Mobing

Svinjska_radost

Primećen član
Poruka
593
Pošto je očigledno već da je zadnje vreme došlo i trajaće pitaj Boga do kad, interesuje me da li je neka od vas lično doživela ovakvu vrstu (rekla bih) modernog nasilja na radnom mestu, ugnjetavanja, psihičkog maltretiranja i na koji način se to završilo? Namerno postavljam na pdf žene jer su mi žene nekako tipičnije kao žrtve ove vrste nasilja, mada nesumnjivo na tom mestu može biti i pripadnik muškog pola ili bilo ko nevezano za pol, rasu, etničku pripadnost.

Može li se razgraničiti da li je u pitanju zaista mobing ili nečija manipulacija?

Pošto je očigledno već da je zadnje vreme došlo i trajaće pitaj Boga do kad, interesuje me da li je neka od vas lično doživela ovakvu vrstu (rekla bih) modernog nasilja na radnom mestu, ugnjetavanja, psihičkog maltretiranja i na koji način se to završilo? Namerno postavljam na pdf žene jer su mi žene nekako tipičnije kao žrtve ove vrste nasilja, mada nesumnjivo na tom mestu može biti i pripadnik muškog pola ili bilo ko nevezano za pol, rasu, etničku pripadnost.

Može li se razgraničiti da li je u pitanju zaista mobing ili nečija manipulacija?

lol za boldovano....

Mozda sam bila....

Napustiti posao.tj.imati alternativu za drugi posao.
To je najbolja opcija.

Podrska porodice i razumevanje ovog problema su od kljucne vaznosti.

Ustajanje svaki dan u 6-7 ujutro, pod moranje, i osam sati podređivanja svog dragocenog i efemernog života privrednom subjektu - jeste već psihičko maltretiranje, per se. Ostalo su nijanse.

e bas skoro pogledah neki klip na redtubu,ono kao fina ribica skockana radi u kancelariji,i kaze joj tip vidi ja drzim agenciju sa slikanje fotomodela,i tako kastinge pravim,100 soma dobija izabranica koju ja biram,evo dajem ti odmah par 100tina evra da li bi mi popusila to bi uticalo na moj izbor,nije se dugo neckala,usput kaze e mogli bi i da se kresnemo,ali rekao si samo da ga zgutnem,dobro ajde sta ima veze,i sve ovo sto snimam to je za mene licno da napravim selekciju pos,fin klipic

Citala sm optuznicu protiv jedne direktorke i vecu glupost nisam procitala. Radnice su nabrojale redom stvari koje ih recimo nerviraju kod predpostavljene ali ni jedno jedino krsenje pravila menadzerske funkcije. Jos uvek ne znamo mnogo o mobingu a advokati vole da uzimaju pare.

Sa druge strane zrtve mobinga uglavnom dugo cute o tome kao zrtve i drugih oblika nasilja. Zlostavljac tacno vidi, zna ili oseti ko mora da trpi i cuti.

Radila sam u firmi u kojoj je pola zaposlenih dobilo neku dijagnozu posle par godina rada, zahvaljujuci gazdi. Od svakakvih tumora do poremecaja rada zlezda, sve zbog nenormalnog pritiska i stresa. I to sve mladi ljudi.
Jednog dana sam ustala i rekla e neces ga majci, nasla drugi posao i dala otkaz. Najpametnija odluka u mom zivotu.

Radila sam u firmi u kojoj je pola zaposlenih dobilo neku dijagnozu posle par godina rada, zahvaljujuci gazdi. Od svakakvih tumora do poremecaja rada zlezda, sve zbog nenormalnog pritiska i stresa. I to sve mladi ljudi.
Jednog dana sam ustala i rekla e neces ga majci, nasla drugi posao i dala otkaz. Najpametnija odluka u mom zivotu.

Pa šta im je radio?

Pa šta im je radio?

Dugogodisnje psihicko maltertiranje kad tad ostavi posledice.
To je jedan dokoni covek koji uziva u osecaju moci nad ljudima, da se igra sa njima, ima para ne zna sta ce sa njima,multimilioner, jedina zanimacija mu je ostala izgleda da ponizava ljude,odlican psihijatar, tacno svakom zna slabu tacku i udara po njoj. I dan danas ga zovem Djavo.:)

Back