R.Žiskar
Elita
- Poruka
- 15.608
Kome je citanje obaveza, taj nece mnogo shvatiti sta cita ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam imao prilike da vidim ovo izdanje ali bih reagovao na stav da treba prilagodjavati neke stvari (pa i Bibliju) nekim "mladim, prakticnim " ljudima.
Mislim da onaj ko zeli da procita Bibliju to treba da uradi u nekom osnovnom obliku (ili bar u prevodu koji je od strane crkve odobren). Onaj ko ne zeli da se bavi Biblijom, ne treba to da radi ni u kom obliku a ne da mu se prilagodjava jedan takav tekst.
Sve me to podseca na ove nove djake koji lektiru odgledaju u prezentaciji WB ili Paramount-a...skracivanje i prilagodjavanje je to sto unistava poentu, a to je da se Biblija ne cita kao petparacki roman...
Знам Зилоте чачански, али зар није боље да се нашим савременим будалчинама макар и на овој начин омогући макар мало схватања Књиге над књигама - а они
који буду заиста заинетересовани прочитаће и Библију. Овако то компликовано штиво појединци у свом незнању тумаче како им падне на памет буквално схватајући и цитирајући садржину светих књига.
Овако како ти тумачиш испада да је и штампана Библија за децу - светогрђе!
Zapravo ima crtani o Mein Kampf![]()
Biblija za decuje za decu.Ovo su nazvali Svetim Pismom i tako ga i smatraju.Znači ako nisam dobro shvaćen ,oni smatraju sa su unapredili Sveto Pismo. I to je i na političkom planu,udarac na srpsku dušu i tradiciju i istoriju i kako hoćeš.Jer od sv.Save do danas nismo ništa menjali niti "prilagođavali"..
поготово што је сваком ко било шта зна о Светом писму јасно ДА ОНО НЕ МОЖЕ БИТИ УНАПРЕЂЕНО - и да би тако нешто било заиста светогрђе.
svetogrdje je unapredjivati nesto??????
c,c,c,c
u ovom slucaju (Sveto pismo) jeste jer se crkva (bilo koja) zasniva na dogmi...u tom smislu jeste svetogrdje.
naravno, ukoliko je tacno to sto je napisano ili protumaceno da je ovo izdanje zamena za Sveto pismo...
znam
ali u tom slucaju ne mozemo da govorimo o "unapredjivanju", vec menjanju, prilagodjavanju ili nesto slicno...