roditelji utociste i oslonac
sa detetom sam dovoljno bliska da zna da moze da mi isprica za sve sto se tice njenog decka ili decka koji joj se svidja..da moze da dobije savet ako joj ej potreban, da dobije podrsku za svoju odluku
ali sa drugaricama razmenjuje pikantne detalje
roditelj treba da bude roditelj, a drugarica - drugarica

Poslednja izmena:
Нису они мене родили већ ја њих-што рече једна проницљива мамара.
Деца треба да имају своју интиму и границу поверавања не само према другарицама/другарима већ и према родитељима, браћи, сестрама, а увек треба да рачунају да ћемо стати иза њих из све снаге ако тако заиста желе и треба.
Бтв као некадашњи чејнџер племенитих страних средстава плаћања само да речем да су људи углавном неспособни да развију и одрже самостални посао, зато у прве три године чак и у САД пропадне преко 90% приватних, новоотворених бизниса, али као искусан до коске ту им могу помоћи.

Моја је још мала, али не очекујем од ње да ми прича неке ствари кад јој је лепо.

Кад уздише и кад јој је туга и сета у очима, е тад ћу јој бити потребна.

Пикантерије нека размењује са другарицама, ако сматра да је то неопходно.

Ја ћу бити подршка и раме за плакање.

Као што је мени била моја мајка.

И то нема везе са 21. веком, интернетом и технологијом, само са односом који се гради од малих ногу.

Нису они мене родили већ ја њих-што рече једна проницљива мамара.
Деца треба да имају своју интиму и границу поверавања не само према другарицама/другарима већ и према родитељима, браћи, сестрама, а увек треба да рачунају да ћемо стати иза њих из све снаге ако тако заиста желе и треба.
Бтв као некадашњи чејнџер племенитих страних средстава плаћања само да речем да су људи углавном неспособни да развију и одрже самостални посао, зато у прве три године чак и у САД пропадне преко 90% приватних, новоотворених бизниса, али као искусан до коске ту им могу помоћи.

Mešanje preko svake mere može da bude i kontraproduktivno.
Može da blokira još više odnos mame i ćerke ili da ga otera na stranputicu...

Takođe sam mišljenja da treba deliti milk šejk u Meku ali ne i detalje iz intimnog života.
nego poenta uvodnog posta je bila da zaista ne znam koje godine su u današnjem trenutku prihvatljive za gubljenje nevinosti
i da li o tome razgovarati preventivno ili retroaktivno...

- - - - - - - - - -

nego nismo culi koji je mala razred :per: :)))

Znam da si ti mladi tata i ne znam kog je pola onaj slatkiš koga si nosio u naručju pre neki dan, ali hajde da te zamolim, ovo je zaista ozbiljna tema pa probaj tako i da je shvatiš.

Poslednja izmena:
Bonus pitanje za očeve.
Jesmo li vam već rekle da vaši sinovi treba da drže ruke dalje od naših kćeri? :lol:[/QUOTE]

Čika Duško Radović
:
Očeve ženske dece hvata panika
kada pomisle šta su oni radili
tudjoj ženskoj deci"

Šala ne stranu, žensku decu
treba da vaspitavaju majke.
Nisu džabe stari rekli:
"Gledaj majku, uzmi ćerku"
što sam u životu primetio dosta puta.
Gde se tašta petlja u brak, piši propalo.
Ta ženska je navikla da muškaci slušaju.

Poslednja izmena:
za ovo poslednje upuceno ocevima, vremena su se na zalost promenila
manje me plasi musko drustvo od pogresnog zenskog
ne bih volela da mi je dete sebe pronaslo u grupi koju privlace zene
za ostalo, nema tu velike filozofije
deca treba da znaju da su im roditelji utociste i oslonac
sa detetom sam dovoljno bliska da zna da moze da mi isprica za sve sto se tice njenog decka ili decka koji joj se svidja..da moze da dobije savet ako joj ej potreban, da dobije podrsku za svoju odluku
ali sa drugaricama razmenjuje pikantne detalje
roditelj treba da bude roditelj, a drugarica - drugarica

ovo je ključno!

Mešanje preko svake mere može da bude i kontraproduktivno.
Može da blokira još više odnos mame i ćerke ili da ga otera na stranputicu...

Takođe sam mišljenja da treba deliti milk šejk u mecu ali ne i detalje iz intimnog života.
nego poenta uvodnog posta je bila da zaista ne znam koje godine su u današnjem trenutku prihvatljive za gubljenje nevinosti
i da li o tome razgovarati preventivno ili retroaktivno...

- - - - - - - - - -

Znam da si ti mladi tata i ne znam kog je pola onaj slatkiš koga si nosio u naručju pre neki dan, ali hajde da te zamolim, ovo je zaista ozbiljna tema pa probaj tako i da je shvatiš.
Син је за мој појам зелен ко зелена трава(12Г), али кад му се остваре ероЦки снови па... нека му буде лепо и са вршњакињом, или са неком искусном, шта му Бог да, кћерима ћу само рећи и инсистирати да не падају на ултра, мега, гига ловарне њушке, а и жена је ту, а да ли ће им избор пасти на вршњаке, или неколико година старије момке... мање више то се мора догодити.
Само да речем помало ме ужасава када су деца одсутна од куће, све је празно и шупље до коске, иако знам да ће једном отићи и оформити своје породице и живот, јер тако мора и треба.

i da li mislite da je bolesno pričati sa ćerkom o ljubavnom životu njenih roditelja?

Nemam ćerku, pa mogu samo na ovo da odgovorim, kao ćerka:
Zahvalna sam roditejima, majci pogotovo, što me nisu opteretili svojom ljubavnom pričom.
Ne znam da li bi bilo bolesno, ali bilo bi nametljivo, i teško da sa takvim teretom (kakva god da je priča) započem svoj ljubavni život...

Poslednja izmena:
Син је за мој појам зелен ко зелена трава(12Г), али кад му се остваре ероЦки снови па... нека му буде лепо и са вршњакињом, или са неком искусном, шта му Бог да, кћерима ћу само рећи и инсистирати да не падају на ултра, мега, гига ловарне њушке, а и жена је ту, а да ли ће им избор пасти на вршњаке, или неколико година старије момке... мање више то се мора догодити.
Само да речем помало ме ужасава када су деца одсутна од куће, све је празно и шупље до коске, иако знам да ће једном отићи и оформити своје породице и живот, јер тако мора и треба.

Доста, бре, Познаваоче, не причај о празнима кућама :sad2:

- - - - - - - - - -

Zahvalna sam roditejima, majci pogotovo, što me nisu opteretili svojom ljubavnom pričom.
Ne zam da li bi bilo bolesno, ali bilo bi nametljivo, i teško da sa takvim teretom (kakva god da je priča) započem svoj ljubavni život...

Е, да, а љубавни односи родитеља за дете не треба да буду табу, али ни отворене карте.

Sa sinovima je drugačije, jednostavnije i svi to znamo, svoje sinove sam u nekoliko navrata savetovala nešto sasvim opširno i opšte,
a jednom se mlađi sin dobro isplakao u mom krilu kad ga je ostavila ljubljena, imao je 17 godina, ali tada sam mu naširoko objasnila šta ga čeka i ne znam da li je shvatio ali mi se više nije žalio na žene. Mora da je shvatio:lol:

Poslednja izmena:
Ne znam da li bi bilo bolesno, ali bilo bi nametljivo, i teško da sa takvim teretom (kakva god da je priča) započem svoj ljubavni život...

Potpuno se slažem, ima tu nečeg bizarnog, i ja nisam volela da se mešam u odnose mojih roditelja iako se moja majka svojski trudila da me ubaci na brzaka u njihov ringišpil

- - - - - - - - - -

ovaj moj nekako teško prihvata savete

Deca u tom uzrastu se ponašaju kao da ništa ne prihvataju ali veruj mi na pragu njegove zrelosti shvatićeš da je usvojio sve što si mu govorio i sve što si ga savetovao samo na jedan prerađen i njemu blizak način.

Доста, бре, Познаваоче, не причај о празнима кућама :sad2:

- - - - - - - - - -

Е, да, а љубавни односи родитеља за дете не треба да буду табу, али ни отворене карте.
Ове и неколико претходних година цело лето су провели код мојих на салашу, код млађег стрица у Сентомашу нам славном и код жениних у Жабљу.
С почетка, празна кућа све је мсм... па занимљиво(:per:), али ускоро фали дечије граје, цике, вике, свађе, препирања, хиљаде питања о свему што им падне на памет, објашњавања, радовања с њима када нешто усвоје и науче...

pricas na vreme tj ponavljas kao papagaj (u mom slucaju, carobna rec su bili-kondomi, kondomi, kondomiiii), dok se ne smucis i sama sebi..onda, kada TO vreme zaista i dodje, ucutis i molis se da si je vaspitala dovoljno dobro da bude oprezna i razborita dovoljno da seks shvati kao zadovoljstvo, obostrano. ne kao obavezu, jer je doslo vreme i ne kao igru.
ne insistiras na detaljima, ali se trudis da uvek imate vreme za vas dve, u kojem ce, skoro sigurno, uvek naici neki momenat gde ce ti se naslednica otvoriti bar za neki detalj ili situaciju kroz koju je prosla.
ni to ne komentarises, osim ako si decidno pitana :mrgreen:
ne spominjes joj decka pred sirom i uzom rodbinom, cak ni da se hvalis istim
mesanje dolazi u obzir samo ako je partner (ne, ne ako je partner istog pola :D ) nego potencijalno opasan za njenu dobrobit.

sve u svemu, otvoris komunikacijski tunel dovoljno da zna da uvek ima pomoc i podrsku, a nedovoljno da je udavis informacijama i pitanjima. i ne sprdas se njenim suzama i ne pricas kao tinejdzerka sa njom, jer to nisi i ona je toga svesna.
i sve vreme drzis palceve da prodje sto vise vremena dok ne bude prvi put povredjena onako, do koske.

Isto bih se ophodila i prema ženskom i prema muškom detetu. Mislim da ih treba voleti i maziti ali u meri da se ne pretvore u princezu i maminog sina. Ne podnosim razmazenu decu koja postanu njanjavi ljudi. Treba da budu stabilni, samosvesni, odgpvprni prema sebi i drugima. Padne pa sta? Ko je ista naučio na tuđim greškama? Svi učimo na sopstvenim. Važno je da su sami odgovorni za svoje postupke ali i uvek svesni da smo tu, kao roditelji, i da nam veruju i ne boje se osude jer ni mi nismo bezgrešni.
Imam decaka. Raste. Bice brzo muškarac. A kakav bi to muškarac bio da mu se mama petlja u ljubavni odnos i život uopšte. Pa, ja bih prva od takvog pobegla. I nemam duple standarde. Jeste on moje dete i volim ga najviše na svetu, ali će biti nečiji odabir i nemam nameru da im budem ni smetnja ni izgovor za probleme.
Isto bi bilo i sa ćerkom. Ljubav i podrška mogu biti ali levo smetalo nikako.
A ima žena koje svuda guraju i vuku svoje mame. Onda živi sa mamom, a ne nameci je nekom čoveku kom je dopala i ona jer ti nisi sposobna da se osamostalis.

pricas na vreme tj ponavljas kao papagaj (u mom slucaju, carobna rec su bili-kondomi, kondomi, kondomiiii), dok se ne smucis i sama sebi..onda, kada TO vreme zaista i dodje, ucutis i molis se da si je vaspitala dovoljno dobro da bude oprezna i razborita dovoljno da seks shvati kao zadovoljstvo, obostrano. ne kao obavezu, jer je doslo vreme i ne kao igru.
ne insistiras na detaljima, ali se trudis da uvek imate vreme za vas dve, u kojem ce, skoro sigurno, uvek naici neki momenat gde ce ti se naslednica otvoriti bar za neki detalj ili situaciju kroz koju je prosla.
ni to ne komentarises, osim ako si decidno pitana :mrgreen:
ne spominjes joj decka pred sirom i uzom rodbinom, cak ni da se hvalis istim
mesanje dolazi u obzir samo ako je partner (ne, ne ako je partner istog pola :D ) nego potencijalno opasan za njenu dobrobit.

sve u svemu, otvoris komunikacijski tunel dovoljno da zna da uvek ima pomoc i podrsku, a nedovoljno da je udavis informacijama i pitanjima. i ne sprdas se njenim suzama i ne pricas kao tinejdzerka sa njom, jer to nisi i ona je toga svesna.
i sve vreme drzis palceve da prodje sto vise vremena dok ne bude prvi put povredjena onako, do koske.

shvatam. ganuo me tvoj post do koske:heart2:

Isto bih se ophodila i prema ženskom i prema muškom detetu. Mislim da ih treba voleti i maziti ali u meri da se ne pretvore u princezu i maminog sina. Ne podnosim razmazenu decu koja postanu njanjavi ljudi. Treba da budu stabilni, samosvesni, odgpvprni prema sebi i drugima. Padne pa sta? Ko je ista naučio na tuđim greškama? Svi učimo na sopstvenim. Važno je da su sami odgovorni za svoje postupke ali i uvek svesni da smo tu, kao roditelji, i da nam veruju i ne boje se osude jer ni mi nismo bezgrešni.
Imam decaka. Raste. Bice brzo muškarac. A kakav bi to muškarac bio da mu se mama petlja u ljubavni odnos i život uopšte. Pa, ja bih prva od takvog pobegla. I nemam duple standarde. Jeste on moje dete i volim ga najviše na svetu, ali će biti nečiji odabir i nemam nameru da im budem ni smetnja ni izgovor za probleme.
Isto bi bilo i sa ćerkom. Ljubav i podrška mogu biti ali levo smetalo nikako.
A ima žena koje svuda guraju i vuku svoje mame. Onda živi sa mamom, a ne nameci je nekom čoveku kom je dopala i ona jer ti nisi sposobna da se osamostalis.

U nekoj reklami sin zove mamu u pomoć posle pet minuta uzaludnih pokušaja da otkopča svojoj devojci brus...
:lol: ima takvih primera u svakodnevnom životu.
Prebrižne majke i isprepadani očevi obično od potomstva naprave Pekmez.

Back