Mladi ljudi i frustriranost vezama

Ljudi imaju osećaj da nešto nije u redu sa vezama, naročito sa brakom, iako još ne sagledavaju šta nije u redu.
Život i uslovi života su se promenili ali neka shvatanja i neke maske ostale.

Nekada je bilo sasvim uobičajeno da se mlada i mladoženja i ne poznaju sve do stupanja u brak. Mnogi će reći da se tada brakovi nisu razvodili.
Zaista nisu!
Zašto?
Zato što je brak bio, pre i iznad svega, ekonomska zajednica!
Pojedinac (bez obzira na pol!) nije mogao da opstane. Razvod je bio nemoguć i nedozvoljen.
Dešavalo se (a dešava se i danas, nažalost) da se žena i muž mrze kao pas i mačka ali svejedno ostaju zajedno. Napakoste jedno drugom kad god im se ukaže prilika, ali ostaju.
U takvim uslovima ima li smisla govoriti o ljubavi? Pre bih rekao o mržnji.
U podsvesti većine brak je i danas ekonomska zajednica ma kako se to, uspešno ili neuspešno, maskiralo. Zakonodavac i dalje tretira tu zajednicu kao manju ili veću prinudu.
Kako inače objasniti da se očekuje obaveza „dok nas smrt ne rastavi“?

Iako u javnosti opis i definicija veze i braka nisu promenjeni već vekovima, jasno je da se moraju promeniti. To će biti moguće tek kada se javno prihvati da veza ne treba da bude ekonomska a da brak ne treba da bude legalizovana prostitucija.

Naravno, kao i uvek, veoma je lako nagrditi me, ali je teško opovrgnuti ovo što sam napisao.

Slusam tu neke mlade ljude, do 30 godina, i potegne se prica o vezama.
Govori se kako niko ne zeli vezu, zivot u dvoje, a na pitanje zasto, pa previse drame jednostavno, prepirke, cuda, obaveza, gusanja, manjak slobode.
I sad, to nisu neki momci bez kicme, ne trpe oni ni dramu ni gluposti previse, ali iz njihovih reci dolazim do zakljucka da su svi odnosi takvi, tj. oni sa kojima su se oni sretali.

Ona diriguje, on pokaze zube, ona drami, i tako u krug. Moje pitanje je, jesu li u pravu, da li su odnosi mladih ljudi (pa i starijih otisli nizbrdo) i zasto?
Jesu li ti ljudi samo frustrirani losim iskustvima? Zasto niko od njih nema neka pozitivna iskustva da podeli, nego su u 90% slucajeva sva ovakva?

Otisli su nizbrdo odnosi, dabome da jesu, a to je zato sto bi svi da se kresu bez obaveza. Toplim ljudskim recima pridaju sve manje paznje.

to su sve cesce izgovori zato sto ne nalaze odgovarajucu, tj. onakvu kakvu su zacrtali
ili zato sto ne mogu biti sa onim/onom koja im se dopada

- - - - - - - - - -

ima svasta...sad mozemo da vrtimo u nedogled
ali najlakse je tako reci
mada ne treba se ni opterecivati sa tim hocu vezu..ozbiljnu vezu..ja sam samo za to
krenes sa nekim pa kako bude

vidi nje, pa meni se dopada J-lo al ne izbegavam veze zbog toga
naravno da ne mozes dobiti svakok koga hoces al to normalnim ljudima nije preprka da se ostvare sa drugim partnerom
mislim rekla si dosta al nepovezano, ono baciti samo argumente bez neke osnove

a onda krenes sa nekim i kako bude, tu moze da znaci da ta nije ispunila kriterijume i ostane samo na kres temi
a da ne spominjem one devojke koja nece ni da ti da ako nisi zapoceo sa njom ozbiljnu i emotivnu vezu

zanimljivo :think:

a sta rade u tim vezama, koje su im aktivnosti :mrgreen:

Igraju domine i ne ljuti se covece :mrgreen:

- - - - - - - - - -

aha :lol:

ne da decku daje prolazniku
bg bar daju obojici :mrgreen:

:lol::lol::lol:

- - - - - - - - - -

Ja mislim da je problem u komunikaciji

Danas su i žensko i muško osposobljen naročito kroz tv i tabloid kako treba da se ponaša i bodre ih da kroz priču dodje do svojih ciljeva

Npr. Stare bake svojim ćerkama vazda su govorile " budi mudra i znaj da krevet sve probleme rešava " danas to muškarci nazivaju vaginalna manipulacija .

Ako krene da priča i to vam nije po volji pa koji k vi ocete?

Ako jedno drugo neuvazava već se sile onda nek se tako ebbu kroz život

Gle tale ti namazanih predratnih dama ... A ovamo cednost i postenje i pisanje pisama ccc sve bre gresno :lol::lol::lol:

Nekvalitetnost veza dolazi od ili od razocarenja u osobu u koju smo se zaljubili bilo da je u pitanju njena sposobnost u nekim sferama zivota ili njen odnos i nedostatak ljubavi prema nama samima ili od toga da sami biramo osobu "reda radi" i onda dolazi do samih frustracija.

Moje licno iskustvo, kada sam primecivao/mislio da me devojka ne voli ili ne ceni i verovatno pati za bivsim, ja sam to brzo prekidao.

Jednostavno zahladnim u odnosima, redje se javljam, izbegavam je ili krenem da je bockam i provociram na sitno, a onda i jace i time se pokazuje stepen frusriranosti i da li me voli ili ne itd.

Obicno ne gresim u procenama.

Ljudi imaju osećaj da nešto nije u redu sa vezama, naročito sa brakom, iako još ne sagledavaju šta nije u redu.

Nekada je bilo sasvim uobičajeno da se mlada i mladoženja i ne poznaju sve do stupanja u brak. Mnogi će reći da se tada brakovi nisu razvodili.
Zaista nisu!
Zašto?
Pojedinac (bez obzira na pol!) nije mogao da opstane. Razvod je bio nemoguć i nedozvoljen.
Dešavalo se (a dešava se i danas, nažalost) da se žena i muž mrze kao pas i mačka ali svejedno ostaju zajedno. Napakoste jedno drugom kad god im se ukaže prilika, ali ostaju.
U podsvesti većine brak je i danas ekonomska zajednica ma kako se to, uspešno ili neuspešno, maskiralo. Zakonodavac i dalje tretira tu zajednicu kao manju ili veću prinudu.

Iako u javnosti opis i definicija veze i braka nisu promenjeni već vekovima, jasno je da se moraju promeniti. To će biti moguće tek kada se javno prihvati da veza ne treba da bude ekonomska a da brak ne treba da bude legalizovana prostitucija.

Naravno, kao i uvek, veoma je lako nagrditi me, ali je teško opovrgnuti ovo što sam napisao.

..ka njeguseva!:ok:

Zaista nisu!
Zašto?

nema sta da se nagrdi lepo si sve opisao

to su sve cesce izgovori zato sto ne nalaze odgovarajucu, tj. onakvu kakvu su zacrtali
ili zato sto ne mogu biti sa onim/onom koja im se dopada

- - - - - - - - - -

ima svasta...sad mozemo da vrtimo u nedogled
ali najlakse je tako reci
mada ne treba se ni opterecivati sa tim hocu vezu..ozbiljnu vezu..ja sam samo za to
krenes sa nekim pa kako bude

Svaka veza je novo iskustvo.......Ne treba tu puno mozgati........Ali ne treba biti bas ni naivac

..sve je otišlo dođavola,verovatno ima i pozitivnih iskustava ali oni su u debeloj manjini,ćute i uživaju...
...generalno gledano niko neće nikog da trpi,svi se prave pametni,ne postoji hijerarhija u jednoj vezi sa tim ni u porodici...
..svi se uvatili ravnopravnosti a niko neće obaveze...

Ja podrzavam svacije pravo na izbor da bude sam, ali kada cujem od sto veceg broja muskaraca "ma ne treba mi veza, teret" zapitam se ko je u pravu.
Ispada da su nam odnosi toliko jadni, da ih jednostavno ne zelimo, ili da bas nikada nismo imali srece da naletimo na nekog ko imalo vredi.

Zna da bude problem jer je to obaveza, uvek je posredi ispunjavanje nekih kriterijuma, a ako zakazes znaj da cete gledati kao pajaca i tretirati kao jadnika...

Jednostavno nemas vise svoj zivot vec si vlasnistvo neke rospije, drama kraljice, zene-majke-kraljice itd.

Znaci zene su vaspitane ko zmajice/zmijice, a muskarci kao papucari kada je rec o tom finijem drustvu i finijim ljudima...

Sto se drugog tipa ljudi tice to su seljaci i seljanke sto bi rekao Umri muski. U pravu je...

Slusam tu neke mlade ljude, do 30 godina, i potegne se prica o vezama.
Govori se kako niko ne zeli vezu, zivot u dvoje, a na pitanje zasto, pa previse drame jednostavno, prepirke, cuda, obaveza, gusanja, manjak slobode.
I sad, to nisu neki momci bez kicme, ne trpe oni ni dramu ni gluposti previse, ali iz njihovih reci dolazim do zakljucka da su svi odnosi takvi, tj. oni sa kojima su se oni sretali.

Ona diriguje, on pokaze zube, ona drami, i tako u krug. Moje pitanje je, jesu li u pravu, da li su odnosi mladih ljudi (pa i starijih otisli nizbrdo) i zasto?
Jesu li ti ljudi samo frustrirani losim iskustvima? Zasto niko od njih nema neka pozitivna iskustva da podeli, nego su u 90% slucajeva sva ovakva?
Ne znaju hebeno sta hoce i od misa prave slona samo da bi imali probleme

..sve je otišlo dođavola,verovatno ima i pozitivnih iskustava ali oni su u debeloj manjini,ćute i uživaju...
...generalno gledano niko neće nikog da trpi,svi se prave pametni,ne postoji hijerarhija u jednoj vezi sa tim ni u porodici...
..svi se uvatili ravnopravnosti a niko neće obaveze...

tacno tako,niko nece da zaznoji guzicu,svi idu linijom manjog otpora,ocekuju bolje i savrsenije i dealnije,a od toga nista

Back