Mladi sve više slušaju džez

Plavooki Treptač

Ne pušim, ne pijem, imam dobra primanja
VIP
Poruka
95.772
Čitam komentare neki dan, javljaju se neki i od 15 godina i kažu da celo njihovo društvo sve više sluša stari džez jer je današnja muzika bez veze.

Miles Davis Quintet - "My Funny Valentine" 1964
Miles Davis - trumpet , Wayne Shorter - tenor sax
Herbie Hancock - piano , Ron Carter - bass, Tony Williams - drums
Teatro dell'Arte, Milan, Italy…

Amazing Jazz song Almost Blue by Chet Baker / Composed by Costello

Lyrics : Almost blue
Almost doing things we used to do
There's a girl here and she's almost you
Almost all the things that your eyes once promised
I see in hers too
Now your eyes are red from crying
Almost blue
Flirting with this disaster became me
It named me as the fool who only aimed to be
Almost blue
It's almost touching it will almost do
There's a part of me that's always true...always
Not all good things come to an end now it is only a chosen few
I've seen such an unhappy couple
ALMOST Me/You/Blue

Klinci slusaju ono sto slusaju iz raznoraznih razloga, ponesu ih mediji/mreze odnosno opsti hajp, zele da budu razliciti od drugih pa da slusaju nesto sto je iscaseno i unikatno, slusaju nesto sto slusa njihovo drustvo, a ima i onih koji slusaju ono sto im se svidja... uostalom tako smo i mi u neko drugo vreme formirali nase ukuse. Nije to spejs-shatl nauka, nego licni filing.

Meni je najbolja fora da smo mi sirom bivse SFRJ voleli veliki hit The Police "Mesecina bato" (Message in a bottle) i jos veci hit benda Queen "Radovan baca daske" (Another one bites the dust). 20 i 30 godina kasnije sam upoznao ljude iz drugih krajeva ex-SFRJ sirom belog sveta i kad povedemo pricu o muzici uvek zavrsimo na te dve numere i istom tumacenju stihova u to vreme kada smo ih slusali sirom SFRJ. Vozio sam pre 15-tak godina kcerku i na radiju je krenuo Queen a ja sam poceo da pevam refren "Radovan baca daske", kcerka me je gledala kao ludaka pa sam joj objasnio a o ona je imala komentar "alo, uopste ne podseca, kako ste tamo mogli da budete bez sluha"...

Jest, u pravu si. Svako ima pravo na misljenje.
Pitanje je koje je istinito.

Kvalitet u bilo kojoj oblasti je i bice uvek to.
Ne robuje trendu. Odoleva vremenu.
Za umetnost je izuzetno teško definisati šta je kvalitet, a šta ne. Umetnost je skoro pa 100% subjektivna stvar. Možeš imati dva vrhunska umetnika iz različitih zanrova koji će jedan za drugog reći da je onaj drugi BS. A i dosta zavisi od konteksta vremena. Primer je Gogen. Za života nepriznat, osporavan, siromašan. Tek početkom 20. veka postaje izuzetno cenjen.
I da, npr. ja lično nikada nisam bio fan jazza. Možda poneka stvar. Sad šta to znači o jazzu? Pa ništa osim da ja lično nisam ljubitelj.😁

Сад ћу ја да ти променим укус. Не може само психоделични тренс.

Not bad, not bad.😎🤘 Imao sam devojku koja je bila teški fan jazza. Vodala me po svirkama. Tako da znam ja jazz. Svojevremeno sam ga slušao, čak i komponovao neke stvari dok sam bio u producentskim danima, ali me nikada nije stvarno "vozio". Kao što rekoh, to o jazzu ne znači ništa osim da mene ne vozi i to je ok. Naravno ne govorim generalno. Postoje stvari i koje mi se sviđaju. Kao i u svim žanrovima.

Not bad, not bad.😎🤘 Imao sam devojku koja je bila teški fan jazza. Vodala me po svirkama. Tako da znam ja jazz. Svojevremeno sam ga slušao, čak i komponovao neke stvari dok sam bio u producentskim danima, ali me nikada nije stvarno "vozio".
То нисам знао. Нема везе, нисам ни ја неки љубитељ џеза.

А шта мислиш о француском изуму под именом Caravan Palace? Оперишу од 2008-е, комбинују хаус музику ( Дафт Панк стил ) и свинг ( Ђанго Рајнхарт стил. ) Вероватно једни од пионира такозваног "електросвинга". Додуше, из године у године су све мање џез и све више електроника.

То нисам знао. Нема везе, нисам ни ја неки љубитељ џеза.

А шта мислиш о француском изуму под именом Caravan Palace? Оперишу од 2008-е, комбинују хаус музику ( Дафт Панк стил ) и свинг ( Ђанго Рајнхарт стил. ) Вероватно једни од пионира такозваног "електросвинга". Додуше, из године у године су све мање џез и све више електроника.

Sviđa mi se.😊 Svirka podsetila na onaj matori Tom & Jerry crtać kada Tom prži bas.😁
https://youtu.be/PZcHR_zMRgU?feature=shared
Ti matori crtaći su bili puni interesantne muzike. Jazza, bluza, klasike...

meni se cini da slusaju narodnjake i ove repere npr Rasta, Jala i Buba isl. E, sad mozda ima izuzetaka..
Ја сам чуо да су касете опет у тренду. То кад прочиташ, прво што помислиш јесте да је реч о масовном тренду. А заправо се ради о микро тренду, о тренду који је ограничен на мали број људи.

Back