Meklaud
Iskusan
- Poruka
- 6.034
kazna drustvenokorisnog rada
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo je napisao tvoj kolega koga zaista smatram dobronamernim:
"Radi se o novom programu IZIS -zakazivanje vrši lekar opšte prakse kod specijaliste ,elektronskim putem . Dakle ,dobiješ termin .
Sve to još ne funkcioniše dobro (nemamo kol centar i "mrežu" , ljude koji bi to trebali raditi , termini se začas popune itd ) no ono što ti treba da znaš :
- Pacijent je obavezan da otkaže termin (telefonski ili elektronski ) ako ne može da dođe .Ako to ne uradi ,onda lekar ne može da primi nikog drugog ,jer se svaka poseta zavodi direktno (elektronski ) u Ministrarstvu . Ako pokušaš da evidentiraš -dobiješ odgovor da "nisi imao pravo da primiš drugoga" tako da lekari to sad i ne rade ,termin propadne a usluga takođe ,još može da lekar bude kažnjen ."
Isti je pre toga napisao ovo. (Nisam uspeo da nađem pa mi je zato ponovio):
"U nizu budalaština koje sprovodi Ministarstvo zdravlja je i uvođenje programa IZIS kao obaveznog (radi se o 3 miliona eura plaćenom projektu koji bi trebao da reši "zakazivanje "pacijenata kod lekara ili specijalista )
U praksi to izgleda ovako : ne postoje kol centri ni zaposleni koji bi se time bavili .Lekar pokuša da zakaže kod specijaliste termin ,a kompjuter mu da odgovor da su "svi termini popunjeni u sledećih 6 meseci " Šta mu onda preostaje ? Da uput ,i pacijent neka sam traži način da bude zakazan .
Druga stvar -uspe se elektronski zakazati . Pacijent se jednostavno ne pojavi u tom terminu ,niti bilo kome javi da neće doći ? Lekar nema pravo da primi nekog drugog -jer je termin "rezervisan" .
Sede i on i drugi pacijenti dok termin "ne istekne" .
Ako primi nekog drugog ,čim ga uvede u komp -IZIS mu izbaci da "krši zakon " ,radi pregled na koji "nema pravo" .
Dakle ,kao i obično ,neko je uzeo pare ,bez da se ikoga tiče da li postoji infrastruktura i da li to može da funkcioniše .
To je isto kao da stavite red vožnje negde ,a da niste uopšte obezbedili vozila i vozače . "
Mikelo Banoštor Rakovac
Ne znam sta ovo znaci. Ne mogu da utvrdim da li si mi upravo dao dva bizarna nadimka, ili mi govoris nesto sto treba da ima smisla.
To su mala mjesta đe je zdravtsvo skroz otišlo u OUT
Postoje
Pa jel kod tih specijalista vazi ovo o cemu Ribar pise? Je li u pitanju dom zdravlja ili neka bolnica?