Mobilnim telefonom dnevno razgovaramo 6, 4 minuta, a fiksnim 1, 8

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.200
106850_ap18005750751041_s.jpg

Pretplatnici fiksne telefonije u Srbiji su u trećem kvartalu ove godine u proseku dnevno razgovarali 1,8 minuta dok su mobilni korisnici razgovarali oko 6,4 minuta i slali 1,3 SMS poruke, navodi se u pregledu tržišta elektronskih komunikacija koje je objavio Ratel.

Kada je reč o fiksnoj telefoniji, broj pretplatnika, kao i ostvareni saobraćaj su bili manji u odnosu na prethodni kvartal, dok se struktura pretplatnika nije značajnije promenila, pa su privatni korisnici sa 87 odsto učešća, činili ubedljivu većinu.

Nacionalni saobraćaj je u ukupnom saobraćaju učestvovao sa 94 odsto, telefonski pozivi iz fiksne mreže su u najvećoj meri bili upućeni ka fiksnim mrežama, dok su u međunarodnom saobraćaju preovladavali dolazni pozivi.

Podaci o mobilnim elektronskim komunikacionim mrežama i uslugama pokazuju da je u trećem kvartalu bilo oko 8,84 miliona aktivnih korisnika usluga mobilne mreže i da su oni ostvarili oko 5,12 milijardi minuta razgovora u domaćem i međunarodnom saobraćaju i poslali oko 1,06 milijardi SMS poruka.

Na tržištu usluga mobilne mreže u trećem kvartalu je zabeležen rast broja aktivnih korisnika, najviše minuta odlaznog saobraćaja bilo je upućeno prema brojevima u sopstvenoj mobilnoj mreži privrednog subjekta, 51odsto, dok su u romingu više saobraćaja generisali domaći korisnici u inostranstvu u poređenju sa saobraćajem koji su generisali korisnici iz inostranstva.
Broj pretplatnika fiksnog širokopojasnog interneta je blago porastao i iznosio je oko 2,03 miliona

link

Sećam se kada sam pre jedno 10 godina upoznao neke mlade umetnice holanđanke i kako smo se zbližili (a to je skoro nemoguće sa njima) one bile u muzeju nekom u zg i videle fiksni telefon udavile su se od smeha vrištale. Ja se pravim lud one dalje pričaju kako su to utamanili još pre 10 godina. De da im kažem kako se to na ubogom balkanu gaji kao svetinja nebi se omrsio nikada :mrgreen:

Uglavnom fiksni sam u bg utamanio pre jedno 15 godina a na moru pre par godina.

Sećam se kada sam pre jedno 10 godina upoznao neke mlade umetnice holanđanke i kako smo se zbližili (a to je skoro nemoguće sa njima) one bile u muzeju nekom u zg i videle fiksni telefon udavile su se od smeha vrištale. Ja se pravim lud one dalje pričaju kako su to utamanili još pre 10 godina. De da im kažem kako se to na ubogom balkanu gaji kao svetinja nebi se omrsio nikada :mrgreen:

Uglavnom fiksni sam u bg utamanio pre jedno 15 godina a na moru pre par godina.
Kod mene u selu dobio telefon ili 2010-e,ili 2011-e.Kako da ga gasim,a u Zemunu ga imao '75-e

Back