MMPI izveštaj

Depressed_Boy

Aktivan član
Poruka
1.542
Da li može da mi se javi neki psiholog i da mi pomogne? Ne znam kako treba da izgleda struktura izveštaja na osnovu MMPI testa za procenu ličnosti, pa ako bi mogao neko da se javi, bio bih mu zahvalan.:)

To su stari obrasci testova koji određuju u kojim ponašanjima su pacijenti abnormalni-preko normale...
Recimo:histerićnost,depresivnost,hiperaktivnost,polnost,paranoidnost,shizoidnost itd...Desetak abnormalnosti...
Sad se to drukčije,bihevioristički određuje prema grupisanju simptomatskih ponašanja...Mada,stariji psihići
koriste još uvek stari metod kao svoj lični pristup pacijentu...
Radi se o ozbiljnoj praksi u kojoj mi laici nemamo šta da tražimo-služi u glavnom za određenje precizne terapije...
No nije loše biti informisan kako to psihijatri rade...Samo-literatura je preobimna i traži solidna medicinska predznanja...

To su stari obrasci testova koji određuju u kojim ponašanjima su pacijenti abnormalni-preko normale...
Recimo:histerićnost,depresivnost,hiperaktivnost,polnost,paranoidnost,shizoidnost itd...Desetak abnormalnosti...
Sad se to drukčije,bihevioristički određuje prema grupisanju simptomatskih ponašanja...Mada,stariji psihići
koriste još uvek stari metod kao svoj lični pristup pacijentu...
Radi se o ozbiljnoj praksi u kojoj mi laici nemamo šta da tražimo-služi u glavnom za određenje precizne terapije...
No nije loše biti informisan kako to psihijatri rade...Samo-literatura je preobimna i traži solidna medicinska predznanja...

Ja sam student psihologije, pa mi treba ovo za ispit, imam tipične profile koji su predstavljeni u knjizi Mikloša Biroa, ali meni treba kako konkretno izgleda struktura, možda neki primer izveštaja ako postoji takav na netu. :)

Back