Mod (ifikovanje) gitare

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.254
Mod(ifikacija) gitare podrazumeva menjanje komponente instrumenta da bi se promenio zvuk, izgled i/ili funkcionalnost.

Modifikacije mogu da variraju od jednostavne zamene pikgarda, do dodavanja ili menjanja dugmadi/prekidača/magneta, ili elaboriranih kreacija u stilu Frankenštajna (napravljenih od rezervnih delova različitih modela).

Ko se bavio ovim?

Should-You-Mod-Your-Guitar.jpg

Ja jesam, i skoro da nema šta joj nisam radio :)

Da li je moguće da medju članovima nemamo ni jednog više od nas dvojice koji imamo gitare?

Ništa, ja ću da nastavim kao da ste super zainteresovani za ovu temu...

Da li znate da se i promena tipa žica računa u modifikaciju?

Svaka gitara ima fabrički odredjene vrste žica. Promena sa sobom često povlači i dodatna podešavanja.

Recimo, Fender šalje svoje Stratokastere sa promerom žica (najtanja-najdeblja) .009-.042 (cola, tj inča)

51LffQ5ZLDL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg

Stivi Rej Von je to menjao u .013-.052 što su vrlo debele žice koje zahtevaju dodatno podešavanje gitare

Da li je moguće da medju članovima nemamo ni jednog više od nas dvojice koji imamo gitare?

Ništa, ja ću da nastavim kao da ste super zainteresovani za ovu temu...

Da li znate da se i promena tipa žica računa u modifikaciju?

Svaka gitara ima fabrički odredjene vrste žica. Promena sa sobom često povlači i dodatna podešavanja.

Ja imam gitare, ali nikada nisam nista modifikovao ni na jednoj gitari. Sve je jos uvek fabricki na njima a cak i kada sam menjao zice, stavljao sam identicne zice, iste marke i debljine kao kada sam ih kupio. Imam Rikenbaker bas gitaru i nisam bio siguran koje su zice na gitari kada sam ih hteo promeniti. Zvao sam direktno Rikenbaker kompaniju da pitam, i nakon sto su mi rekli, stavio sam identicne nove zice. Meni licno sve odgovara na gitarama koje imam, sto je i razlog zasto sam kupio te gitare koje imam. Nikada nisam osecao potrebu da menjam bilo sta na njima. Ta gitara na originalnom postu @Sensei, je li to tvoja modifikovana gitara. Ti si to modifikovao? Izgleda mi kao Fender Stratocaster Deluxe HSH...

Ja imam gitare, ali nikada nisam nista modifikovao ni na jednoj gitari. Sve je jos uvek fabricki na njima a cak i kada sam menjao zice, stavljao sam identicne zice, iste marke i debljine kao kada sam ih kupio. Imam Rikenbaker bas gitaru i nisam bio siguran koje su zice na gitari kada sam ih hteo promeniti. Zvao sam direktno Rikenbaker kompaniju da pitam, i nakon sto su mi rekli, stavio sam identicne nove zice. Meni licno sve odgovara na gitarama koje imam, sto je i razlog zasto sam kupio te gitare koje imam. Nikada nisam osecao potrebu da menjam bilo sta na njima. Ta gitara na originalnom postu @Sensei, je li to tvoja modifikovana gitara. Ti si to modifikovao? Izgleda mi kao Fender Stratocaster Deluxe HSH...
Ne, nije moja ali si u pravu da se radi o Fender SHS barem sudeći po rupama koje se vide i obliku tela

Back