Mogunost zaraze?

David1296

Početnik
Poruka
7
Pre svega pozradav svima, pre nekoliko dana imao sam seksulani odnos sa nepoznatom devojkom,stranog je porekla i dosta mi je sumnjiva,koristio sam kondom i bio oprezan,ali nesto mi je promaklo.Tokem odnosa stavio sam prste u njenu vaginu.Kada smo zavrsili odnos ja sam zapalio cigaretu,dok sam pusio cigaretu istim tim prstima sam verovatno dotakao svoje usne,nepormisljeno. Sto sam se kasnije dosetio. Interesuje me dali je mogao virus HIV da se zadrzi na mojim prstima i dali postoji mognust zaraze? Interesuju me ozbiljni dogovri. HVALA

Pre svega pozradav svima, pre nekoliko dana imao sam seksulani odnos sa nepoznatom devojkom,stranog je porekla i dosta mi je sumnjiva,koristio sam kondom i bio oprezan,ali nesto mi je promaklo.Tokem odnosa stavio sam prste u njenu vaginu.Kada smo zavrsili odnos ja sam zapalio cigaretu,dok sam pusio cigaretu istim tim prstima sam verovatno dotakao svoje usne,nepormisljeno. Sto sam se kasnije dosetio. Interesuje me dali je mogao virus HIV da se zadrzi na mojim prstima i dali postoji mognust zaraze? Interesuju me ozbiljni dogovri. HVALA

Jesi pregledao prste? Ako si imao mikropukotinu na koži moguće je da je HIV utebi već sada.

Hara opasna polna bolest – raširenija od side, uzrok velike smrtnosti novorođenčadi (video)
V. B. 15. jula 2019. 10:46

Podeli

Broj slučajeva sifilisa u svetu značajno je porastao tokom proteklih deset godina i ta je bolest, prvi put od 2000, postala češća u nekim zemljama od novih slučajeva zaraze HIV-om, upozorili su evropski stručnjaci.
Od 2010. zabeležen je porast od 70 odsto polno prenosivih bolesti, pokazuje izveštaj Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC), a porast je podstaknut polnim odnosima bez zaštite i rizičnijim seksualnim ponašanjem homoseksualnih muškaraca.

„Porast zaraze sifilisom koji uočavamo širom Evrope rezultat je nekoliko faktora, među kojima su polni odnosi bez zaštite poput kondoma i održavanje odnosa sa više partnera u kombinaciji s manjim strahom od zaraze HIV-om“, kaže Endru Amato Gauči, stručnjak ECDC-a za polno prenosive bolesti.
Evropski izveštaj usledio je nakon što je Svetska zdravstvena organizacija prošlog meseca objavila da se oko milion ljudi dnevno zarazi nekom polno prenosivom bolešću, preneo je hrvatski portal „Ekspres“.
SLIČNI TEKSTOVI
Najneverovatniji načini da dobijete polnu bolest
Genitalni herpes – uzroci i simptomi
Polna infekcija uz stalnog partnera
5 načina da i bez seksa „zakačite“ neku polnu bolest
Nelečeni sifilis prate teške komplikacije i kod žena i kod muškaraca, uključujući mrtvorođenčad ili smrti novorođenčadi i povećani rizik od zaraze HIV-om. Sifilis je bio među vodećim uzrocima smrti beba širom sveta u 2016.

ECDC sa sedištem u Stokholmu, koji prati zdravlje i bolesti u Evropi objavio je da je više od 260.000 slučajeva sifilisa zabeleženo u 30 zemalja od 2007. do 2017. U 2017. broj novih slučajeva sifilisa dostigao je najviši nivo, sa više od 33.000 prijavljenih slučajeva, prema ECDC-u. To znači da je prvi put od početka novog milenijuma u Evropi zabeleženo više novih slučajeva sifilisa nego novih slučajeva zaraze virusom HIV-a, koji uzrokuje sidu.
Problem varira od zemlje do zemlje, pa se stopa više nego udvostručila u pet zemalja – Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Irskoj, Islandu i na Malti, ali se prepolovila u Estoniji i Rumuniji.
Gotovo dve trećine novih slučajeva između 2007. i 2017. u kojima se znala seksualna orijentacija odnosilo se na homoseksualne muškarce, navodi ECDC i dodaje da su homoseksualni muškarci doprineli sa 23 odsto slučajeva, a žene sa 15 odsto novih slučajeva. Broj slučajeva otkrivenih među homoseksualnim muškarcima kretao se od manje od 20 odsto u Letoniji, Litvaniji i Rumuniji do više od 80 odsto u Francuskoj, Nemačkoj, Irskoj, Holandiji, Švedskoj i Britaniji.
Endru Amato Gauči kaže kako se čini da je pad zabrinutosti zbog zaraze HIV-om među homoseksualnim muškarcima doprineo širenju zaraze.
„Kako bismo preokrenuli trend moramo podsticati ljude na stalno korišćenje kondoma, kako s novim tako i s usputnim partnerima“, kaže on.

Zezaju te kolege, ne moze tako da se dobija. Ti sledeci put stavi i one hirurske rukavice, a mozes
da obuces i zastitno odelo ( pozajmi od nekog vatrogasca).

Zezaju te kolege, ne moze tako da se dobija. Ti sledeci put stavi i one hirurske rukavice, a mozes
da obuces i zastitno odelo ( pozajmi od nekog vatrogasca).

Како га бре зезамо?

Па, толико сам фин са колегом, да сам данас пет пута хтео да напишем пост на овој теми, и сваки пут сам се ударио по прстима да не напишем ништа.

Trzio sam ozbiljne odgovre,kolika je verovatnoca zaraze? Ne prija mi zezanje na ovo

зезао се или не,вероватноћа заразе је 0!

вирус не преживи ван тела,ако сам се добро изразила,
и не зарадиш га баш тако лако.
сад небригај,али, користи увек заштиту и бирај друштво за сех ;)

зезао се или не,вероватноћа заразе је 0!

вирус не преживи ван тела,ако сам се добро изразила,
и не зарадиш га баш тако лако.
сад небригај,али, користи увек заштиту и бирај друштво за сех ;)
Hvala ti na odgovoru

Hvala ti na odgovoru

у другом месецу ове године прошла сам са братићем трип на хив.
то се без суза не може описати...
угл.,смирио се тек после разговора у саветовалишту за хив,и тестирања.
немаш разлога за бригу.

Рајка, немаш појма која је то мука кад црвић проради.
изненадила сам се колико су млади неинформисани,
а на нету има и добрих,али и лудачких прича које додатно слуде.

у другом месецу ове године прошла сам са братићем трип на хив.
то се без суза не може описати...
угл.,смирио се тек после разговора у саветовалишту за хив,и тестирања.
немаш разлога за бригу.

Рајка, немаш појма која је то мука кад црвић проради.
изненадила сам се колико су млади неинформисани,
а на нету има и добрих,али и лудачких прича које додатно слуде.

Ja sam momku u svom prvom postu lepo napisala da nema potrebe da brine jer je mogucnost
jednaka nuli, znaci ne postoji.
Htela sam jos da dopisem, ali sam odustala, da i ako 100 nas ovde kaze da je nemoguce da
se tako sida prenese, njega ce ipak taj crvic muchiti tako da ce na kraju i on da ode na test.

Ja sam momku u svom prvom postu lepo napisala da nema potrebe da brine jer je mogucnost
jednaka nuli, znaci ne postoji.
Htela sam jos da dopisem, ali sam odustala, da i ako 100 nas ovde kaze da je nemoguce da
se tako sida prenese, njega ce ipak taj crvic muchiti tako da ce na kraju i on da ode na test.

а можда му буде лакше,ако сконта да је још неко прошао кроз ту причу.
ово је из прве руке.. не знам ни сама како сам опуштено саслушала баханалије са проститком :lol:
а тек како је њему било кад је све то испричао.
срећом па се Софке увек нађе кад треба :heart:
форум и наше приче су једно,а доца је доца :)

а можда му буде лакше,ако сконта да је још неко прошао кроз ту причу.
ово је из прве руке.. не знам ни сама како сам опуштено саслушала баханалије са проститком :lol:
а тек како је њему било кад је све то испричао.
срећом па се Софке увек нађе кад треба :heart:
форум и наше приче су једно,а доца је доца :)

Procenat zena zarazenih sidom jako je mali ( oko 24%) svejedno kojim se zanatom bave, ali
uvek postoji ono ali sto devojci srecu kvari.

Ako si hteo ozbiljne odgovore trebao si da ides kod doktora.....
Sledeci put dalje od ulice crvenih fenjera.....
Tesko da se sida dobija kod crvenih fenjera, te su zene ( barem one koje se profesionalno bave zanatom)
svesne i savesne.Licno mislim da je najveca opasnost od zaraze kod zavisnika od droge.

A za postavljaca teme zaista nema ni 0% opasnosti da se zarazio.
Pa nije to Boga mu pticji ( ili svinsjki) grip :D

Ja mislim da tebi nema spasa.....:nono3:

Tesko da se sida dobija kod crvenih fenjera, te su zene ( barem one koje se profesionalno bave zanatom)
svesne i savesne.Licno mislim da je najveca opasnost od zaraze kod zavisnika od droge.

Ne znam za crvene fenjere, ali u Srbiji su prostitutke obavezno i zavisnice od droge.

Nemoj toliko da ga ohrabrujes,sta ako je ipak zakacio,a ti mu rekla da nema i on ide naokolo yebucka i siri virus.
Bila bi mu saucesnik u sirenju zaraze,odnosno epidemije pa pandemije,ovisno o njegovim yebackim apetitima i potencijala.

Back