Moj savjet roditeljima

KnezNez

Zainteresovan član
Poruka
142
Pozdrav.Obraćam vam se kao brucoš jednog od najtežih fakulteta u BiH.Ono što bih želio da kažem je sljedeće.Nemojte nikada omalovažavati svoju djecu niti im nabijati kompleks zašto nisu kao neki drugi i ponižavati ih.Moji roditelji su meni to radili.Posljedica svega toga je da imam blaži PTSP koji se u zadnje vrijeme povlači.Međutim 7 mjeseci sam znao imati flashbackove svađa i uvreda koje sam doživio.Pisao sam već ranije o svojim problemima pa koga interesuje slobodno neka pogleda teme koje sam prije pisao.Rezultat toga imaju da ih sustavno lažem i kad imam problem da nemam.Borim se sam sa svojim problemima i hvala Bogu imam snage.Ovaj semestar mi je prošao grozno.Položio sam samo jedan ispit od 5.Sada imam još 5 novih predmeta u drugom semestru.Hvala Bogu dragom imam motivacije i snage zato što sam odlučio da ne budem žrtva traume već onaj koji će pobijediti traumu tako da od ponedjeljka sada idem da dadnem sve od sebe i položim to.Ono što je tužno u svemu tome što roditeljima i kad me pitaju za rezultate, ja ih slažem.Zato što znam da me čeka nova runda ponižavanja.
Samo molim sve vas kao buduće roditelje ili eventualno ako već jeste da ne traumatizirate svoju djecu.Rezultat toga je da će vaša djeca u budućnosti biti vama potpuni stranci.
Ne trebaju mi riječi utjehe niti išta slično ja idem do kraja u ovome pa šta Bog dadne.
Samo budite prijatelji svojoj djeci i ništa više :)

Apel roditeljima, trebalo bi da pojacaju pritisak i mere kaznjavanja. Dok ne slome pola bukove sume o cenjeno studentsko dupe.mce nema diplome.
LOSE RAZMISLJANJE

roditelji koji su strogi strogi su suvise , oni koji nisu - nisu suvise

apel treba da bude za one roditelje koje suvise dozvoljavaju deci , koji se svadjaju sa nastavnicima da im deca dobiju nezasluzeno dobru ocenu

oni treba da postanu realni roditelji da bi dete postalo normalna osoba a ne bahata dzukela

Pozdrav.Obraćam vam se kao brucoš jednog od najtežih fakulteta u BiH.Ono što bih želio da kažem je sljedeće.Nemojte nikada omalovažavati svoju djecu niti im nabijati kompleks zašto nisu kao neki drugi i ponižavati ih.Moji roditelji su meni to radili.Posljedica svega toga je da imam blaži PTSP koji se u zadnje vrijeme povlači.Međutim 7 mjeseci sam znao imati flashbackove svađa i uvreda koje sam doživio.Pisao sam već ranije o svojim problemima pa koga interesuje slobodno neka pogleda teme koje sam prije pisao.Rezultat toga imaju da ih sustavno lažem i kad imam problem da nemam.Borim se sam sa svojim problemima i hvala Bogu imam snage.Ovaj semestar mi je prošao grozno.Položio sam samo jedan ispit od 5.Sada imam još 5 novih predmeta u drugom semestru.Hvala Bogu dragom imam motivacije i snage zato što sam odlučio da ne budem žrtva traume već onaj koji će pobijediti traumu tako da od ponedjeljka sada idem da dadnem sve od sebe i položim to.Ono što je tužno u svemu tome što roditeljima i kad me pitaju za rezultate, ja ih slažem.Zato što znam da me čeka nova runda ponižavanja.
Samo molim sve vas kao buduće roditelje ili eventualno ako već jeste da ne traumatizirate svoju djecu.Rezultat toga je da će vaša djeca u budućnosti biti vama potpuni stranci.
Ne trebaju mi riječi utjehe niti išta slično ja idem do kraja u ovome pa šta Bog dadne.
Samo budite prijatelji svojoj djeci i ništa više :)
psihoterapija
nadji dobrog psihoterapeuta

ja ne mogu da verujem da ladno ima ljudi koji čoveku koji ima ozbiljno pravi ptsp od psihičkog maltretiranja kažu kako je nezreo i da treba da prevažiđe to krivljnje roditelja za svoje probleme...ili još bolje da je previše osetljiv jer vuče traume pošto je neko drugi je bio lemljen od batina i nije mu ništa...znači svi koji se prepoznaju u ovom mom postu da stanu 15min u ćošak i da malo porazmisle

inače u normalnom svetu bi trebalo da se podrazumeva to da roditelji trebaju da imaju obzira prema svom detetu i ne nalaze mu/joj milion mana i forsiraju to da je jedina svrgha postojanjana tog deteta da bude dresirano majmunče koje ispuiunjava roditerljske prohteve i ambice ali nažalost ne živimo u normalnom svetu
Ma ne tražim ja nikakvu podršku tako da osude od pojedinih članova ovog foruma i ne uzimam u obzir.Snaga je u meni zato što sam bio na ivici suicida i nisam ga uradio već sam počeo da radim na samome sebi postepeno.Užasno je teško zato što svjesno pravim simulacije određenih situacija da testiram roditelje i da znam kad mogu da računam na njih kad ne.

Krajnji cilj mi je da kroz te simulirane situacije dođu do zaključka:"okej radi kako hoćeš a u oktobru nam reci jesi li prošao ili nisi".
****** da vam dijete ne bi postalo manipulator i psiho nemojte radi ono što sam vam naveo gore.Iz tog sam razloga napisao.

Okej epilog ove rasprave ide na sljedeći fazon
Neko će se javiti i opravdati svaki postupak svakog roditelja
Gospodo
Svaki roditelj čini neka djela misleći da ih čini iz najbolje namjere
Manifestacija toga je najčešće pogrešna
Nije sve crno i bijelo.
Ja sam svjestan da su moje traume kreirale lošeg čovjeka u meni ali me apsolutno nije briga ako ću uz pomoć toga ostvariti uspjeh i da me više niko neće ucjenjivati hoću li na ulici završiti.
Znači nema u meni više grižnje savjesti što ću slagati svog oca.Nema u meni više grižnje savjesti što neću nikada imati istinsko prijateljstvo sa svojim ocem.Cilj je samo uspjeh i naporan rad čija će nuspojava biti uspjeh
Prvi semestar mi je propao zbog psihičkih problema
Ovaj neće
Poenta svega je što hoću reći da vi koji imate djecu budite im prijatelji
A pojedini šabani neka ne izjednačavaju fizičko i psihičko nasilje zato što bih više volio da su me tukli već mi radili to što su mi radili
Sve najbolje legende i hvala vam na sudjelovanju u temi

Slazem se da roditelji treba prvo,drugo i trece, da vole i podrzavaju svoju decu.
Mojoj sestri i meni nikad nisu pomagali finasijski.
To nam ni danas ne smeta.
Ali stalna ponizavanja i te kako smetaju, tj. smetala su.
Kad tad covek odraste i uzme svoj zivot u svoje ruke.
Ako ikada budem roditelj, sve sto treba je da se razlikujem totalno od mojih...
Bicce dovoljno.

Ma ne tražim ja nikakvu podršku tako da osude od pojedinih članova ovog foruma i ne uzimam u obzir.Snaga je u meni zato što sam bio na ivici suicida i nisam ga uradio već sam počeo da radim na samome sebi postepeno.Užasno je teško zato što svjesno pravim simulacije određenih situacija da testiram roditelje i da znam kad mogu da računam na njih kad ne.

Krajnji cilj mi je da kroz te simulirane situacije dođu do zaključka:"okej radi kako hoćeš a u oktobru nam reci jesi li prošao ili nisi".
****** da vam dijete ne bi postalo manipulator i psiho nemojte radi ono što sam vam naveo gore.Iz tog sam razloga napisao.
gle,to bi trebalo da se podrazumeva da takavo ponašanje roditelja nije nešto što daje zdrave osrasle osobe jer naravno da ne može neko da bude zdrava odrasla osoba ako je odrastao sa ljuima koji mu prave da zažali što je živ za najmanju sitnicu koja mu ne uspe iz prvog poskušaja ili za najmanju grešku koju napravi...ja to stalno pričam da strogi roditelji misle da vaspitavaju decu da ne prave greške ali ih ustvari samo uče da moraju da izvežbaju dobro da lažu i skrivaju svoje greške čisto da ne bi snosili posledice.

A ostale što kritikujem nije zato što će tebe da uvrede ili šta već,već zato što ako sa takvim razmišljanjima postanu roditelji neće biti mnogo bolji od toga kakvi su tvoji bili.

Back