Mnogo psihickih problema

Wrong Turn

Domaćin
Banovan
Poruka
4.812
Pozdrav, sad sam ozbiljan kao nikad i imam mnostvo psihickih problema koje me mnogo nerviraju!

Socijalna fobija, slabije izrazena i povuce se kada pocnem da redovnije izlazim iz kuce, ali mi je posao takav da moram biti kuci vrlo cesto (freelance programiranje) i kad izaadjem negde, recimo da polazem ispit neki, osecam se kao Alisa u zemlji cuda, polako se naviknem nije to toliko izrazenu, ali me nervira i stalno imam neprijatan osecaj u stomaku.

Lenjost, ne mogu sebe da nateram nista, sve cekam na gotovo, kao da ce s'neba da padne, a svestan sam da nece, kada krenem nesto da radim, zaista mi nije tesko, ali samo da krenem je ne moguce, recimo cesto idem i radim na gradjevini i stvarno mogu mnogo da radim, ali me samo treba usmeriti...

Stav, ne znam i da li ga imam, i kako uopste mogu da ga dobijem, imam neke linije preko kojih ne prelazim, znam sta volim, sta ne, da li ja imam stav?

Zavisnost, grickanje noktiju, ses...

Memorija, ovo sam mozda trebao staviti u vrh, ranije nisam imao problem sa memorijom, pazite ovako, malo je cudna situacija:
Secam se nekih stvari veoma davno kao da su juce bile, a nekih stvari pre samo 5-6 minuta ne, tako mi se desava da zaboravim sta mi je neko rekao, ja cujem, ali jednostavno to prodje kroz moje usi jer me ne zanima, stvari koje me zanimaju dovoljno je samo jendom da procitam i gotovo, dakle ovde imam vrlo ozbiljan problem i ne znam kako da ga resim, cini mi se da se nije desavao pre ovog konzervisanja u kuci, dakle moja radna memorija je ocajna...
A recimo kad spremam ispite lako naucim i zapamtim i ispricam i dobijem ocenu...

Konverzacija, okej vec sam napomenuo za to da zaboravim sta mi je neko rekao, sem toga,i kada pricam nekome nesto, zaboravim sta sam hteo da mu kazem, kao da mi nesto skrene misli svaki put kada trebam nesto duze od jedne recenice da ispricam u "free style-u" odnosno da nisam to ucio napamet...

Pomagajte, da li mislite da je ovo sve zbog toga sto sam se konzervisao u kuci?

Ne savetujte mi da idem kod psihologa, jer dobra vecina samo da neke lekove za smirenje i pozdrav, muka mi od psihologa iskreno...

Trči malo,pokreni se,kod ljudi koji su fizički aktivni nema depresije i crnjaka,razbistrićeš um,čovjek je stvoren da se kreće i radi...
Ishrana isto igra veliku ulogu,ubaci više ribe,maslinovo ulje i tako to...

Pa do skoro sam bio fizicki aktivan, ne menja se nista toliko sem samopouzdanja, koje mi se vratilo od kad sam se ugojio i nabacio malo misica...

Zapravo to nije istina.
Covek je isto stvoren da lezi bude lenj i spava i sanja.

Ljudi su originalno podeseni da budu princevi i princeze, a ne radnici
rad je za sluge necijeg drugog programa, ideje.

Fizicka aktivnost ti daje odredjenu moc u ovom realitetu.
ali sa sobom korz podsvest vuce puno neresenih pitanja iz proslosti kao i nepravilno podesenih zivotnih okolnosti, koji ti posle dodju glave.
potpuna regresija u stanje detinjsva i veza sa svojim snovima, ti daje vecu snagu. i buntovni stav

svi zastoji u mentalnom sistemu svesti naznaka su da si izasao iz matriksa... koijm treba da ovladas, da bi se lakse kretao kroz njega.
U temi humanoid sam pominjao neke slicne probleme, ili si robot ili nisi.

Pozdrav, sad sam ozbiljan kao nikad i imam mnostvo psihickih problema koje me mnogo nerviraju!

Socijalna fobija, slabije izrazena i povuce se kada pocnem da redovnije izlazim iz kuce, ali mi je posao takav da moram biti kuci vrlo cesto (freelance programiranje) i kad izaadjem negde, recimo da polazem ispit neki, osecam se kao Alisa u zemlji cuda, polako se naviknem nije to toliko izrazenu, ali me nervira i stalno imam neprijatan osecaj u stomaku.

Lenjost, ne mogu sebe da nateram nista, sve cekam na gotovo, kao da ce s'neba da padne, a svestan sam da nece, kada krenem nesto da radim, zaista mi nije tesko, ali samo da krenem je ne moguce, recimo cesto idem i radim na gradjevini i stvarno mogu mnogo da radim, ali me samo treba usmeriti...

Stav, ne znam i da li ga imam, i kako uopste mogu da ga dobijem, imam neke linije preko kojih ne prelazim, znam sta volim, sta ne, da li ja imam stav?

Memorija, ovo sam mozda trebao staviti u vrh, ranije nisam imao problem sa memorijom, pazite ovako, malo je cudna situacija:
Secam se nekih stvari veoma davno kao da su juce bile, a nekih stvari pre samo 5-6 minuta ne, tako mi se desava da zaboravim sta mi je neko rekao, ja cujem, ali jednostavno to prodje kroz moje usi jer me ne zanima, stvari koje me zanimaju dovoljno je samo jendom da procitam i gotovo, dakle ovde imam vrlo ozbiljan problem i ne znam kako da ga resim, cini mi se da se nije desavao pre ovog konzervisanja u kuci, dakle moja radna memorija je ocajna...
A recimo kad spremam ispite lako naucim i zapamtim i ispricam i dobijem ocenu...

Konverzacija, okej vec sam napomenuo za to da zaboravim sta mi je neko rekao, sem toga,i kada pricam nekome nesto, zaboravim sta sam hteo da mu kazem, kao da mi nesto skrene misli svaki put kada trebam nesto duze od jedne recenice da ispricam u "free style-u" odnosno da nisam to ucio napamet...

Ne savetujte mi da idem kod psihologa, jer dobra vecina samo da neke lekove za smirenje i pozdrav, muka mi od psihologa iskreno...
Pogrešan podforum. Idi na pdf zdravlje.

P.S.
Tebi ne treba psiholog, nego psihijatar.

Anksioznost pred ispit ili u odredjenim situacijama je savrseno normalna ljudska reakcija i 90% tvojih kolega osecaju tremu pred ispit, sto je savrseno normalno. Stavise, mislim da je normalno dokle god te ne ometa u normalnom funkcionisanju, lupam, trebas na ispit, a ne smes. Opet, ako se dovoljno dugo izlazes odredjenom "stresu" mozak se manje-vise navikne na to, a i sam znas, da je muka dok nesto ne uradis, dok ne krenes da radis, lupam, stanes pred profesora, posle toga je sve laganica.

Ne pamtis ono sto te ne zanima, manje vise, mozda imas malo problem sa paznjom i to je to. Grickas nokte, cesas se i sl. zato jer si anksiozan, a jedini lek za to je da se opustis i ne razmisljas o tome. E sad, kako, to je na tebi, ali vazno je da znas da ce stagod uradis sve biti ok, u najgorem mogucem slucaju, mozda se izblamiras malo ili ispadnes cudan, u ocima nekih ljudi, a oni ce to posle 30 sekundi da zaborave, tako da...nista strasno.

I da, cini mi se da imas stav posto imas zacrtane granice, znas sta volis a sta ne, to mi deluje kao stav.

Malo druzenja ti mozda ne bi bilo na odmet, ako ne volis onu klasiku, klub, Aca Lukas i taj rad, ti idi na neki IT seminar ili sta ti vec odgovara, upoznaj nove ljude, pa vidi kako ces se ponasati u takvim situacijama. Kod fobicnih, obicno tada krene da lupa fobija, a neki i cak i izbegavaju takve "stresne situacije", ali ponavljam, najvaznije je da se opustis, da ne gledas 20 puta u roku od 2 minuta na sat, ne grickas nokte i sl, jer to te nece smiriti. Sve je u glavi. :)

Pricas o necemu o cemu ne znas nista. Opseg trajanja informacije u radnoj memoriji (a naravno da se ne slazu svi psiholozi ni oko toga da li postoji nesto kao radna memorija) nikako nije 5-6 minuta. Ali jace je od tebe da upotrebljavas izraze koji mocno zvuce.

Za komunikaciju koristis rijec "konverzacija", kao da se u toku razgovora ne koriste ruke i izrazi lica i ociju i osmijesi, i svasta.

Socijalna fobija ne znas sto je. Ovo sto si ti opisao nije socijalna fobija. Ovo sa stomakom ti se zove, da oprostis sto namjerno koristim stare izraze iz psihijatrije iako postoje novi, histerija. Malo djeluje kao uvreda kada se kaze muskarcu da ima histeriju, zar ne? Nemoj to tako da shvatis. Jeste istina da najteze histerije mogu da imaju samo izuzetni ljudi, ali ovo sto ti opisujes daleko je od teske histerije.

Stav ne znam imas li, ali vidi se da imas neke linije preko kojih ne prelazis. Pitanje je da li one prelaze preko tebe. Retoricko, naravno.

Onda pricas kako psiholozi prepisuju tablete. Psiholog ne moze da prepise tablete, psihijatar moze. A sto je psihoterapeut najvjerovatnije i ne znas.

GRICKANJE NOKTIJU, - e tu cemo da se zadrzimo. To ti je, vjerovao ili ne, vid masturbacije. Ne masturbiraj tako na javnim mjestima.
Ti imas definitivno narcisoidni poremecaj licnosti, latentnu homoseksualnost, i histeriju.

Na osnovu napisanoga u uvodnom postu da se prepoznati nekoliko problema zbog kojih je potrebno da posjetiš psihoterapeuta i konsultuješ se sa njim. Vidljive su naznake da bi potencijalno mogle biti postavljene i neke dijagnoze, ali bi bilo neozbiljno pisati o tome ovako neobavezno na forumu. Znam da se vrlo često piše o tome da treba otići na razgovor, ali što drugo i napisati nakon svega taksativno navedenoga u uvodnom postu.

Svako dobro :kpozdrav:

Back