Mladi idu iz Srbije: Ovo su njihove OBEĆANE zemlje

Odlazak mladih FOTO: Shutterstock

Mladi idu iz Srbije: Ovo su njihove OBEĆANE zemlje

Na osnovu do sada prikupljenih podataka iz Istraživanja o građanima Srbije koji žive u insotranstvu, najveći procenat, njih 30 odsto, nalazi se u Nemačkoj, na drugom mestu je Austrija, a potom slede Švedska, Švajcarska, Norveška i Sjedinjene Američke Države.Link

A što mladi iz Srbije idu na Zapad? Što ne idu u Rusiju? Da nije to možda zato što su i pored agresivne pro-ruske propagande, mladi Srbi ipak svesni da je Rusija veoma loše mesto za život?
Ja mislio Rusija ili Kina.

Nisam ja za Rusiju,...osim turistički!
Obesili bi me tamo za tri dana. 😁
I mene, što na umu, to na drumu, sloboda nema cenu....
Ne vidim neku bitnu razliku između Kanade (niti AUS i NZ) i Evrope (EU+EFTA+UK), jedino to, da kad negde doseliš, ne gledaju te još godinama kao stranca kako je to u Evropi, pogotovo u manjim sredinama. Ako hočeš nešto drukčije, jedino USA, pogotovo, ako imaš dobru ideju za posao, ako si običan radnik, onda je Evropa bolja (gledaj statistiku primanja po decilima i kvartilima, te raspored imovine)

A gde onda da nadjem posao? Svi iz unutrasnjosti dosli u bg da se zaposle ovde u mojoj bransi....
Pazi malo je soma i po bilo 2008. sad ni 2000evra ne moze da te pokrije kako treba... u medjuvremenu
u Ceskoj je prosecna plata skocila sa soma i nesto na 2400, a kolko je ovde?
Baci cigarete i alkohol kao prvo, ziveces zdravije i duze.
Ako si i dalje kratak sa 2k eura, onda ne znam sta da ti kazem … jednostavno ne znas sa parama :lol:

To za Cesku, mozda prosecna plata za lekara specijalistu :mrgreen:

Iznele su njihove firme koje posluju u Srbiji. Iznose i Rusi od NIS-a lovu. Iznose americke firme iz Kine,nemacke iz Amerike itd itd.
Овде се не ради о заради већ о пљачки која је спроведена такозваном "приватизацијом", тако што су најпре предузећа у друштвеном власништву национализована, то јест претворена у државну имовину а онда насилно отерана у стечај или распродавана у бесцење.

Србија је као држава деиндустријализована и притом је милион и по радника остало без посла.

Последице тога су да је у Србији нестао ситан и средњи капитал и да је Србија као окупирана територија у канџама крупног капитала иностраног порекла. На светском нивоу влада монополизам 3-4 најкрупнија финансијска конгломерата.

Монополизам и (либерална) демократија не иду заједно а ви који кукате како "нема демократије у Србији", нећете је се нагледати ни на светском нивоу, а камо ли на овом локалном.
na vlasti su partije i likovi, koji su bili pre 5 oktobra...po cemu su onda te partije i likovi bili patriote pre 5 oktobra...koliko je dugo DOS bio na vlasti, a koliko radikali i socijallisti, posle 5 oktobra
Целокупно руководство бивше СРЈ, како војно тако и цивилно, је осуђено на вишегодишње казне затвора у Хагу, остао је пети ешалон који су у оно време могли да носе само гајбице на прославама. Причати те потрошене приче о "повратку у 90те" је губљење времена, због тога што су сви паметнији чланови Жутице одавно у тренутно владајућој гарнитури или уз њу. У старим политичким организацијама је остао само шкарт који никоме не треба.

A što je vojno angažovanje Rusije u Gruziji i odluka Kremlja da Abhaziju i Južnu Osetiju prizna kao nezavisne države nego de fakto pripajanje Rusiji tih delova Gruzije? Što je aneksija Krima, i proglašavanje delova zemlje članice Ujedinjenih nacija Ukrajine za rusku teritoriju, ako nije ekspanzija?! Nemoj lupati. I nemoj mi više dosađivati s glupostima.
Кад будеш објаснио шта тражи НАТО у Грузији и Украјини, можеш постављати таква питања.

Zasto, pa znam dosta koji imaju zajedno ovoliko
Na .mnogo tema sam.citala ranije tvoje postove i sada ove cotam i mogu ti reci da si sve u pravu svaki tvoj post je tacan skroz.

Evo ja dok sam.radila plata 65 muz 75 80 i nekako islo

Ja istekao ugovor posle ostala trudna sad sa jednom platom provatno u bg neizbodljivo.

A pritom on ima skolu fak inzenera i ne hnam samo kako je radio za orovatnika za 75hilkjada i promenio skoro i obecaku mu 100 i plate 76 mozes misliti prevare.

Plus to za kucu si u pravu.
On ima svoju u lepom.mestu prelepo idila ali nema plate tamo
U bg ima posla ali nema stambenog pitanja resenog.

Ja ga nagovaram da idemo za nemacku bila sam vise puta i znam.jezik dobro i znam da bi mi odgovarao zivot prvenstceno zbog uredjenosti.

Pozz

Back