Mladić se slikao čučeći na mezaru uz poruku "Gazi po balijama"

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326

Mladić se slikao čučeći na mezaru uz poruku “Gazi po balijama”​

VIJESTI Autor:N1 BiH17. jul. 202217:13
Podijeli:
  • d529c02d5eb87b981d9d963a4bf31613.jpg

Izvor: Facebook
Advokat iz Mostara Aner Gosto na svom je Facebook profilu objavio da je nepoznati mladić čučao na mezaru njege nane Hurije Dumpor, nepoznati mladić fotografiju je objavio na društvenim mrežama uz poruku "Gazi po balijama"

“Dragi prijatelji i dobri ljudi…
Dana 07.05.2022.godine umrla je moja nena Hurija-Hura i zakopana je u haremu u Raštanima, gdje je i provela cijeli svoj život, živeći pošteno,mirno i u finim rodbinskim i komšinskim odnosima.
Prije dan-dva vremena “nepoznati počinilac” se slikao kako čuči i gazi po njenom mezaru(grobu) sa natpisom “Gazi po balijama”.
Dovoljno sam zgrožen, povrijeđen i zatečen da jednostavno ne mogu vjerovati da je neko bio spreman učiniti takvo nešto, a kamo li izvršiti ovakav naum?!
Zato, sve vas molim, ukoliko poznajete ili imate bilo kakvo saznanje u vezi osobe počinioca (sa slike) da mi se javi i tako pomogne prijavi prema nadležnom MUP-u, kao i radi daljih zakonskih koraka koje ćemo preduzeti kao njena porodica, potomci i najbliži srodnici….” napisao je Gosto na svom Facebook profilu.

https://ba.n1info.com/vijesti/mladic-se-slikao-cuceci-na-mezaru-uz-poruku-gazi-po-balijama/

Ima li nade za SFRJote? Moze li se pasti jos nize?

Budale treba ebati, to je savremeni trend...
Dakle sve ljude koji jos uvek zive u SFRJ, a nisu je ni prstom branili, nego su posle ratovali kako je ko koga dohvatio, zapadni trend tretira ne samo kao zabavnu igracku nego i stetu koju treba kremirati.

Reakcije mladih, cetnickih pacenika, raznih nacionalista pokazuju koliko je aktivna i dalje propaganda samounistenja naroda ex yu.

Jos su sad ti svi dicni ex yu "borci" postali kvazi kreature, tj neokapitalisti, sa gadnim kreaturama 30godisnjeg nemorala i pogubljenosti.

Iz ugla modernih sluzbi i drzava, svi ljudi koji su pomislili da se nova kultura moze prekidanjem kontinuiteta stare su potrosna roba...

Zasto bi ikog tangirao nevaspitani majmun od 48 godina, = 30 godina nevaspitanja + 18 godina koliko je max mogao da ima u startu ovog raspada...
Ili mladji naravno..

Jednostavno mu je svejedno na cijem grobu cuci, cak i vrsi nuzdu....ostalo je provokacija da bi se jos malo satirali glupaci sa Balkana..

Od 22 mil sad jedva da se moze skupiti 10 mil na balkanu , a cisto sumnjam i 10....
Dakle, pad na pola a i to ne moze da ishrani ljude koji su ostali..
Mora jos manji broj , na cetvrtinu..

Nemam simpatija prema ljudima koji na prostoru balkana ocekuju kulturu , postovanje i gradjansko ponasanje....To su mi debili , ili nesto jos gore....
Treba kreirati i to mukom takve kulturne ljude, a dok su postojali , svi se trkaju da ih zapishaju i osakate....e pa sad ih vise nema...

Dobro je dok cuci i pisa po grobovima, a da ne dira decu i zive, obija kuce ili iz cista mira iskali bes i ubije nekog ko prolazi....

Znaci podrzavas ovoga sto gazi po tudim grobovima
Eto vidis da si sam nasao da je to kulturno okruzenje....
Nema potrebe da se tangiramo oko pisanja po grobovima, dobro je dok se ne desava ono sto se vec desava a gore je od toga...

Namerno nisam hteo da cackamo oko razlika koje u sazrevaju shvatanja situacije imaju tri entiteta u BIH....
Jednostavno seljanija dolazi po svoje....Treba se naviknuti na sve to sto je nebitno , pisanje po grobovima, saranje po spomenicima, eto doslo je i do rusenja....

Dobro bi bilo kad bi odmah svi shvatili da su takvi kakvi su i da im njihova deca i pisaju i ruse spomenike.....
Kao da u Srbiji nemamo Hrvata i muslimana, imamo , pa opet se u masini za mlevenje melje bez nekog posebnog gledanja na to , nego para para...

MOSTAR

Mladić koji se ranije slikao na mezaru uz uvredljivu poruku, uputio izvinjenje i položio cvijeće​

B. R.
3 min
5
komentara

0
dijeljenja
FacebookTwitterEmailEmail

Sandro Biokšić položio cvijeće na mezarje Hurije Dumpor (Foto: Facebook: Aner Gosto)

Sandro Biokšić položio cvijeće na mezarje Hurije Dumpor (Foto: Facebook: Aner Gosto)
Sandro Biokšić se polaganjem cvijeća na mezarje Hurije Dumpor izvinio za nedavni neprihvatljivi čin u Mostaru - popeo se na mezarje spomenute žene, taj prizor fotografisao te fotografiju objavio na društvenim mrežama uz poruku "Gazi po Balijama".

Aner Gosto, unuk Hurije Dumpor, je danas objavio da je mladić položio cvijeće na mezarje te da je prihvatio njegovo izvinjenje, kao i izvinjenje njegovog oca Romea.
"Romeo i Sandro su danas sa buketom cvijeća i uz ponizno izvinjenje oskrnavljenom mezarju (grobu) moje nene Hurije pristupili lično kako bi se javno i još jednom izvinili prvenstveno neni Huriji, njenoj porodici i potomcima, ali i cijelom bošnjačkom, muslimanskom narodu Raštana i Bošnjacima generalno", naveo je Gosto.

Dragi prijatelji, sugrađani i zemljaci…Jučer sam zatražio vašu pomoć u pronalasku osobe koja se slikala na mezarju...
Posted by Aner Gosto on Monday, July 18, 2022
Istakao je da je izvinjenje prihvatio kao ljudski, normalan i moralan čin porodice Biokšić. Zahvalio se svima onima koji su mu dali podršku i koji su osudili skrnavljenje mezarja.
MOSTAR

Otac mladića koji je objavom sa mezara pozvao na "gaženje po balijama": Ovo je slika društva u kojem se djeca odgajaju​

Romeo Biokšić je ranije poručio da ga roditelji nisu odgajali da mrzi i dijeli ljudska bića te da je to prenio i na svoju djecu. Smatra da je spomenuti čin posljedica, kako je naveo, utjecaj nacionalističkih poruka.

Номинација за Прцована године. Надам се да ће добити награду написмено и у потпуности је искористити у некој од затворских установа.

Danasnja omlatina je pukla na cisto. Nema granica. Mrznja se siri svakodnevno na sve strane.

Iskreno , ja mislim da si ti pukao, ali ne na taj nacin na koji ti mislis o njima..
Oni su pukli zato sto zive u vremenu gde niko ziv ne moze da poveze doslednost, pa im je cela logika i misao isprekidana, vazi danas, ne vazi sutra, vazi za ovog ne vazi za onog....Ako ja varam onda je sloboda izbora, ako on onda je smrad od coveka...

A zasto si ti pukao?
Pa ti nisi pukao kao oni , nego si pukao jer vise vreme doslednosti ne postoji, a ti uzimas da postoji, a onda opet u trenutku postanes svestan da ne postoji.
To znaci da si od trenutka pokretanja do trenutka prihvatanja da zivis danas a ne juce, napravio stetu nad bliskima i na onima koji su povodljivi i jos vise nepovodljivi..
Nemoj da mislis da sam ti prevideo pitanje da li podrzavam zapisavanje grobova..
To je pucanje tebe kao coveka...prema meni i slicnima..
Zbog situacije, ali ko ulazi u to zbog cega.

A namerno ne ubacujem podatke sa terena BIH, a imam ih , bas zato sto u ovoj temi mogu da pokazem kako je danas rezultat necinjenja i nepostojanja kulture 30 godina, dok svi stariji misle da je postojala, ali nije, cutali jesu , i onda nije postojala, osim u njihovim glavama..
Jos gori su oni koji nikad nisu bili kulturni....matorci od 80 90 godina koji stvarno nikad kulturu videli nisu...e ti su najgori, sada najglasniji , totalno nakaradnog razmisljanja i kulturisanja u javnosti...Cobanija iz planinskih sela koja se zadnjih godina socijalizma uputila u gradove, i u opstem metezu dohvatila imovine koju niko nije branio...
P.S. koristim stereotip da je najmasovniji i najradikalniji upravo soj koji nije nikad video urbano , ceo zivot do tada ziveo asocijalno , sto je za planinsko selo normalno a sad pohvatao u parovima sta znaci gradjanstina....i ponavljanjem se trudi da zapamti i artikulise...

MOSTAR

Mladić koji se ranije slikao na mezaru uz uvredljivu poruku, uputio izvinjenje i položio cvijeće​

B. R.
3 min
5
komentara

0
dijeljenja
FacebookTwitterEmailEmail

Sandro Biokšić se polaganjem cvijeća na mezarje Hurije Dumpor izvinio za nedavni neprihvatljivi čin u Mostaru - popeo se na mezarje spomenute žene, taj prizor fotografisao te fotografiju objavio na društvenim mrežama uz poruku "Gazi po Balijama".

Aner Gosto, unuk Hurije Dumpor, je danas objavio da je mladić položio cvijeće na mezarje te da je prihvatio njegovo izvinjenje, kao i izvinjenje njegovog oca Romea.
"Romeo i Sandro su danas sa buketom cvijeća i uz ponizno izvinjenje oskrnavljenom mezarju (grobu) moje nene Hurije pristupili lično kako bi se javno i još jednom izvinili prvenstveno neni Huriji, njenoj porodici i potomcima, ali i cijelom bošnjačkom, muslimanskom narodu Raštana i Bošnjacima generalno", naveo je Gosto.

Istakao je da je izvinjenje prihvatio kao ljudski, normalan i moralan čin porodice Biokšić. Zahvalio se svima onima koji su mu dali podršku i koji su osudili skrnavljenje mezarja.
MOSTAR

Otac mladića koji je objavom sa mezara pozvao na "gaženje po balijama": Ovo je slika društva u kojem se djeca odgajaju

Romeo Biokšić je ranije poručio da ga roditelji nisu odgajali da mrzi i dijeli ljudska bića te da je to prenio i na svoju djecu. Smatra da je spomenuti čin posljedica, kako je naveo, utjecaj nacionalističkih poruka.
Ви јевреји сте препуни геноцидима према хришћанима исконским и другим и ти да се правиш хуманитарац, смешни сте.

FOTO Na Partizanskom groblju u Mostaru uništeno 700 ploča​

1655282013-1.png

https://hr.n1info.com/regija/foto-na-partizanskom-groblju-u-mostaru-unisteno-700-ploca/

Mostar: Oskrnavljeno pravoslavno groblje u naselju Vihovići​

vihovici.jpg

https://starmo.ba/mostar-oskrnavljeno-pravoslavno-groblje-u-naselju-vihovici

Velike su sanse da je ovaj unistavao i ova groblja. I na ovima je skrabao iste parole : Gazi Balije/ Ubeden sam da bi uz 5-6 vaspitnih samara u policiji ispricao sve u detalje
Ви јевреји сте створили комунизам, један од највећих зла човечанства.

A sta ako je sahranjen srbin pa po njemu gazi?
Covjek je covjek bez obzira na nacionalnost.

Kada ljudi budu sazrijeli, a ne vjerujem da ce se to ubrzo desiti bilo bi drugacije. Poslije odredenih godina zivotnog iskustva drzim se ovoga:

“When you call yourself an Indian or a Muslim or a Christian or a European, or anything else, you are being violent. Do you see why it is violent? Because you are separating yourself from the rest of mankind. When you separate yourself by belief, by nationality, by tradition, it breeds violence. So a man who is seeking to understand violence does not belong to any country, to any religion, to any political party or partial system; he is concerned with the total understanding of mankind.”
― Jiddu Krishnamurti

Covjek je covjek bez obzira na nacionalnost.

Kada ljudi budu sazrijeli, a ne vjerujem da ce se to ubrzo desiti bilo bi drugacije. Poslije odredenih godina zivotnog iskustva drzim se ovoga:

“When you call yourself an Indian or a Muslim or a Christian or a European, or anything else, you are being violent. Do you see why it is violent? Because you are separating yourself from the rest of mankind. When you separate yourself by belief, by nationality, by tradition, it breeds violence. So a man who is seeking to understand violence does not belong to any country, to any religion, to any political party or partial system; he is concerned with the total understanding of mankind.”
― Jiddu Krishnamurti
Trebalo bi da covjek bude covjek ali nisu svi.Bosnjaci ne priznaju tudje zrtve za njih postoje samo njihove, jos ako moze da tudje sahrane kao svoje Bingo.
Bosnjaci kad budu osudili svoje zlocince skinucu kapu i pruziti im ruku a do tada drzim ih na distanci.

Back