Moderne pamucne pelene

Hej forumasi, mame i tate!

Ja sam mama i to Kukunka. Imam dva mala Juju. Divna, mala Jujujcica z:)
Otvaram ovu temu jer me jako zanima stav modernih roditelja o modernim Pamucnim pelenama.
Bila sam prinudjena da ne koristim pelene za jednokratnu upotrebu kada se druga beba rodila zbog strahovite alergije na iste.
Pronasla sam ih u ocaju i zaljubila se u njih na prvi pogled.
Osim sto ih i dalje sa zadovojstvom koristimo, postali smo i proizvodjaci pamucnih pelena.
Negde usput sam shvatila da mame i tate iz mog okruzenja slabo barataju sa informacijama o novim pamucnim plenama.
Puni su predrasuda o mukotrpnom poslu koji ih ceka prilikom odrzavanja pelena, troska kojeg uopste nisu svesni koliki je zapravo kada 2-3 godine koristis pelene za jednokratnu upotrebu...ma, cudo jedno.
Interesuje me sta kazu i ostale mame i tate.
Volela bi da se u ovu temu ukljuce svi oni koji su koistli ove pelene, svi koji imaju viziju da bi mogli da ih koriste i svi oni koji imaj bilo kakvo pitanje vezano za njih.
Tu sam da razbijemo predrasude o pamucnim pelenama!
:)))
kakav problem? :)
ja sam ovu temu ovako shvatila
da meni koja zelim da ih koristim neko ko ih je koristio da savet
ili ja nekome da pomognem :)
ali ok, mozemo da pisemo i u svakom drugom postu dal je moguce ili ne izdrzati sa 20-25 modernih pelena :)
samo kazem da to nema smisla na ovakvoj temi gde smo vec apsolvirali to sa mama koje ih koriste.... nista licno :)
ja sam u svakom slucaju se jako dobro informisala na drugim temama na kojima dolaze mame koje ih koriste
i koje medjusobno caskaju, pitaju, odgovaraju na temu ovoga .....

nemam nista protiv ni da se otvori tema, "za ili protiv"
inace ne vidim zasto ljudi od svake teme naprave neku diskusiju za i protiv i onda kada to nije bitno, niti je to pitanje ove teme.....
zasto jednostavno tema ne ostane kao pomoc onima koji su se odlucili za platnene pelenice?
ionako je tema poprilicno 'mrsava' s postovima
onaj ko dodje na ovu temu i ko se odlucio na platneno pelenastvo zeli pomoc i savet
ne trebaju mu razmisljanja onih koji ne nameravaju da ih koriste
verujem da su vec dosta toga culi dovoljno o tome kada su se odlucili na ovaj korak....

i kao sto rekoh nista licno
samo sam iskazala svoje misljenje da je zaista nepotrebno u svakom postu da pises o tome kako ti nije jasno to sa 20 pelena, shvatila sam tvoje sumnje i prvi put :)))))))
:cmok2:

Mi koristimo moderne platnene pelenice, i samo njih, dakle i za noc i za setnje.
Jednostavne su za upotrebu, brzo se odloze za pranje, dovoljno brzo se suse i meni ne predstavljaju nikakav problem za odrzavanje, niti na to trosim dosta vremena.
Koristimo zastitne gacice preko pelena i nikada do sada nam nisu propustile na garderobu.

mi smo pre neki dan narucili 11 pelenica od coki loki, i dve zastitne gace
kada stignu ovih dana, kacim fotkice <3
a posle kada se babac rodi i malo uhodamo, i prestanemo s sirokim povojom, kupicemo jos toliko :)
to nam je plan :)

i ja planiram njih da uzmem, taj paket od 10 + 1 gratis....i cover sa sovama i nekim cudovistima :)))) obavezno.....bas me zanimaju tvoja iskustva....ja cu da ih uzimam tek u februaru....

Bas su cakane.Nisam ni znala da ovako nesto postoji, a za mesec dana treba snajka( od brata ) da mi se porodi pa cu da joj pokazem slike.
Inace kad sam ja radjala decu nije bilo pampers i slicnih pelena ,imala sam 40 pamucnih cetvrtastih od deblje gaze i 40 svedskih.Nisam nikad preko njih stavljala detetu plasticne gacice , neksd sam za sat vremena i vise puta presvlacila dete ,cim se upiski.Otprilike dnevno sam trosila polovinu kompleta tj. 20 pelena + svedskih i uvece ubacim u masinu ,kao i sve stramplice koje bi dete upiskilo,drugo jutro rasirim i do uvece suvo.Nije mi bilo tesko, mada se moja mama stalno cudila sta ce mi tolike pelene kad je ona mene i brata odgajila sa po 4 ?
U svakom slucaju kad moja cerka i sin odluce da imaju decu ja cu im savetovati da koriste pamucne,sad sa masinom za susenje koju imam posao je sigurno i laksi - sve sto izadje iz nje je meko i ne mora da se pegla .Ja sam da se sto manje hemije koristi u bilo kom obliku

Back