Moj predlog za Bosnu i Hercegovinu

Nema sta da skidam paucinu sa ociju.Ja znam da se ovo desavalo narocito nakon oslobadjenja Vozuce i na Ozrenu.Svaki zivot je vrijedan i ne treba da se broji ko je koga vise ubio ali ovo nije ni blizu onogo sto je srpska vojska u proteklome ratu uradila bosnjackom narodu.Da osudjujem ove nazovi Islamske ratnike nravno da ih osudjujem.Ja ne znam ko ih je zvao u BIH.Ja nisam sigurno.Ko god ih je zvao napravio je kardinalnu gresku...

Nema sta da skidam paucinu sa ociju.Ja znam da se ovo desavalo narocito nakon oslobadjenja Vozuce i na Ozrenu.Svaki zivot je vrijedan i ne treba da se broji ko je koga vise ubio ali ovo nije ni blizu onogo sto je srpska vojska u proteklome ratu uradila bosnjackom narodu.Da osudjujem ove nazovi Islamske ratnike nravno da ih osudjujem.Ja ne znam ko ih je zvao u BIH.Ja nisam sigurno.Ko god ih je zvao napravio je kardinalnu gresku...[/QUOTE]

i tu je zapad odigrao veliku ulogu..

samo ostaje da smo ih prihvatili, uključili ih u vojsku i dali im pravo da grade svoje
džamije, škole i slično i sada imamo ''braću po vjeri'', ničim izazvani...

ali..žilavi su, to im se mora priznati..
kada dovoljno ojačaju i naprave neku stranku iznenadit ćemo se,
brojnošću i snagom...

Ma da u pravu si.Mi smo napravili genocid u bijeljini,zvorniku,rogatici,visegradu,srebrenici,prijedoru,trebinju,nevesinju,gacku,foci,han pijesku i da ne nabrajam vise.Cim su se hrvati malo naoruzali protjerali su vas i sravnali vas sa zemljom vojno.Lako vam je bilo koristiti oruzje JNA koje je pripadalo svim narodima SFRJ.Bosnjaci su imali svo vrijemme rata embargo na uvoz oruzja,Ne znam ni ja kako smo se branili.ALi opet smo pred sam Dejeton dosli isppred Banja luke pa je WARREN CHRISTOFER naredio da se sve obustavi.A tudjman prestao da daje artiljersiku podrsku jer je vec imao oslobodjenu Hrvatsku i nisu mu bile potrebne dalje zrtve.Ono sto ste vi radili na prostorima bivse SFRJ se ne pamti ni za vrijeme 2 svjetskog rata.Pa i u drugom svjetskom ratu bi se cula sirena kada kada bi avioni nadletili neki prostor i kada bi trebalo
da bude bombardovanje.U drugom svjetskom ratu su ginuli vise vojnici a manje civili.Ako cemo gledati broj ubjenih civila u proteklome ratu tu ste u ogromnoj prednosti.Tu ste se pokazali kao jaki.Akada se govori o poginulim vojnicima mislim da ste tu na gubitku velikom.To sve govori.Jedan engleski oficir poslije drugog svjetskog rata navodi da nikada u istoriji covjecanstva nije zabiljezeno da se neka vojska borila tako prljavo i kukavicki kako sto su to bili cetnici.A jos gori su bili u ratu u BIH.

Eve sa sluzbenog sajta pa si prevedite sta Englezi pisu:

Any doubts as to whether genocide was perpetrated in Former Yugoslavia have
now been laid to rest. Charges have been brought in The Hague against
senior figures such as Slobodan Milosevic, Radovan Karadzic and Ratko
Mladic. Even so the Western powers have made no serious attempt to arrest
the Bosnian Serb leaders responsible, who from the start were acting under
Milosevic's directions. The distribution of "wanted" notices in English for
the three central figures by th US authorities at the beginning of March
2000 has done nothing to change this.

A brief general review of the systematic genocide perpetrated in Bosnia,
aspects of which are documented by this report, may be helpful. Between
1992 and 1995 various European institutions and spokespersons for European
governments sought to deny the fact of genocide by referring to "the crimes
of all three belligerent parties" and using the term "civil war". This
allowed all reference to the onslaught unleashed by Belgrade to be avoided.
Meanwhile reliable inquiries have been published which have found that the
Milosevic government did in fact conduct an organised war of aggression
against the Republic of Bosnia-Herzegovina between 1992 and 1995. The
Serbian troops operating in Bosnia were under the command of the Army
General Staff. Between April 1993 and March 1994 Croatian troops also took
part in the destruction of Bosnia-Herzegovina.

In the spring, summer and autumn of 1992 the Yugoslav People's Army
conducted a military campaign directed against mostly unarmed towns and
villages in Eastern, Northern and Western Bosnia. The campaign was
co-ordinated with paramilitary units from Serbia. Local Serb nationalists
were armed and deployed against the non-Serb population as well. The
compliance of the local and regional media was secured beforehand and local
government was purged of non-Serb employees. Defenceless villages and urban
areas were often bombarded by artillery. Muslims, Croats and other
non-Serbs were separated out according to different criteria. Male
civilians between 16 and 60 years of age were taken to internment and
concentration camps; some wer being killed on the spot and others en route
to the camps. Tens of thousands were killed, members of the elite in
particular. Another aspect of the strategy of "ethnic cleansing" was the
systematic use of rape, against Bosniak women in particular. According to
the estimates of the UN Commission of Experts under the leadership of
Prof.Cherif Bassiouni, there were at least 20,000 women victims. Rape camps
existed in different parts of the area under Serbian occupation, some in
operation for periods lasting several months.

The remaining children, women and elderly people were taken to Croatia
or Central Bosnia in railway goods wagons or convoys of buses and lorries.
Time and again during these enforced population movements or as
concentration camp survivors were being transported to other parts of Bosnia
individual massacres were committed. Before being forced to leave the
victims were compelled to sign over their property to the Serbian
authorities. The inhabitants of besieged towns from Bihac to Gora`de who
fought successfully against expulsion, some for as long as four years, were
subjected to bombardment by tanks and artillery for years on end, even
though their towns had been designated safe havens under UN protection. The
death roll of victims of the four-year-long bombardment of Sarajevo contains
approximately 11,000 names.

Throughout Serb-occupied areas the physical evidence of the culture of
the Muslims in particular, and Catholics as well, was destroyed. 1183
mosques alone were razed to the ground. The Serbian genocide in Bosnia
reached its finale in July 1995 with the mass execution by firing squads of
Serbian special forces under the command of General Ratko Mladic of
approximately 8,000 men and youths from the town of Srebenica. The fall of
the town and the selection and killing of over 10,000 of the town's
inhabitants were the consequence of monstrous inaction on the part of Dutch
UN troops and Western governments' collusion with Milosevic.

The United Nations Special Rapporteur Tadeusz Mazowiecki started from
the basic assumption that Serbian troops had committed 80% of all war crimes
in Bosnia-Herzegovina. In a secret report obtained and published by the New
York Times the CIA maintained that the Serbian side had committed 90% of the
killings. There are no reliable statistics for the number of civilian
victims but the international media have generally tended to quote a figure
of 200,000.

That Croatia, after Slovenia the second victim of the Serbian
aggression, should have transformed itself into the aggressor against Bosnia
is something many of Croatia's friends have never been willing to
acknowledge. Serbian troops invaded large areas of Croatia, occupying one
third of the country, and north of Lipik , at the Maslenica Bridge and at
Karlovac threatened to divide up the unoccupied remnant of the country into
four parts. Considerably more than 10,000 Croats and members of other
smaller Croatian nationalities were killed. The beautiful Baroque town of
Vukovar was completely destroyed. Murdered residents were buried in mass
graves encircling the town. For months on end Dubrovnik was besieged and
shelled. Hundreds of villages were destroyed and throughout the occupied
areas Catholic churches were set on fire and cemeteries desecrated.

Ni u jednoj recenici ja nisam naveo da vi treba da idete iz Bosne ako vam se ne svidja.Treba o svemu da se razgovara ali mislim da zapad nece dozvoliti odvajanje RS jer su i oni stanovista da je taj entitet nastao na genocidu.To vec nije do bosnjaka koliko do ovih velikih sila.Mislim naravno da su bosnjaci za ukidanje Rs ali ce o tome da odlucuju drugi.Srbi u BIH nebi imali nikakvih sansi u proteklome ratu da nisu imali podrsku Beograda i da nisu imali ogromnu prednost u naoruzanju koristeci oruzje svih naroda bivse SFRJ.Bosna se iz sastava bivse SFRJ nije pokusala odvojiti ratom,ubijanjima,razaranjima nego demokratskim putem.Srbi su tu primjenili silu pokusavajuci da oruzjem nametnu svoje misljenje.Tu je ogromna razlika.Mislim da je realno svjetsko pravo na strani bosnjaka u BIH ali ko zna sta ce da bude za 50 g.Pa i ja tebe da napadnem i pobijem ti pola porodice naravno da ces gledati ili da mi vratis istom mjerom ili da me ako nista protjeras.Pa podji malo od sebe.Kako to da su Srbi ratovali sa Slovencima,Hrvatima,Bosnjacima i na kraju su krenuli i sa Albancima.Znaci da se vjerovatno radi o potrebi srpskog naroda za dominacijom na ovim prostorima,sto je naravno nedopustivo.

A kakve bi muslimani imali shanse bez donacija novca i mudzahedina iz arapskih zemalja.
Srbi nikada nisu ratovali sa slovencima,to je samo glupo albansko karikiranje.....slovenci su sami ubijali vojnike a niko ih dirao nije.
Od albanaca je zapravo sve i pocelo i nisu srbi na kraju poceli sa albancima,albanci decenijama dole ubijaju i proteruju srbe a kako su izazvali sukob to se dobro zna i nemoj da mi palamudis.
I naravno da je dopustivo da srbi imaju dominaciju-nego ko ce,najvise je srba najveca drzava i 2=3 ostalih naroda poticu ili su srbi.

Predlog je nezavisnost republike srpske i njeno pripajanje srbiji,drugacije ne moze biti,nece nama jesha da pise predloge,idi pa pishi predloge o genocidnoj tvorevini izrael ako si vec dokon.
Ehehe, ti si na ovom forumu poznat kao neko ko je rekao da samo glupaci idu na fakultet, a poznat si i po svojim nerealnim i malointeligentnim postovima.

Čiji predlog je nezavisnost? Koliko vidim, RS je u sastavu BIH. Osećaj za realnost je ti je za 0.
Izrael dokazano nije genocidan, za razliku od RS. Dokaži suprotno.

Ehehe, ti si na ovom forumu poznat kao neko ko je rekao da samo glupaci idu na fakultet, a poznat si i po svojim nerealnim i malointeligentnim postovima.

Čiji predlog je nezavisnost? Koliko vidim, RS je u sastavu BIH. Osećaj za realnost je ti je za 0.
Izrael dokazano nije genocidan, za razliku od RS. Dokaži suprotno.

Ja sam rekao da samo glupaci idu na fakultet?
Reci zasto lazes i dokazi da sam ja to rekao:rtfm:
Nije ti dosta sto izvrces tudje reci pa ih i ponavljas.........pa i ti si rekao da su srbi najveci sljam na svetu pa se ja ne ljutim,a takodje si i sam jednom rekao da je izrael genocidna tvorevina i ne razumem u cemu je sada problem:dontunderstand:

Pre ce biti da su tvoji tekstovi nerealni i nisam ja poznat nego si ti to zakljucio.......a moji postovi tesko da su malointeligenti posto sam ja veoma inteligentna osoba za razliku od tebe.
Izrael je dokazano genocidan,dok RS nije.........koliko ja vidim RS izlazi iz BIH i to veoma skoro i taj deo ide srbiji,nema druge:bye:

Bosna i Hercegovina bi bila demokratska republika 3 konstitutivna naroda i svih njenih gradjana, federalnog uredjenja.

BIH se ne moze raspasti u koliko to ne žele sva tri kontitutivna naroda.

Svim građanima BIH mora biti garantovana potpuna ravnopravnost, fizička, imovinska i pravna sigurnost, bez obzira na nacionalnu, versku, zavičajnu, rasnu ili polnu pripadnost.

Bosna i Hercegovina bi se po mom planu sastojala iz tri ravnopravne federalne jedinice: Republike Srpske, Centralna Bosna, i Hrvatske Hercegovine.

Bosna i Hercegovina:

Parlament Bosne i Hercegovine bi se sastojao iz dva doma: dom republika i dom gradjana kojeg bi gradjani birali na neposrednim izborima.
Državu bi predstavljao predsednički dom. Republike bi, u dvodomom parlamenu ispoljavale svoje interese kroz veće republika koje bi odlučivale o strateškim političkim i razvojnim ciljevima BIH i republika.
Vlada države BIH bi upravljala pitanjima odbrane, spoljne politike, monetarne politike i predlagala osnovne principe makroekonomskog programa. O tim predlozima bi glasalo veće građana.
Bosna i Hercegovina bi imala vrhovni sud.

Republike:

Republike bi imale: predsednika, svoj parlament, sud, svoju vladu i svoju republicku policiju.
Ingerencije republika bi bile poput saveznih drzava SAD-a.
Republike bi mogle da vode svoju spoljnu politiku.

Poslanike bi birali gradjani, ali bi i druga dva naroda i autonomije imale obezbedjene poslanike u parlamentu.

Teritorijalna organizacija republika:

Prvo pogledajte kartu koja se nalazi na sledecem linku:http://i10.tinypic.com/89gpksl.gif
Legenda:
Zuto su granice republika
Narandzasto su granice regiona (pokrajina), sa visim ili nizim stupnjem autonomije.
Belo su kulturno-prosvetne autonomne opstine/oblasti.

Muslimanska republika bi imala jednu autonomnu pokrajinu Zapadnu Bosnu, sa centrom u Bihacu. Moguce je oformiti i dve pokrajine + Grad Sarajevo.
Ova pokrajina bi imala samo: jako slabu gospodarsku, jaku kulturnu i prosvetnu autonomiju.
U sastavu pokrajine bi bile 4 opstine sa Srpskom vecinom, pa bi te cetiri opstine imale kulturnu i prosvetnu autonomiju. Isto tako bi Hrvatske opstine u srednjoj bosni imale kulturnu i prosvetnu autonomiju.

Republika Srpska bi se sastojala iz dve autonomne regije (pokrajine):
Hercegovacku (Trebinje) i Podrinjsku (Srebrenica ili Bijeljina). Koje bi imale agrarnu, i kulturnu autonomiju.
Srebrenica, Odzak i Orasje bi dobili kulturnu i prosvetnu autonomiju.
Ostatak Republike Srpske bio bi direktno podredjen Banja Luci.

Hrvatska republika
Isto kao i RS, samo sto ne bi imala pokrajine nego bi Muslimanske opstine dobile kulturnu i prosvetnu autonomiju.
O ostalim ingerencijama republika, malo kasnije.

Lupaš gluposti, provociraš, nerviraš me, vređaš me pre svega zato što sam Bosanski Srbin, i stvarno lupaš gluposti, nego, evo mog lično predloga, Republika Srpska referendumom Srbiji, Zapadna Hercegovina, Busovača, Novi Travnik i još par opština sa Hrvatskom većinom Hrvatskoj, ostatak neka bude Bosna....

Back