MMA - prve godine, prva takmicenja

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Da se podsetimo malo kako je bilo nekada.... :mrgreen: Da se covek najezi.... Posle nekih borbi, pitas se da li su borci preziveli uopste, a ne da li ce imati neku vecu povredu.....

Eto, tu je bilo dozvoljeno skoro pa sve - nisi jedino mogao da doneses motornu testeru, i po oktagonu da juris protivnika da mu pretesterises nogu.
Znaci sutiranje izmedju nogu, sutiranje i gazenje protivnika po glavi dok lezi na podu, udaranje glavom u nos dok protivnik lezi ili stoji, vadjenje ociju, ma sve zivo. Nisu se nosile rukavice, a neki su mogli i da nose tvrde patike ako su zeleli....

Pa opet Kung Fu, Aikido, NIndza i slicni borci ala "to je sport i ima zabrana, i ja ne mogu da koristim 80% mojih smrtonosnih tehnika, pa zato ne mogu da se borim, jer bih ih sve ubio tamo, ja ubijam jednim udarcem" nisu mogli da se izbore za svoje mesto pod suncem.

E da, i tada borci nisu imali pojma sta je to BJJ dok nije Grejsi objasnio, covek-boa konstriktor. :mrgreen:

Da se podsetimo malo kako je bilo nekada.... :mrgreen: Da se covek najezi.... Posle nekih borbi, pitas se da li su borci preziveli uopste, a ne da li ce imati neku vecu povredu.....

Eto, tu je bilo dozvoljeno skoro pa sve - nisi jedino mogao da doneses motornu testeru, i po oktagonu da juris protivnika da mu pretesterises nogu.
Znaci sutiranje izmedju nogu, sutiranje i gazenje protivnika po glavi dok lezi na podu, udaranje glavom u nos dok protivnik lezi ili stoji, vadjenje ociju, ma sve zivo. Nisu se nosile rukavice, a neki su mogli i da nose tvrde patike ako su zeleli....

Pa opet Kung Fu, Aikido, NIndza i slicni borci ala "to je sport i ima zabrana, i ja ne mogu da koristim 80% mojih smrtonosnih tehnika, pa zato ne mogu da se borim, jer bih ih sve ubio tamo, ja ubijam jednim udarcem"

E da, i tada borci nisu imali pojma sta je to BJJ dok nije Grejsi objasnio, covek-boa konstriktor. :mrgreen:

Nije bilo sve dozvoljeno niti su likovi koristili sve dozvoljene napade. Radili su udarce ali ne i šuteve u muda, i opet to je bio stvar dogovora između boraca. :lol:, nije bilo kopanja očiju a ni kuke (hooking). Inače jedan lik poznat pod imenom Steve Jennum je bio predstavnik Ninđice i osvojio je UFC 3 turnir (doduše sa jednom borbom pošto je uskočio kao zamena ali svejedno je pobedio u finalu) a Aikidoke ne učestvuju na tim turnirima jer je protivno učenjima Moriheja Uešibe da učestvuju na sportskim takmičenjima i uopšte u bespotrebnim primerima fizičkog obračunavanja. A isto tako nisam čuo da je učestvovao neki predstavnik "kung fu-a" ali obzirom da Karate potiče od Kung Fu-a može se reći da je bio prisutan na tom turniru i lik,Gerard Gordeau, je došao do finala gde je izgubio upravo od Grejsija.
Nisu ni Grejsijevci imali pojma šta je Keč rvanje dok im Sakuraba nije objasnio :rotf: .

Poslednja izmena od moderatora:
Grejsijevi su uvek bili precenjeni.
Tukli su se na nekim divljim turnirima gde su davili sve redom,onda kad je krenulo ozbiljno poceli su da dobijaju batine.
Sakuraba,Hughes,Yoshida je objasnio Rojsu kako se radi parter.

Evo sad Barnett nastavlja dominaciju na Metamorisu.

Koliko ti preseravanja izneseš u jednom postu pa to nije normalno :rotf: . Nije bilo sve dozvoljeno niti su likovi koristili sve dozvoljene napade. Radili su udarce ali ne i šuteve u muda, i opet to je bio stvar dogovora između boraca. :lol:, nije bilo kopanja očiju a ni kuke (hooking). Inače jedan lik poznat pod imenom Steve Jennum je bio predstavnik Ninđice i osvojio je UFC 3 turnir (doduše sa jednom borbom pošto je uskočio kao zamena ali svejedno je pobedio u finalu) a Aikidoke ne učestvuju na tim turnirima jer je protivno učenjima Moriheja Uešibe da učestvuju na sportskim takmičenjima i uopšte u bespotrebnim primerima fizičkog obračunavanja. A isto tako nisam čuo da je učestvovao neki predstavnik "kung fu-a" ali obzirom da Karate potiče od Kung Fu-a može se reći da je bio prisutan na tom turniru i lik,Gerard Gordeau, je došao do finala gde je izgubio upravo od Grejsija. Pitanje je da li ti znaš uopšte i da pročitaš nešto pravilno sa interneta :rotf:

Nisu ni Grejsijevci imali pojma šta je Keč rvanje dok im Sakuraba nije objasnio :rotf: .

napisao sam MMA a ne UFC tako da pod pomesanim b. v. spada dosta toga...

Nema Kung Fu boraca i Nindzi, a i bez obzira Aikidokama sto je kao zabranjeno, i da nije - opet ih ne bi bilo unutra i ne bi imali sta da traze tamo..... Kao sto nema ovih iz Wing Chuna, a eto njima nije "zabranjeno".
Upotrebio sam izraz Kung Fu, da bih obuhvatio sve tipove i podele Wing Chuna, i ostalih vidova kineskih azijatskih borilackih vestina na taj kalup....

Ajde što su precenjeni nego što su podla govna koja znaju tačno kako su došli do svog položaja u svetu borilačkih veština. Birali su protivnike prema tome koliko se dobro snalaza u partetu pa i da su nekima budžili kojekakve rekorde i dostignuća da im pobede ispale veće. Još pogotovo da krenu da se preseravaju o tome kako su kreirali BJJ maltene od momenta kada ih je Maeda učio Đudo-u a na svim snimcima se vidi kako se bore u Tači vazi i da su zapravo počeli da "kreiraju" svoju veštinu tamo negde od 60ih godina kada je Rorion Grejsi došao prvi put u Ameriku i prvi put počeo da sparinguje sa tamošnjim rvačim, Đudistima i ostalima. Poznato je da je i Hikson Grejsi majstor Đudo-a, Aikido-a i Sambo-a. Manje više su iz svega izvukli sve što su mogli i onda to predstavili kao svoju veštinu a na kraju su opet dobijali batina. Što je najgore nikada nisu prihvatali poraz nego pljuvali i potcenjivali protivnike. Pravi anti-primer bilo kakvih majstora borilačkih veština. Mada koliko vidim u ovim zadnjim godinama su nešto promenili ploču, jbg uvek su imali smisla za marketing.

Poslednja izmena:
Nema Kung Fu boraca i Nindzi, a i bez obzira Aikidokama sto je kao zabranjeno, i da nije - opet ih ne bi bilo unutra i ne bi imali sta da traze tamo..... Kao sto nema ovih iz Wing Chuna, a eto njima nije "zabranjeno".
Upotrebio sam izraz Kung Fu, da bih obuhvatio sve tipove i podele Wing Chuna, i ostalih vidova kineskih azijatskih borilackih vestina na taj kalup....

Jel ti čitaš napisano? Onaj lik Steve Jennum je bio predstavnik Ninđice i osvojio je taj treći turnir odnosno UFC 3 (doduše samo sa jednom borbom u finalu ali je svejedno osvojio ). Ako nisi znao i Muay Thai spada u kineske azijatske borilačke veštine i samim tim u deo Kung Fua, a Karatista Gerard Gordeau je došao do finala turnira tako da je imao šta da traži tamo. A Aikidoke nemaju šta da traže na takmičenjima jer je to protivno učenjima Moriheja Uešibe i gotovo.

Sta vise zelis, da ti dodje njih 50 i kaze u lice da govori Dzipson, ti i tada ne bi verovao i rekao bi - to se oni sale.... Dakle, iako se sale, onda se sale na racun ljudi koji govore Dzipson, znaci nisam ja izmislio izraaz "Dzipson i dzipsonka", vec zaista neki tako izgovaraju, a neki to karikiraju, nervira ih, smesno im je, zayebavaju se i sl.

Ne razumem kako si tako zadrt i ne zelis to da priznas kao i svoju gresku i prozivku na "pravde boga" ?

Sto se ovog drugog tice, to sto je Jennum osvojio nesto i to pukom srecom jer je samo imao jednu borbu i nije neki pokazatelj da Nindze imaju sta da traze u MMA kao sto imaju ovi sa BJJ-om, Dzudoom, boksom, kik boxom, MT-em, i neki karatista bsa dobar i talentovan.... Isto kao i za Aikido i znas vec na koje vrste Kung Fua kineskog mislim, a tu ne spada MT sa Tajlanda ! To je vec real deal, a tigrove kandze, bogomoljke, orlove kandze, borilacki tai chi, stil pijanice, sve vrste WC-a i ostale stvari nemaju tu sta da traze.....

Hajde sad izvrti cinjenice pa da i box ispadne "Kung FU" odn "majstorsko bavljenje neceg, bilo cega na svetu".

Dakle i ovde ne zelis da prihvatis gorku cinjenicu - ono sto je vredelo i bilo realno je zavrsilo u MMA i najvise je odatle boraca a to je - box, kik box, bjj, judo, MT, rvanje, i poneki prenadareni karateka. Ostale koji su probali su prebijali kao volove u kupusu, i evolucija borenja je uradila svoje i danas imamo MMA takav kakav imamo. Best of the best je prezivelo.

I da, da se izvinis za Dzipson jer si klevetao i vredjao, a ziva je istina, i postoje ljudi koji govore Dzipson, te rasprave mozes procitati na svakom forumu gde se prica o muzici, ali dzabe kada imas confirmation bias i kada si ti sam sebi zacrtao da se "ne prica".
I ne mozes mi tvrditi ni za to niti za bilos ta drugo iz te sfere da je ovako ili onako, jer nisi u tome i nemas pojma zapravo. Da si bar malo nesto bio upucen, taj izraz bi ti bio poznat odaaavno.

Ajde što su precenjeni nego što su podla govna koja znaju tačno kako su došli do svog položaja u svetu borilačkih veština. Birali su protivnike prema tome koliko se dobro snalaza u partetu pa i da su nekima budžili kojekakve rekorde i dostignuća da im pobede ispale veće. Još pogotovo da krenu da se preseravaju o tome kako su kreirali BJJ maltene od momenta kada ih je Maeda učio Đudo-u a na svim snimcima se vidi kako se bore u Tači vazi i da su zapravo počeli da "kreiraju" svoju veštinu tamo negde od 60ih godina kada je Rorion Grejsi došao prvi put u Ameriku i prvi put počeo da sparinguje sa tamošnjim rvačim, Đudistima i ostalima. Poznato je da je i Hikson Grejsi majstor Đudo-a, Aikido-a i Sambo-a. Manje više su iz svega izvukli sve što su mogli i onda to predstavili kao svoju veštinu a na kraju su opet dobijali batina. Što je najgore nikada nisu prihvatali poraz nego pljuvali i potcenjivali protivnike. Pravi anti-primer bilo kakvih majstora borilačkih veština. Mada koliko vidim u ovim zadnjim godinama su nešto promenili ploču, jbg uvek su imali smisla za marketing.

Ma odvratni su.Royce je bio na steroidima citavu karijeru.
Niko od njih nije mogao nikad da zavrsi Sakurabu.To sto je gubio,gubio je na poene,a pobedio je mnoge brazilce.
Kad ga je Yoshida udavio ovaj nije hteo da prizna pa odma da se biju,svadjaju.
Zato kad mu je dosao Hughes u back mount iscekicao ga do prvog osnovne.

Ima mnogo brazilaca koji nisu iz njihove skole i daleko bolje znaju BJJ.
A da su BJJ uzeli iz Dzudoa je javna tajna...
I danas kada naidju na dobrog dzudoku nemaju sanse u parteru.

Da, izneo sam ti "crne dokaze" i bele i svakakve boje. Ti i dalje nisi se izvinio i priznao da si pogresio i vredjao napamet.....
Ti negiras stvarnost, jer si toliko sujetan da ne mozes priznati da si pogresio, pogotovo sto si klevetao drugog da izmislja da laze, da je "samo on cuo da to neko bilo gde kaze" a eto on ima do 20 ljudi i nije cuo da niko od njih to kaze - pa znaci da ja lazem i izmisljam....

Ma koje crne dokaze, opet ti kažem postovao si neke komentare gde se likovi sprdaju sa tim nazivom a ti si ga predstavio kao da je to opšte prihvaćen način izgovora i kako samo Srbi imaju pogrešan način izgovora imena Gibson. :rotf: Kakvo crno negiranje stvarnosti :hahaha: dal si ti normalan kada pišeš ove tvoje gluposti? Nažalost po tebe nisam pogrešio, nego se ti konstantno preseravaš ovde a nažalost nemamo moderatora da te lepo banuje i da prekineš da spamuješ pdf svojim preseravanjima. Normalno je da lažeš i izmišljaš. Samo to i znaš.

Sto se ovog drugog tice, to sto je Jennum osvojio nesto i to pukom srecom jer je samo imao jednu borbu i nije neki pokazatelj da Nindze imaju sta da traze u MMA kao sto imaju ovi sa BJJ-om, Dzudoom, boksom, kik boxom, MT-em, i neki karatista bsa dobar i talentovan.... Isto kao i za Aikido i znas vec na koje vrste Kung Fua kineskog mislim, a tu ne spada MT sa Tajlanda ! To je vec real deal, a tigrove kandze, bogomoljke, orlove kandze, borilacki tai chi, stil pijanice, sve vrste WC-a i ostale stvari nemaju tu sta da traze.....

Možeš da lupaš do sutra ali čovek je osvojio turnir i gotovo. A Muay Thai spada u kineske-azijatske borilačke veštine ma koliko god ti lupetao da nije, I nije bio neki talentovani Karatista ali je pobedio i kik boksera u polufinalu. Toliko o tome da nema šta da traži :lol: .

Dakle i ovde ne zelis da prihvatis gorku cinjenicu - ono sto je vredelo i bilo realno je zavrsilo u MMA i najvise je odatle boraca a to je - box, kik box, bjj, judo, MT, rvanje, i poneki prenadareni karateka. Ostale koji su probali su prebijali kao volove u kupusu, i evolucija borenja je uradila svoje i danas imamo MMA takav kakav imamo. Best of the best je prezivelo.

Ma kakav crni best of the best :lol: kakva crna "gorka činjenica" jao čoveče tebi je tako super u tvojoj glavi. Mora da pršti od nebuloza :hahaha: Kakva crna evolucija? To što oni rade je rađeno i pre sto godina a isto tako i prethodnih par hiljada godina. Oni koji najviše dominiraju u MMA su mahom rvači a rvanje je najstarija borilačka veština na svetu :hahaha: . Nemaš blage veze o čemu pričaš po običaju a ovde se preseravaš. Uzgred oni pre par hiljada godina su koristili i hladno oružje tako da su bili još realniji nego danas, znali su i da poginu tokom borbi. Toliko o toj priči.

I ne mozes mi tvrditi ni za to niti za bilos ta drugo iz te sfere da je ovako ili onako, jer nisi u tome i nemas pojma zapravo. Da si bar malo nesto bio upucen, taj izraz bi ti bio poznat odaaavno.

Da si ti upućen u bilo šta ne bi ovde lupetao o "kolekcionaru džipsonki" od po 2-3 hiljade evra a toliko koštaju novi modeli a kolekcionarski predmeti koštaju mnogo više. Mani se lupetanja čoveče, vidiš da ti ne ide od ruke. Uzgred ti treba da izviniš što ovde konstantno spamuješ.

Poslednja izmena:

Jel si cuo za Gracie Challenge? Nudili su,cini mi se, 100 hiljada dolara u kesu svakome ko ih pobedi u borbi... Nisu cvecke,ali nisu ni zasluzili da ih neko pljuje. Ko je radio kvalitetan parter pre njih?

Radili,da,ali rekao sam kvalitetno?Parter u BJJ jeste,izvorno,proistekao iz dzudoa,ali su mu tek Grejsijevi dali danasnju snagu i efikasnost,zahvaljujuci svojim treninzima i borbama u slobodnom stilu ( ' na ulici'...).
Inace,kao sto rekoh,ne zelim da ih branim,imaju svoje mane (pogotovu ove danasnje generacije porodice ),ali nije lepo ni pljuvati ih...

Poslednja izmena:
Jel si cuo za Gracie Challenge? Nudili su,cini mi se, 100 hiljada dolara u kesu svakome ko ih pobedi u borbi... Nisu cvecke,ali nisu ni zasluzili da ih neko pljuje. Ko je radio kvalitetan parter pre njih?

Ko ih pljuje? To što sam ja naveo je sve istina. Nisu nikome nudili 100 000 dolara jer nisu imali toliko novca u to vreme u Brazilu. To je priča iza čuvenog meča koji se nije nikada odigrao između Benija Urkideza i nekoga iz porodice Grejsi, najverovatnije Hojs Grejsija, da su oni njega izazvali na meč a da je on odustao a onda je Urkidez rekao kako su oni odustali kada su čuli da Urkidez ima crni pojas u Đudo-u i da godinama vežba Rvanje i Đudo sa Džin Lebelom i Gokorom Chivichyan-om. Bila je priča kako su obojica stavili 100 000 na sto pa ko pobedi taj nosi sve pare. Naravno sve je ostalo na spekulacijama. Isto tako je bila priča kako su izazvali samog Lebela da se bori protiv Hojs Grejsija, Lebel je to odbio ali je rekao da bi se borio protiv Helija koji je bio bliži njegovim godinama. Ovi su pristali ali samo ako Lebel smrša 30 kila kako bi došao na težinu blisku Heliovoj i ovaj je to odbio jer je rekao da nema šanse da bi mogao toliko da smrša. Isto tako je sve ostalo na spekulacijama.

Parter su kao takav sistem borbe osmislili Đudisti 20ih i 30ih godina dvadesetog veka. Naravno pod uticajem rvanja i nekih tehnika i nekih stilova ĐuĐice, primer ti je Ude Hishigi Juji Gatame, a mnoge tehnike su upravo oni kreirali kao na primer Sankaku jime. Cela ideja iza Đudo-a jeste da manji čovek tehnikom nadvlada većeg čoveka, isto to ti važi i za parter a ne samo za bacanja. Glavne zasluge za kreiranje takvog načina borbe pripadaju majstoru Tsunetane-u Odi a ne Grejsijevima.

Poslednja izmena:
Radili,da,ali rekao sam kvalitetno?Parter u BJJ jeste,izvorno,proistekao iz dzudoa,ali su mu tek Grejsijevi dali danasnju snagu i efikasnost,zahvaljujuci svojim treninzima i borbama u slobodnom stilu ( ' na ulici'...).
Inace,kao sto rekoh,ne zelim da ih branim,imaju svoje mane (pogotovu ove danasnje generacije porodice ),ali nije lepo ni pljuvati ih...

BJJ je danas samo popularan,nista vise.
Zato sto ces tesko naci dzudo klubove koji ozbiljno rade parter,jer se vecina fokusira na takmicenja a znamo koliko je danasnji dzudo osakacen pravilima.
Onaj dzudo sto sam ja trenirao pre 10 godina i danasnji veze sa vezom nemaju.Sve ono sto sam ja tada ucio na dzudou kasnije sam vec 80% stvari znao kad sam poceo da radim i bjj.

Catch rvanje je penicilin za bjj,ali gde naci da treniras to?

History of Mau Tai

Muay Thai or Thai boxing is the cultural martial art of Thailand. The origin of Muay Thai dates back several hundred years, and was, essentially, developed as a form of close-combat that used the entire body as a weapon. However, it must be added that the history of Muay Thai, and its' direct origin is a question of debate among modern scholars. Much of the history of Muay Thai was lost when the Burmese sacked Ayudhaya, the capital city of Siam (Thailand) in the 14th century. The Burmese looted the temples and depositories of knowledge held in the capital, and most written history was lost in this period. What volumes were saved are preserved and protected as national treasures for Thai culture and heritag

The origin of Muay Thai, as a fighting style, is thought to have developed for centuries as tribes migrated south from the steppes of China through Vietnam, Laos, Burma, and Cambodia. The major tribes of that period, one of which was the (Tai) Siamese, fought fiercely to survive as they moved south and encountered other smaller tribes in what is now northern and central Thailand, and as far south as Malaysia.

thai-boxing-history.jpg

Back