Moć sugestije

Nije ta sugestija baš tako moćna. Da jeste, forumaši više ne bi postojali. Prihvatili bi uvrede kao
što su ''glup si i nepismen si'' kao činjenice i više ne bi znali ni da uključe računar, a ne da se uloguju
na forum i nešto napišu.

Nije ta sugestija baš tako moćna. Da jeste, forumaši više ne bi postojali. Prihvatili bi uvrede kao
što su ''glup si i nepismen si'' kao činjenice i više ne bi znali ni da uključe računar, a ne da se uloguju
na forum i nešto napišu.

uvreda i sugestija su različite stvari...

uvreda,
direktno se obraća osobi
vređa je i rađa u njoj revolt, bes,
želju za napadom ili begom (zavisi kako ko reaguje)

sugestija, izgovorena na pravi način
u pravo vreme
direktno dolazi do nesvesnog u sagovorniku
i uvek se povezuje sa prijatnošću..

film prikazuje eksperiment o tome kako ljude čvrstih stavova, zapravo veoma lako možemo da promenimo

šta tu ima da se bude u pravu ili da se ne bude?

moć sugestije je takva kakva je, a mozak podložan i nezaštićen

А колико видим везано је Бога и како не постоји и да нпр. верника чврстог става о веровању Бога можемо да променимо да не верују у истога? Или обрнуто.

interesuje me vaše mišljenje u vezi sa ovim filmićem
Kad treba dokazati zeljenu poentu, onda su pravi magovi. Koriste neke neverovatne tehnike, lupkanje pristima po stolu, mahanje rukama, resavaju sve za 15 minuta. Kad treba izleciti psihoterapijom neurozu, cak u kombinaciji sa psihofarmacima onda to ide kilavo ili nikako, ume da traje godinama bez nekog bitnog pomaka.

Nije nebitno ni to sto su u celom filmu koristili veoma mlade ljude, adolescente kao ispitanike. Oni svoje stavove jos proveravaju kroz iskustvo, mada u tom smislu ni mnogo vise godina nisu nikakava garancija. Ali mi se ipak cini da mladi mnogo vise emotivno i burno reaguju, prednost mladosti, ali je i zgodno treba kad izmanipulisati njima.
I na kraju krajeva to sto ce neko za sebe reci da je ateista ne znaci da je u tom stavu stvarno utemeljen.

Moc sugestije je neverovatna, ali film ima previse manjkavosti.

Evo i ja obecavam da cu pogledati film, cim budem nekome oteo 47:30 u komadu.
Prethodno cu upisati dopunske casove nekog stranog jezika, svejedno kog (antitalenat sam pa je rezultat isti). Cuo sam da na turkye ima najvise polaznika, i to dobrih cica, pa mozda tamo okusam srecu sa sugestijom.

A budale !
Kako li se sugestija kaze na esperantu?

Koliki im stomaci bokte.... ko da jedu balone a ne genetsko pile i cizburgere.

angry_birds_balloons_2.jpg

Back