Mladi krompirici,kako?

• Začetnik teme Začetnik teme dzeronimo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
dzeronimo:
Kako ocistiti mlade krompirice,a da ne pocrne ruke?
Ps.Nemam rukavice u kuci trenutno!
Hvala!

Na ruke navuces pamucne muske ili zenske carape(naravno ciste :) )pustis vodu da curi , pokvasis carape , krompiric uzmes u ruke i provrtis ga nekoliko puta .Sve spada sa njega .Da ti se ne zapusi odvod od ljuske , ispod slavine stavi cediljku i to je to :)

Uzme se nova zica za pranje sudova - ali ona plasticna (onda nije zica ali ne znam kao da je drugacije nazovem :? )i sa njome samo trljas krompirice pod mlazom vode i sve se skida.
:D

Htela bih da dam i savet:
ociscene krompirice vakumirate i zamrznite ih. Kada ih se uzelite u sred decembra onako smrznute ih sipate u vruce ulje i przite. :D Mi to radimo godinama!

Pajper:
Uzme se nova zica za pranje sudova - ali ona plasticna (onda nije zica ali ne znam kao da je drugacije nazovem :? )i sa njome samo trljas krompirice pod mlazom vode i sve se skida.

ociscene krompirice vakumirate i zamrznite ih. Kada ih se uzelite u sred decembra onako smrznute ih sipate u vruce ulje i przite. :D Mi to radimo godinama!
WoW! Nikad mi nije palo na pamet da zamrzavam mlade krompirice. Savrseno!
P.S.
Umesto zice moze i sundjer za pranje sudova, onaj sto je sa jedne strane ostar.

Mi vakumiramo krompirice u Vaksi kesama, one su debele i izvlaci se ceo vazduh. A sledece godine kada ih otvoris samo ih operes prebrises i mozes da ih koristis ponovo.
Mozes staviti krompirice i u obicne kese za zamrzivac ali one ne mogu da se vakumiraju.

Viva:
Pajper:

WoW! Nikad mi nije palo na pamet da zamrzavam mlade krompirice. Savrseno!
P.S.
Umesto zice moze i sundjer za pranje sudova, onaj sto je sa jedne strane ostar.

To sa sundjerom je super fazon koja ja koristim godinama, tako da em cuvas ruke, em bude gotovo za tren. Navalite na mlade krompirice :P :P :P

Back