Moderna psihologija

Istina je da živimo po šablonima, ali u nekim područjima kao što su obitelj, brak i sl. još ima prostora da budemo svoji...pa čemu onda težiti šabloniziranju i u tim sferama života? Netko tko ima iza sebe 4 neuspjela braka treba da me uči kako da imam uspješan brak....netko tko smatra da je žena sluškinja ako kuha za muža i djecu, treba da me uči kako da budem dobra žena i majka....da ne nabrajam dalje...
Učimo kako treba razvijati kritičko mišljenje a doslovno gutamo sve što nam se ponudi, naročito za zapada...treba nam poduka o braku, odgoju djece, seksu...a sve to rađa samo nove komplekse i osjećaj manje vrijednosti. Nitko nam neće napisati recept za sreću, to ovisi isključivo o nama.

Ovo je nacin razmisljanja koji mi se nikako ne dopada. To je quick-fix feel-good makeshift filozofija ciji je jedini cilj narkoza, odnosno, lecenje simptoma, uklanjanje signala koji coveku govore da nesto nije u redu s njim.

Osecaj nesigurnosti je sasvim prirodan osecaj, sto ce reci, nema niceg loseg u vezi sa njim. Cilj nije ukloniti ga, vec razumeti ga, detaljno ga izanalizirati te pronaci adekvatno resenje za problem koji signalizira.

Ovo je naprotiv lečenje raznoraznih uzroka koji su zatrpani duboko u podsvjesti, ova psihologija prodire do njih.
Klasična psihologija i medicina liječe simptom, što može da pogoduje samo farmakodušmanima.
Onaj lik sa ključem na avataru je klasičan primjer nekoga ko se zalaže za liječenje simptoma, a to je da ljude
koji su u stanju depresije kljuka narkoticima i to je to, zamaskiramo na određen period pa onda opet u krug,
klasična narkomanija.

Depresija je potisnuto nezadovoljstvo, sinapse rade svoj posao u mozgu, sva iskustva se zapisuju, ako su većinom negativna,
onda to vodi do depresije, tako da djeluje iz podsvjesti.
To se može sanirati uz ova učenja, dakle, oprost i afirmacije.
Ova literatura ne liječi već pomaže, liječite se sami, to nije nešto što ćete pročitati i što će vas istog trenutka isceliti,
potrebni su vam kvaliteti, kontinuitet na prvom mjestu, rad na sebi tokom svog narednog perioda.
Ljudi novog doba su navikli na instant život, instant kafa, supa, mekdo, kentaki frenč frajz, jela s nogu itd.
mnogi hoće sve i odmah, nemož tako s ovim.
Potrebno je predavanje, odlučnost i kontinuitet.

Religije su pomogle mnogima da nadju svoj mir, ja vam potpisujem da je sa ovom literaturom koja ide u srž,
to mnogo lakše postići.

Ono što se zaključuje jeste, da je čovijek ono što misli.
Misli pokreću emocije,
misli kreiraju budućnost,
vi imate IZBOR da mislite kako hoćete,
dakle sve je u vašim rukama!
Da li vi razmišljate pozitivno i negativno?
E pa takav će vam bidne život!

Ljudi su skloni lošim navikama, kritici bez pokrića na prvom mjestu koja obiluje na forumima.
Kritika je opasna stvar ako je navika u životu,
mnogi je koriste da bi skinuli odgovornost sa sebe za svoja iskustva,
recimo smatrate da vam je neko kriv za to i to, država, roditelji, komšije, drugovi, pink tv itd.
Kritika daje osudu i traži kaznu, e problem je što vi niste u mogućnosti da kaznite zato,
dolazi do mržnje, depresije, bijesa itd. itd. znači kritika je samo put do toga, mnogi nisu svjesni te činjenice.

Osjećaj nesigurnosti jeste prirodan ali je potpuno nepotreban,
to je klasičan strah i negativna predrasuda, obrnuto od samopouzdanja.

pa dobro ako nista cim je procitas to je nesto sto je u tebe uslo na neki nacin, ostavilo utisak u vecoj ili manjoj meri.
npr mozes onda ako trazis psihoterapiju da krenes za tom skolom, preko tog autora koga si citao
i tako

- - - - - - - - - -

Ovo je naprotiv lečenje raznoraznih uzroka koji su zatrpani duboko u podsvjesti, ova psihologija prodire do njih.
Klasična psihologija i medicina liječe simptom, što može da pogoduje samo farmakodušmanima.

ma pomognu nekim ljudima i psiholozi i medicina, a nekad su pacijenti budale

Da li citate knjige iz zanra poznatog kao "Moderna psihologija" ?

Neki to nazivaju i - literatura za "na plazu" :)))

U ovim knjigama se nalaze jednostavni, prakticni i brzi saveti - kako da unapredite svoj zivot, odnos sa partnerom, porodicom, poslodavcem...
kako da uspete u karijeri i zaradite novac ^^

Pitao sam jednom bibliotekarku da mi preporuci knjigu o psihologiji, pokazala je prstom na policu sa tom tematikom. Tada sam shvatio da sam procitao pola biblioteke i nisam vise dolazio.

ako mislis da je nesigurnost losa stvar onda nije lecenje uzroka, vec simptoma. nesigurnost je most prema visoj sigurnosti. bez nesigurnosti se niko nikada ne bi menjao.

poenta, dakle, nije da NATERAS sebe da prestanes da budes nesiguran, vec da resis problem koji ona signalizira.

Ono što se zaključuje jeste, da je čovijek ono što misli.
Misli pokreću emocije,
misli kreiraju budućnost,
vi imate IZBOR da mislite kako hoćete,
dakle sve je u vašim rukama!
Da li vi razmišljate pozitivno i negativno?
E pa takav će vam bidne život!

to je izuzetno povrsan nacin razmisljanja.

ljudi nemaju izbora oko toga da li ce razmisljati pozitivno ili negativno. pozitivno i negativno razmisljanje su SIMPTOMI ne UZROCI.

Osjećaj nesigurnosti jeste prirodan ali je potpuno nepotreban,

ako je prirodan onda je i potreban.

to je klasičan strah i negativna predrasuda, obrnuto od samopouzdanja.

to je signal koji ti govori da postoji problem koji treba da se resi, ne kojekakav "strah" ili "negativna predrasuda".

nesigurnost je u stvari neodlucnost, pojava novih mogucnosti ciju vrednost ne znas da odredis. zato treba sesti i odrediti njihovu vrednost tako da opet postanes siguran.

konkretno kod pink pearl: to je prodor suprotnih misljenja u njenoj glavi ciji znacaj ne zna da odredi.

Poslednja izmena:
wAAAABJRU5ErkJggg==
Original postavio hakim bej
Nisi politicki aktivna.

Necu da citam knjigu koja ce me pretvoriti u pacijenta.
a ti budi doktor
A ti budi pacijent, pa se igrajte pacijenta i čikadoktora.
Siguran sam da ćete biti maštoviti.

ako mislis da je nesigurnost losa stvar onda nije lecenje uzroka, vec simptoma. nesigurnost je most prema visoj sigurnosti. bez nesigurnosti se niko nikada ne bi menjao.

poenta, dakle, nije da NATERAS sebe da prestanes da budes nesiguran, vec da resis problem koji ona signalizira.

to je izuzetno povrsan nacin razmisljanja.

ljudi nemaju izbora oko toga da li ce razmisljati pozitivno ili negativno. pozitivno i negativno razmisljanje su SIMPTOMI ne UZROCI.

ako je prirodan onda je i potreban.

to je signal koji ti govori da postoji problem koji treba da se resi, ne kojekakav "strah" ili "negativna predrasuda".

nesigurnost je u stvari neodlucnost, pojava novih mogucnosti ciju vrednost ne znas da odredis. zato treba sesti i odrediti njihovu vrednost tako da opet postanes siguran.

konkretno kod pink pearl: to je prodor suprotnih misljenja u njenoj glavi ciji znacaj ne zna da odredi.

Pa sam kažeš da je nesigurnost most ka sigurnosti, što znači da težiš ka sigurnosti tj. onom pozitivnom i dobrom, i što ne znači ako je prirodno da je potrebno,
kao što je pantljičara prirodna, a nije potrebna.
Nesigurnost je parazit koji vas sputava da uspijete.

Poenta ove psihologije upravo jeste da natjeraš sebe da prestaneš biti nesiguran, depresivan, loš, paćenik života itd. ukratko da se pomogne sebi. Kao što rekoh,
pomoću afirmacija i autosugestija koje zaista djeluju na misli koje kroje našu sudbu i trenutna osjećanja.

Evo i par dobrih istinitih citata, "Um je sve, postajemo ono što mislimo", "Naš život je ono čime ga naše misli učine", "Najveće otkriće je da ljudska bića ako promijene stanovište, mogu da promijene svoj život"

To što kažeš da je ovo površno to mož' da prođe kod nekoga ko čitav život kopa kanale ili sadi papariku žutu finu ali ljutu...
i naravno da imaš izbor da biraš misli, ko te je slagao da nemaš?

Citiraću i ovo: "Optimizam može da isplaćuje dividende kao što su zdravlje, dugovječnost, uspijeh, bolji rezultati na testovima obrazovanja"
Kada smo kod optimizma koji je ustvari sačinjen od MISLI na koje imamo pravo i moć IZBORA evo dobrog objašnjenja:

Optimizam ili pozitivne iluzije kojima se ljudi prisjećaju svojih jačih strana i uspijeha više nego svojih slabosti i neuspijeha, dovode do osjećanja blagostanja, sreće i sposobnosti za dobar, produktivan rad, oni čije se razmišljanje kreće suprotnim pravcem, često su skloni psihičkim problemima kao što je depresija.

Misao može da vas uništi. Ali misao može i da vas stvori.

Back