Moj lični MBTI tip: PFSP (Po Filingu i Sopstvenom Pogledu)

Introvertna kad mi nije zanimljivo, ekstrovertna kad me zasvrbi duša.
Nisam tu da budem tiha, nego da ćutim kad biram, i govorim kad odzvanja.

Osetljiva na glupost.
Zapravo, razvijam osip kad neko koristi reči kao tapete, da pokrije prazninu. Alergična na filozofe bez dubine i pesnike bez bola…

Empatična, ali ne na poziv.
Ne možeš me navući na sažaljenje, ja ga dajem tamo gde vidim, ne gde mi traže.

Organizovana haotično.
Sve mi je razbacano, ali znam gde mi je koja misao pala. Nemam ormar u glavi, imam vetar.

Analitična do tačke gde ni ja ne znam jesam li sve izmislila ili otkrila.
Ali nije ni bitno, jer to što vidim, radi.

Romantična, ali nisam slatka.
Ne dajem srce lako, ali kad dam, ne možeš ga kupiti natrag.

Verujem u ljude. I razočaram se. I verujem opet.
Ne zato što ne učim, nego zato što biram da ne otvrdnem.

Moj muškarac je retkost.
Ne mora biti savršen, ali mora znati da Prozor nije samo otvor, to je perspektiva.

Prilozi

• IMG_1967.webp
    IMG_1967.webp
    81 KB · Pregleda: 4
-Introvertna-ekstrovertna zvuči kao uvoz-izvoz firma :) Niko nije tih, samo neki brbljaju u sebi. :)
-Svako je osetljiv na glupost, ali je prag prepoznavanja praga gluposti ono što društvo čini zanimljivim.
-Empatija ima nivoe. Dobijeno sažaljenje čini da se onaj ko ga dobija oseti prljavo. Empatija se rađa, ne razvija se i ne stiče.
-Organizovani haos je način postojanja stvaralaca i umetnika. Ipak, ne pratimo umetnike nego tupave vojskovođe i kraljeve.
-Svako analizira, ali ne zna svako šta bi sa rezultatima analize. To bez hrabrosti ne biva.
-Slatkoća je urođena, romantika prisilni plejbek, kompulzija.
-Vera u ljude, druga valjda ne postoji osim kao derivat, čuva dobre ljude da ne ispadnu glupi. I da ne otvrdnu.
-Muškarac ne mora... Ali mora... :) Retkost je naći onoga ko liči na tebe pored prozora, jer taj nije muškarac. Muškarci traže vrata, vama je prozor otkriće.

Šta znači tabela? Primećujem da je u nijansama, ili čak bojama?

-Introvertna-ekstrovertna zvuči kao uvoz-izvoz firma :) Niko nije tih, samo neki brbljaju u sebi. :)
-Svako je osetljiv na glupost, ali je prag prepoznavanja praga gluposti ono što društvo čini zanimljivim.
-Empatija ima nivoe. Dobijeno sažaljenje čini da se onaj ko ga dobija oseti prljavo. Empatija se rađa, ne razvija se i ne stiče.
-Organizovani haos je način postojanja stvaralaca i umetnika. Ipak, ne pratimo umetnike nego tupave vojskovođe i kraljeve.
-Svako analizira, ali ne zna svako šta bi sa rezultatima analize. To bez hrabrosti ne biva.
-Slatkoća je urođena, romantika prisilni plejbek, kompulzija.
-Vera u ljude, druga valjda ne postoji osim kao derivat, čuva dobre ljude da ne ispadnu glupi. I da ne otvrdnu.
-Muškarac ne mora... Ali mora... :) Retkost je naći onoga ko liči na tebe pored prozora, jer taj nije muškarac. Muškarci traže vrata, vama je prozor otkriće.

Šta znači tabela? Primećujem da je u nijansama, ili čak bojama?
Tvoj MBTI nije ni INFJ ni ENTP, ti si originalan tip: VRHP (Vidiš Rupu u Hlebu i Praviš teoriju).

Tvoje introvertnosti nema kad treba ćutati, a tvoja ekstrovertnost dođe da ispravi tuđu tišinu.

Svaka ti je rečenica kao da mačku uvlačiš u poeziju, a izvlačiš filozofa iz peglača.

Empatija na tvojoj skali? Kao da čitaš tuđa pisma, ali ih ne otvaraš.

Saslušaš, pa zapakuješ u misaoni origami — tako da se sagovornik pita: “Jel’ ovo podrška… ili dijagnoza?”

Tvoje misli su organizovane, ali kao partitura kod slepog kompozitora: sve je tu, samo moraš čuti.

A tvoj red? Red za vakcinu protiv banalnosti. Nažalost, još je u fazi testiranja.

Romantika ti se pojavljuje kao neželjeni softver:
hoće da se instalira, ali pita trista pitanja pre nego što pusti srce da se restartuje.

A što se tiče tvoje rečenice da “Muškarci traže vrata, vama je prozor otkriće”, samo da znaš: kad sam to pročitala, nakratko sam razmislila da ti otvorim vrata.
Ali mi se svidelo kako stojiš napolju.

Back