Mladost prođe , osta šljiva ranka !

I ovo proleće , kao i ona iz moje mladosti , osvaja lagano sve oko mene , pa i mene samog - kao nekad !
Sećanja naviru kao planinski potok sa prvim danima proleća !
Dvorišta oživljvaju ! Sve lista , buja , cveta !
Život nadire , rađa se - na sve strane !
Pčele navrle , otimaju se oko svakog cveta ! Sve zuji !
U ponekom dvorištu , tamo malo dalje , izvan provincijske četvrti , razbaškarila se poneka šljiva , ranka , sva u cvetu - bela k'o bogata mlada .
Eh te šljive , puste !
Pusto ašikovanje , ispod šljiva , procvalih , zaborava nema !

slivik.gif

...do ulice , imam veliki grm plavog jorgovana....kažu da je on delo ruku moje prababe....nadmašio jedan vek....
...ovih dana , ubrzano pupi i otvara latice...tu nekoliko metara od njega , šljiva gotovo da je precvetala.. mlada , tek nekih tri decenija navršila.....on - jorgovan , lola nešto se nećka , kao - tvrdi pazar...
...tamo duboko u bašti imam dva žbuna jorgovana ( plavi i beli )...oni gaze četvrtu deceniju...skorašnji su , mladi...oni tek krenuli da formiraju latice....
...nemaju šljivu da ih mami , izaziva - zavodi svojim predivnim cvetom !
TiB7zHDPkPZoo4uM7Yg8dj8EhUZlYq_nvewhis1MmZGGJZ_TvyJYOE16bDW6qMmPNMY=h900

Dragi moj Loncar.Stalno zivis u nekoj proslosti.Te sljiva ranka,od stotinu leta,te
jorgovan od Muse kesedzije.........zivi u stvarnosti,zivi u danasnjici.Dovedi neko
mlado "mace",da ti kuva slatko od tog silnog voca,oko tvoje kuce.A ti....onako
gustozno,samo lizi varjacu...u slatko zabodeno.I to ono od sljiva,punjenim orahom.

Bre Loncar,zivot zuji oko tebe,ko te pcele,sto ih pominjes,a ti samo uzdises za
prosloscu.Zivot treba kusati,velikom kasikom i to svaki dan.Sto je bilo bilo je.
Teraj konja u avliju...pa navali na..........sve sto ti srcu prija.! Ajde zdravo i uzivaj
u ovome prelepom zivotu.Idi ko pcela,od cveta do cveta.Sisaj nektar (moze i pivo)
jedi ljute kobasice sa rostilja,i uzivaj ko Alaj - Beg.:bye:

Back