mario80
Stara legenda
- Poruka
- 80.597
Tetka mi donela rekoh bolje da ćutim. Probam a unutra verovali ili ne, običan ala abc sir
bruka i sramota! Na šta su spali srbi!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ako do sada niste probali ovo ide savrseno uz jeftin parizer!Tetka mi donela rekoh bolje da ćutim. Probam a unutra verovali ili ne, običan ala abc sirbruka i sramota! Na šta su spali srbi!
Pogledajte prilog 1495030
znači nije ni za k?nema k od licenja na kajmak
dok je mleko bilo mleko samo skuvas, pa sa vrha skupljas kajmak, i lakoovo je OK kad zurim, inace volim kajmak ali generalno ne kupujem industrijski nego neke domace
dok je mleko bilo mleko samo skuvas, pa sa vrha skupljas kajmak, i lako
napravis tu jednu posudicu...
Pa nisi u toku , sad je u modi 0.4% a neke ribe traze i manje da bude jer onda mogu da stave i mleko i pavlaku....u kafu....kad sam ja bio mali mleko je imalo 5-6% masti, a kad si muzao i vise - popijes casu mleka ko da si pojeo pola kile praseceg pecenja - drzi te ceo dan
sad je mleko vodica, cudo bi bilo da skupis neku tanku skramu posle malo kuvanja. Jos nismo dosli do onog 0% ali ovi vegani ce i to da smisle (tj smislili su vec tamo po zapadu)
ne moze to tako 'namaz' - 'za mazanje' nije! nego 'namaz' - 'za mazenje'!A nije to kajmak, to ti je ekvivalent sirka....sirko je prvi genericki proizvod takvog tipa...to je tvrdi sir koji je razmucen sa malo mleka ili mlecnice i onda postane kasast......odlicno se maze, nije los kao mazalica, nekad sam ga jeo....
Sir je neke masnoce, a daleko manje od kajmaka...nije ukus ni blizu kajmaku....
zato i pise namaz, kao svi namazi , nesto za mazanje...
Pogledajte prilog 1495129
Inace ko ne zna, ali i sir je odrzljiviji a i mleko kad su zajedno....tako da moze bez konzervansa sto i pise na takvim proizvodima...
kad dodjem do dobrog kajmaka, kupujem - ne pitam za cenu - ako je dobar vredi svaku paru, i nek ga prave jos i da imaju da ga prave.Svi bi dobar kajmak a niko nece plati 30 evra kilo![]()
Tako i treba. Da se podstakne kvalitet.kad dodjem do dobrog kajmaka, kupujem - ne pitam za cenu - ako je dobar vredi svaku paru, i nek ga prave jos i da imaju da ga prave.
Tako i treba. Da se podstakne kvalitet.
A ljudi kupe u prodavnici 200 grama necega na cemu pise "kajmak" za 200 dinara (dakle dodje mu 8 evra za kg) i posle kukaju kako je lose![]()
Eeee, prvo postoje dve vrste musterija za kajmak, oni koji vole jak ukus, i oni koji vole blag ukus kajmaka....kad dodjem do dobrog kajmaka, kupujem - ne pitam za cenu - ako je dobar vredi svaku paru, i nek ga prave jos i da imaju da ga prave.
to nije kajmak vec namaz "ala kajmak"Tetka mi donela rekoh bolje da ćutim. Probam a unutra verovali ili ne, običan ala abc sirbruka i sramota! Na šta su spali srbi!
Pogledajte prilog 1495030
Gde god da sam ziveo na planeti, uvek sam kupovao kod seljaka direktno ono sto sam mogao.Pomoci nekom ovde ko zivi od toga sto mi kupimo, a ne da se cenkamo sa njima!
to mu dodje isto kao ono margarin, al kao puterto nije kajmak vec namaz "ala kajmak"