Moc previse puta izgovorene rijeci

analiticki 12

Veoma poznat
Poruka
11.401
Da li uvidjate da kada neku rijec previse puta izgovorite,da toj rijeci dajete sve vecu moc dizete joj vrijednost na svakom mogucem nivou

Primjer - Ljudi koji mrze neku osobu, neku zemlju itd nisu svjesni da oni daju upravo moc osobi,kolektivu ili objektima koje mrze i postaju toga rob, obican covjek ,oni dnevno jednu rijec izgovore vise puta nego more ljudi na godisnjem nivou

Ako N1 lose ili dobro o srbima to je nebitno,al ako prica o srbima svaki dan nebitno dobro ili lose,on tako ne uvidja da daje moc rijeci Srbija,srbin naravno toga nisu svjesni a ima takvih primjera mali milion.Ljudima oduzimate moc kada nikada ne pricate o njima kao da ne postoje i kao da su vazduh goli sama logika univerzuma

Da, pridavanje značaja nečemu može biti pozitivno li negativno.
Ranije ljudi nisu voleli da se priča o bolestima i negativnim stvarima,
da ne bi tome davali na značaju, a onda se to u sujeverje nekakvo
pretvorilo.

U univezumu sve pociva na relaciji energije i frekvencije.Covjeku najvecu moc ne daje njegovo odijelo ili njegov novac nego upravo paznja koju dobija,ako dobijas paznju velikog broja ljudi ti isisavas energiju iz njih i upijas u sebe sto vise paznje dobijas vise moci imas,ti ljudi koji te mrze ili vole su pod tvojom vlascu jer ti daju paznju,a ko nije pod tvojom vlascu neko ko i ne obraca paznju na tebe.

Zasto mnoge djevojke koje na instagramu su pune sebe jer se osjecaju mocno,pa moraju kada ih prati hiljade muskaraca koji je zele silno,komentarisu svaku njenu sliku daju joj moc i ta zena ima moc nad njima i svaki muskarac koji joj salje poruke biva odbijen a vecini i ne odgovori na poruku.To ti je kao da sluga u Egiptu muva Kleopatru pa ne moze da pridje joj,ignorisan je.Paznja je moc kao i izgovorena rijec,Kleopatra ima svu mogucu paznju.A vladar kome daje paznju pa mapama u kojima se planiraju pohodi zato ima moc nad krajicom jer joj ne daje paznju al daje ona njemu

Poslednja izmena:
Nema moc nijedna rec i 1000000000 puta da se izgovori.
Da nije tako ja bih imao sad krila i leteo.
Kao sto ni hiljadu puta izgovorena laz nikada nece postati istina, mada izreka tvrdi suprotno, tako ni jedna rec nece imati snagu.

Mozda si mislio na recenicu , kao molitvu, kao neku mantru, kao neki dnevni ritual, kao takva da ima snagu ali sama rec - tesko.

Nikoga ne mrzim. I ne mogu da mrzim jer je mržnja najgore ljudsko osećanje.

Vidim po mreži X da ljudi mole da se ne kopiraju vesti o vladajućoj stranci jer im se tako pokazuje pažnja. Verovatno misle da je i najnegativnija reklama ipak reklama.
Ja se ne slažem. Nijedna takva objava neće uspeti da se broj onih koji podržavaju vlast poveća ili smanji, i isto važi i za opoziciju.

Ljudi imaju formiran stav, i o politici, sportu, muzici, filmu i možda mogu da promene taj stav, ali ne zbog samih reči, već zato što su promenili mišljenje o nekome ili nećemu.

Banalan primer: 100 posto sam danas i uopšte poslednjih godina uverena da nikada neću pročitati nijednu knjigu od Teri Pračeta.
On je popularan pisac, ali mene ne zanima taj žanr.
Možda ću nekada u budućnosti pročitati bar jednu njegovu knjigu, ali to nije zbog reči kojima drugi opisuju njegove knjige.

Sa ovom boldovanom rečenicom mogu da se složim jedino kada su u pitanju ljudi koji čvrsto veruju nečijim rečima. To su oni koji uživaju u rijaliti programima i koji stalno gledaju istu televiziju.

Kada je u pitanju ova boldovana rečenica, slažem se. Da je tako ja bih objavila ne jednu već tri zbirke priča i dva romana. Ali nisam..

Mozda si mislio na recenicu , kao molitvu, kao neku mantru, kao neki dnevni ritual, kao takva da ima snagu ali sama rec - tesko.

I mene to isto zanima.

Nikoga ne mrzim. I ne mogu da mrzim jer je mržnja najgore ljudsko osećanje.

Vidim po mreži X da ljudi mole da se ne kopiraju vesti o vladajućoj stranci jer im se tako pokazuje pažnja. Verovatno misle da je i najnegativnija reklama ipak reklama.
Ja se ne slažem. Nijedna takva objava neće uspeti da se broj onih koji podržavaju vlast poveća ili smanji, i isto važi i za opoziciju.

Ljudi imaju formiran stav, i o politici, sportu, muzici, filmu i možda mogu da promene taj stav, ali ne zbog samih reči, već zato što su promenili mišljenje o nekome ili nećemu.

Banalan primer: 100 posto sam danas i uopšte poslednjih godina uverena da nikada neću pročitati nijednu knjigu od Teri Pračeta.
On je popularan pisac, ali mene ne zanima taj žanr.
Možda ću nekada u budućnosti pročitati bar jednu njegovu knjigu, ali to nije zbog reči kojima drugi opisuju njegove knjige.

Sa ovom boldovanom rečenicom mogu da se složim jedino kada su u pitanju ljudi koji čvrsto veruju nečijim rečima. To su oni koji uživaju u rijaliti programima i koji stalno gledaju istu televiziju.

Kada je u pitanju ova boldovana rečenica, slažem se. Da je tako ja bih objavila ne jednu već tri zbirke priča i dva romana. Ali nisam..

I mene to isto zanima.

Sta mislis sta je jednom politicaru teze pada da bude od strane naroda i medija hvaljen ili satanizovan?

Ovo nije potforum "Politika", navela sam samo primer mreže X. Ne bih ovde o političarima. Postoji ptf o njima. I tamo pišem šta mislim :)

Politicari su klasicni primjer ali ne moraju biti politicari nego bilo koja javna licnost iz bilo koje branse a koja je hvaljena ili satanizovana od strane medija ili naroda,sta mislis sta bi tim osobama teze palo da budu satanizovani ili medijski hvaljeni

U univezumu sve pociva na relaciji energije i frekvencije.Covjeku najvecu moc ne daje njegovo odijelo ili njegov novac nego upravo paznja koju dobija,ako dobijas paznju velikog broja ljudi ti isisavas energiju iz njih i upijas u sebe sto vise paznje dobijas vise moci imas,ti ljudi koji te mrze ili vole su pod tvojom vlascu jer ti daju paznju,a ko nije pod tvojom vlascu neko ko i ne obraca paznju na tebe.

Zasto mnoge djevojke koje na instagramu su pune sebe jer se osjecaju mocno,pa moraju kada ih prati hiljade muskaraca koji je zele silno,komentarisu svaku njenu sliku daju joj moc i ta zena ima moc nad njima i svaki muskarac koji joj salje poruke biva odbijen a vecini i ne odgovori na poruku.To ti je kao da sluga u Egiptu muva Kleopatru pa ne moze da pridje joj,ignorisan je.Paznja je moc kao i izgovorena rijec,Kleopatra ima svu mogucu paznju.A vladar kome daje paznju pa mapama u kojima se planiraju pohodi zato ima moc nad krajicom jer joj ne daje paznju al daje ona njemu
Ne mora da bude osoba, već može biti i pojava. Kao na primer rat. Bilo da si za
rat ili protiv rata, ti toj pojavi daješ na značaju. Čovek ima vlastiti izvor energije.
Bilo da mu drugi dodaju moć ili ne, on će i dalje da postoji. Za pojave to ne važi.

Kao sto ni hiljadu puta izgovorena laz nikada nece postati istina, mada izreka tvrdi suprotno, tako ni jedna rec nece imati snagu.

U početku beše reč.

Šta li to znači?

Da, hiljadu puta izgovorena laž neće postati istina, ali može postati iluzorna
stvarnost u kojoj živiš. Možeš poverovati da je nešto tako iako nije i nikada
ne pokušati nešto drugačije, samo zato jer si poverovao u nečije reči o tome.

U početku beše reč.

Šta li to znači?

Da, hiljadu puta izgovorena laž neće postati istina, ali može postati iluzorna
stvarnost u kojoj živiš. Možeš poverovati da je nešto tako iako nije i nikada
ne pokušati nešto drugačije, samo zato jer si poverovao u nečije reči o tome.

Ja tu "rec" tumacim na moj nacin a to je da se mislilo na recenica jer sta je jedna rec ?
Meni nista ne znaci ne znam kako drugima ali na primer "izvini" bez
zato sto sam uradio to i to nema tezinu i pravo znacenje.

Ja tu "rec" tumacim na moj nacin a to je da se mislilo na recenica jer sta je jedna rec ?
Meni nista ne znaci ne znam kako drugima ali na primer "izvini" bez
zato sto sam uradio to i to nema tezinu i pravo znacenje.
Eto vidiš kako iza reči može da stoji nešto, pa da ona ima veću moć
nego onda kada je prazna.

Kakva je to reč iza koje može da stoji sve i koliku moć ta reč ima,
to ne mogu ni da zamislim.

Pa nije tako. Hajde zamisli sad ovo evo ti rec :

- naduvaj ....

I sta znaci naduvaj ? Sta sve moze da nosi samo napisati ili izgovoriti naduvaj ?

Jedna rec nikada nije dovoljna !

Rijec ima energetsku jacinu svaka nebitno koliko je jako izgovorena,npr covjek ima rijeci kojima daje negativnu konotaciju najgore uvrede npr cim te neko vrijedja svaki dan ili mnogo hvali drugacije emocije u tebi proizvodi energija koja te napada.Ako te hvalim saljem ti napadacku energiju ali ako te i vrijedjam saljem ti napadacku energiju.Tvoje emocije ce drasticno da se mijenjaju jer ruzna rijec kao i lijepa proizvode jednaku kolicinu energije ali tvoj um subjektivno tumaci sta ce da te uzrujava a sta ne.Ljudi su subjektivno odredili uvredljive rijeci

Rijec ima energetsku jacinu svaka nebitno koliko je jako izgovorena,npr covjek ima rijeci kojima daje negativnu konotaciju najgore uvrede npr cim te neko vrijedja svaki dan ili mnogo hvali drugacije emocije u tebi proizvodi energija koja te napada.Ako te hvalim saljem ti napadacku energiju ali ako te i vrijedjam saljem ti napadacku energiju.Tvoje emocije ce drasticno da se mijenjaju jer ruzna rijec kao i lijepa proizvode jednaku kolicinu energije ali tvoj um subjektivno tumaci sta ce da te uzrujava a sta ne.Ljudi su subjektivno odredili uvredljive rijeci
Pored toga što ljudi različito doživljavaju uvrede, mogu i da odbiju uvrede.
Da to pripišu nečijem ludilu, bezobrazluku i da se prosto u tome ne pronađu.
Rađeni su neki eksperimenti sa biljkama, gde su jednu grupu biljaka vređali
a drugoj grupi su govorili lepe reči. Jedne su uvenule, a druge su bujale.
Biljke ne mogu da se odbrane, ali čovek može.

Back