Moja Biblija...

nema pravila. prilagodjavanje je osnov prezivljavanja.
unutrasnja stabilnost i mir su najvrednije sto postoji.
problemi su nebitni, bitan je samo pristup.
ljudi su zivot.
ne postoje ni proslost ni buducnost, samo sadasnjost.

Zanimljiva tema, zamislila me je.
Mada se neretko bavim pitanjima sopstva, načelo ne mislim da imam, niti moto koji me vodi, njiše.
Ipak, konstantan napredak, to mi je važno.
Mišljenja sam da kaskanje u mestu istovetno je survavanju na dno, ako pomaka nema, nema ni ničeg drugog do odumiranja, grubo rečeno.
Volim da pravim korake, da se nekuda zaputim, da ne budem u utabanoj sebi.

Koje su vaše osnovne vodilje u životu? Moto, načelo, vrednosti, osobine koje želite da razvijate? I da li su vam ih usadile majke, očevi, neko drugi ili ste sami/e došli do njiih? :heart:

Vodilje u zivotu.. hm...
Pivo je majka svake tecnosti.
Nikad duvati ako si u PMSu.
Ne svadjati se sa ljudima koji ti petljaju oko hrane.
Ako iritiras konobaricu, naruciti flasirano.
Ne nositi Selike kad je klizavo. Ne nositi Selike uopste zimi ako si pametan.
Ne svadjati se sa budalama. Ne spustaj se na njihov nivo. Pljuni ih ili posalji u pm, da vide da si ludji.
Ne traziti razumevanje po svaku cenu, jer realno ga ni ne zasluzujes u devedeset posto slucajeva.
Ne hodati po korama od banane, desi se da se okliznes i padnes nekome na kuvac, a posle ispadnes preljubnica nesrecnim slucajem.
Sve ti se vazi u zivotu i dobro i lose. To sto ljudi misle da si idiot ne znaci da ne vide tvoje prave vrednosti vec da gledaju malo bolje.
Ne zanemariti nikoga kad su socijalni aspekti u pitanju... jer ako ikad postanes klosar, znacice ti poznanstvo sa istima.
Ne samosazaljevaj se kad si kriv.
Nabavi macku.
Imam ja jos puno umotvorina...

Koje su vaše osnovne vodilje u životu? Moto, načelo, vrednosti, osobine koje želite da razvijate? I da li su vam ih usadile majke, očevi, neko drugi ili ste sami/e došli do njiih? :heart:

Moto:radi ono sto volis.
Nacelo:ne povredjuj ljude,bar ne namerno.
Vrednosti:cutanje je zlato.
Osobine:nemam pojma,valjda bih voleo da kod sebe razvijem malo vise prostora da ne radim nista,ne mislim ni na sta,da naucim da blejim.
A vi,kako te? :p

Само да не потонем.
Родитељи годинама ломили језик, нешто мало научила и тако.
Поклапа се са 3-4 божије заповијести...

Back