Mleko,Kalcijum i osteoporoza

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.589
Posto vidim da su ovde sve sami eksperti iz oblasti zdravlja, tako da se nadam da ce umeti da objasne vezu izmedju mleka,kalcijuma i osteoporoze.
Ko pije mleko unosi kalcijum koji je neophodna za Kosti. Posto cela Evropa pije Mleko, onda bi po toj logici ( da je mleko neophodno jer je puno kalcijuma )bilo da je osteoporoza iskorenjena. Kako drukcije objasniti pije se mleko, a dobije se osteoporoza ?
Drugo pitanje ,oni koji ne piju mleko ( zbog laktoze ) onda ispada da ce oboleti od osteoporoze ?
Meni to bas nije kristalno jasno, ovde su strucnjaci, tako da se nadam da ce neko moci da objasni sta se tu ustvari desava.
:think:

Priznajem da si vrlo duhovit,ali ako nemas nista da napises na temu,onda nemoj pisati i nebuloze.
Hvala

Bio je neki naucni (americki) film koji je bas iznosio dokaze da sa mlekom se ustvari trosi kalcijum iz organizma i da je melko za telad a ne za ljude...Meni nije bilo ubedljivo .Odmah se setim vremesnih staraca sa Pestera koji jedu sir piju rakiju motaju, puse duvan i zive sto godina.

Bio je neki naucni (americki) film koji je bas iznosio dokaze da sa mlekom se ustvari trosi kalcijum iz organizma i da je melko za telad a ne za ljude...Meni nije bilo ubedljivo .Odmah se setim vremesnih staraca sa Pestera koji jedu sir piju rakiju motaju, puse duvan i zive sto godina.

To sam i ja nesto cuo. Na Pestaru Krave jedu pravu hranu, i nisu filovane hemijom.

Back