Moderni pank bendovi

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.262
Na koga mislimo kada tražimo da definišemo pank u ovom sadašnjem trenutku?

Ko govori o kontekstu sada?

Možda...

Sheer Mag​

Ova čvrsta ekipa iz Filadelfije uzima rifove od rokera iz sedamdesetih kao što su Thin Lizzi i Big Star, sa dodatnim komadom soula, zahvaljujući srčanom glasu Tine Halladai, koja peva o slomljenom srcu i tajkunima prevarantima. „Strukturno je veoma klasičan pop baziran“, rekao je glavni gitarista Kajl Sili za Noisi. „Mnogo predrefrena, refrena, uvodnih rifova koji ulaze u prerefrene. Te vrste klasičnih stvari na koje ste možda zaboravili u pank-u tokom godina… To je takva vrsta popa koja ionako prevazilazi žanr. "

Snimci benda se striktno samostalno objavljuju na Bandcampu; ovde nema celih filmova, samo moćni, gazirani lo-fi džemovi u urednim serijama od četiri. Uprkos nedostatku eksternog PR tima ili prisustva na društvenim mrežama, Sheer Mag-ovi su se uzdigli kroz indie rang jednostavno od usta do usta, postižući glavne turneje po Evropi i Meksiku, kao i mesto na ovogodišnjoj Koačeli.

SHEER MAG - Nobody's Baby (Official Video)

La Dispute​

Punk i poezija su isprepleteni još od Konja Peti Smit, ali rad La Dispute-a se oseća kao nova prekretnica u žanrovskoj borbi za pravim književnim uticajem. Osnovan 2006. od strane rođaka Džordana Drajera i bubnjara Breda Van Der Lugta – pevača i bubnjara grupe Grand Rapids, Mičigen – i nazvan po francuskom komadu iz 18. veka, La Dispute je napredovao od frenetičnog hardkora levog polja u zapanjujuće zrela post-emo snaga. „Postojale su paralele koje sam ponekad mogao da povučem sa likovima sa sopstvenim životom, ali uglavnom sam želeo da budem u stanju da stvarno objektivno stvorim univerzum“, rekao je Drajer za Idobi radio za narativni program Rooms of the House iz 2014.

HUDSONVILLE, MI 1956

G.L.O.S.S.​

Olimpija, vašingtonski G.L.O.S.S – skraćenica za Girls Living Outside Societi's Shit – dala je jednu od najsnažnijih izjava u novijoj istoriji panka pre nekoliko godina sa svojim debijem od pet pesama. EP Shit grupe The Girls Living Outside Societi traje samo oko osam minuta, ali njegov bodljikav, izduvan hardkor napad je teško zaboraviti, posebno u kombinaciji sa stihovima transrodne vokalistkinje Sadie Switchblade, koji se protive konceptu ženstvenosti i društvenom načinu ostracizacije. oni koji su drugačiji. „Ono što radimo je antagonistički prema društvu...

Zanima me uništavanje društva, a ne tolerantnost od njega“, rekao je gitarista Jake Bison u intervjuu za Makimum Rocknroll. Pesme benda ne štede nikoga, ali ipak pružaju solidarnost.

Back