Hm, ali opet.... pazi.... Ti ne primecujes razliku u svom ponasanju jer si stalno sa sobom (!?).
Primecujem, iako sam sama sa sobom
. Na nekim promenama i radim kad zakljucim da su neophodne.
Promena dolazi postepeno i primetna je samo onome ko te vidi recimo sada, pa tek za godinu dana.
Drugi znaju da vide i neke momente koji su meni kao "dobar dan" jer sam navikla. Nekad su to promene koje ocene kao +, nekad ne. Sustinski, o svemu cu razmisliti, a postupiti onako kako smatram da je u skladu sa licnim stavom, razmisljanjem, savescu...
Ne menja ljude samo moc, nego i razne stvari koje se desavaju u njegovom zivotu.
Apsolutno. Otvoreno priznajem da se u nekim stvarima menjam u skladu sa zivotnim desavanjima. Pre neku vece je bila emisija o dinosaurusima i interesantna recenica (parafraziram): Preziveli su (u nekom momentu) samo oni koji su uspeli da se prilagode promenama. Momentalno sam tu recenicu prebacila u sadasnje vreme ( a moze i u bilo kom drugom vremenu da posluzi) i zakljucila da je slicno i u zivotu.
Normalno, moze da se desi i da je posmatrac imao razna iskustva zbog kojih sada ima drugacije poglede na neke stvari, a zna da ste nekad bili slicniji i sada te vidi kao drugaciju osobu zbog tih iskustava iz medjuvremena
Sustinu ne zelim da menjam jer iako nije adekvatna danasnjem vremenu, mislim da je valjana i ne zelim da je kaljam osobinama koje ne odobravam i nisu deo moje filozofije ili mene, ali deo mene nije isti. Mislim da su odredjene promene neminovne. Nema leba od ostajanja u svetu dinosaurusa citav zivot, ali nisam ni za potpunu promenu po svaku cenu, jer...gde sam tu ja ?
Uglavnom, zloba se ne pojavljuje preko noci. Ona je u coveku ceo zivot....
Pa, kad se prisetim ljudi sa pomenutom osobinom, tacno je da je nemaju od juce.
Svako moze da bira nacin na koji ce da postane mocan i onako kako dolazi do moci, tako ce i da se ponasa....
Mislim da i pojam "moci" moze biti razlicit. Za nekog moc moze da znaci jedno, a za drugog isto to moze da bude ne bitno.
Nije istina da samo losi ljudi uspevaju. Poenta je u tome da su ti losi ljudi mnogo glasniji od onih dobrih, pa se zato i vise cuju.
Mozda nije istina, ali zato sto su takvi kakvi jesu brze se penju do pijedestala na kojem zele biti, ne prezajuci skoro ni od cega, ali to ima svoju cenu. Kao sto i dobrota ima svoju cenu.
Recimo, ja sam poslusao jednu novozavetnu pricicu i koliko-toliko sam uspeo bez gazenja bilo cijih leseva.... Kaze, ako sednes odmah na celo stola, mogu da te pomeraju samo nize, a ako sednes na kraj stola, mogu da te pomeraju samo prema celu.
Fenomenalan savet za one koji ne zele da uspevaju preko tudjih ledja...
Poucno. Nisam cula za ovo, ali mi se dopada. Svasta znas
. Kvalitetna osobina
.
U drustvu u kom se uglavnom cuje galama, cesce se primeti onaj koji tisinom odudara, nego onaj koji se galamom stopi u istu.
A mozda taj tihi ni ne zeli da bude primecen ili ne ocekuje da bude primecen... Pa se iznenadi da je neko i na njega obratio paznju....
Svako sam bira svoj put.....
Cesto nemas izbor koji ti u potpunosti odgovara, ali verujem da za sve postoji resenje i tako i razmisljam u okolnostima u kojima se nadjem.