Mladi Kragujevčanin oskrnavio crkvu natpisima Alahu akbar

Свакако је боље него да минира цркву као што је минирана у Горњем Храсну близу тебе.
Taj necivilizacijski cin je djelo tisucljetne uljudbe, ja sam protiv toga da se bogomolje ruse i oni koji su se unutar posvetili tome cemu su se posvetili da se uznemiravaju.

Свакако је боље него да минира цркву као што је минирана у Горњем Храсну близу тебе.

Па тако почиње, увек је као, ма....дечија игра, проћи ће га, дај да прекречимо
сутра је нови дан, да смо ми живи и здрави....и онда за 20 година
добијеш паравојне муслију формације на ободима, Крагујевца рецимо
које врше вежбе, смотре, постројавања, итд...
....а све зато јер неко у КОРЕНУ није хтео да ишчупа коров, а ови после
бледо гледали....

Postoji mesto gde se mogu pisati poruke ljubavi. Zid crkve svakako nije mesto za to .
a di ce ? Nema Kragujevac metro ko u njujork.

843b117bdc99370d949feca27111a1a8.jpg

Zašto nije? Crkve nisu mjesta ljubavi?
Jeste mesto ljubavi prema Bogu i religiji koju poštuješ, dakle, u ovom slučaju Isusu Hristu. Ovime ne želim da kažem da bi bilo u redu da je na zidu napisao i izraze ljubavi prema Hristu , postoje drugi načini da se ta ljubav iskaže, nevezano za religiju kojoj pripadaš.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...ju-aerodrom-oskrnavljena-skarednim-grafitima/

Mladić , 1995. godište, koji je primio islam u Nemačkoj je uvredljivim grafitima oskrnavio crkvu Sveti Sava u kragujevačkom naselju Aerodrom. Građani su ogorčeni ovim gestom a u poslednje vreme su sve češći napadi i na spomen park Šumarice, koji je takođe na meti vandala. Ispoljavanje nečijeg različitog mišljenja i različite religije na ovaj način je za svaku osudu.
Uhapsiti i držati pod posebnim režimom kao potencijalnog teroristu, čisto zbog drugih, kad se uhvati novi primerak takvog sa sprejom da sedi iza brave onda ovog pustiti, prosto takvima uvesti primerne kazne za druge.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...ju-aerodrom-oskrnavljena-skarednim-grafitima/

Mladić , 1995. godište, koji je primio islam u Nemačkoj je uvredljivim grafitima oskrnavio crkvu Sveti Sava u kragujevačkom naselju Aerodrom. Građani su ogorčeni ovim gestom a u poslednje vreme su sve češći napadi i na spomen park Šumarice, koji je takođe na meti vandala. Ispoljavanje nečijeg različitog mišljenja i različite religije na ovaj način je za svaku osudu.
Обрука човек поштене муслимане.

Pobice se ljudi zbog religije, pasce krv.....
Људи ратују због политичара и њихових интереса.

napisao da je bog veliki

to i crkva kaze

ps. evo citam vest , sve poruke ljubavi, cemu ljutnja
Значи ти сматраш да је писање графита по цркви оправдано ? Нигде логике. Није храм основна школа где пише графите ко стигне.
Замисли да неко на згради суда, или МУП-а или џамије напише нешто ? Не би било никако добро.

Poslednja izmena:
Još netačno, ekber je pravilno :zcepanje:
Зависи како ко гледа. :)
Nije - arapski nema glas “e”, ima samo tri zatvorena samoglasnika.
А тамо је написано "акбер".
A sa tekbirom idu i u svatove i u smrt.
Исто "текбир", а арапски би транскрибовали: "takbir".
Ja htedoh napisati da znam da je sa „a“, ali racunam da Kcerka kao muslimanka valjda zna bolje, kad ono ne zna. :D
:zcepanje:
Nemam blage veze, ali i dalje mislim da se bar piše sa e.
Пошто је арапски у питању, ту се користи и писмо које ми не користимо, па се и оно транскрибује. Сем тога, нису самогласници отворени као код нас, па је питање како ће се изговорити, а то је до традиције, како је прихваћено да се изговара (па и прилагођено језику).

С арапског се то транскрибује, по међународним правилима као: ʾakbaru
Код нас је уобичајено да се пише онако како се изговара, а углавном се изговара: екбер.

Зависи како ко гледа. :)

А тамо је написано "акбер".

Исто "текбир", а арапски би транскрибовали: "takbir".

Пошто је арапски у питању, ту се користи и писмо које ми не користимо, па се и оно транскрибује. Сем тога, нису самогласници отворени као код нас, па је питање како ће се изговорити, а то је до традиције, како је прихваћено да се изговара (па и прилагођено језику).

С арапског се то транскрибује, по међународним правилима као: ʾakbaru
Код нас је уобичајено да се пише онако како се изговара, а углавном се изговара: екбер.
Ante zaki! :D

Back