MLADI I NEZAPOSLENOST - OTVORITI JAVNE RADOVE !

Vec je postalo veoma primetno,koliko mladih ljudi sedi besposleno,po parkovima i
ulicama beograda i vecih gradova u srbiji.Ova teska situacija,u ekonomsko-privrednom
smislu,koja je zadesila nasu zemlju,nije nista novo u dosadasnjimprivrednim kretanjima
u svetu.

Privredna recesija slicna nasoj,desila se u nizu evropskih zemalja,u drugoj polovini
dvadesetog veka.Na primer Nemacka,posle poraza u prvom svetskom ratu,osetila je
pogubne posledice privredne recesije,koja je dovela tu zemlju,do hiper-inflacije,i na
sam rub,ekonomske katastrofe.
I sta su tada uradili,oni,koji su rukovodili privredom te zemlje.Uradili su cudesnu stvar.
Objavili su pocetak JAVNIH RADOVA,koji su trebali,da apsorbuju ogromnu radnu snagu.

Pocela je gradnja puteva,mostova,zeleznickih pruga...narod je dobio vetar u ledja.
Entuzijazam kod naroda je narastao,do neslucenih visina.I....zemlja se vrlo brzo
iscupala iz bede i pada morala naroda.

Mislim,da je sada moral kod naseg naroda u srbiji,pao na najnizu meru.Ljudi su
potpuno ojadjeni,bez trunke nade i optimizma,za bolje sutra.Mislim da je krajnje
vreme,da nasa Vlada,povuce jedan energican,smeo pokret.Da zapocne sa sirokom
akcijom,JAVNIH RADOVA.

Nasa nacija,mora da se TRGNE IZ BEZNADEZNE LETARGIJE u kojoj se sada nalazi.Vlada bi morala da siri optimizam kod naroda,i da se manje bavi spoljnopolitickim problemima,koji ne interesuju narod.A vise da se radi na sirenju
dobrih vibracija,u pogledu brze i srecnije sutrasnjice.

Mogao bih,sa velikom voljom i entuzijazmom,da ucestvujem u pokretanju ennergije kod mladih.Ali,da bi jedan takav
pokret uspeo,mora da postoji dobra volja,kod onih,koji drze poluge vlasti,u jednoj zemlji.Da bi jedan takav pokret uspeo,
moraju sve snage naseg drustva,da se ukljuce u taj pokret,i da mu daju pocetni zamajac.

Mi imamo u srbiji,ogroman broj,mladih i veoma pametnih ljudi.Ali,njihov polet,njihova energija,zustrina njihove mladosti,
umrtvljena je sputana,u besmislu nepostojecih ciljeva,koje niko nije postavio.Mladi nemaju vise nikakve uzore.

Cak i taj sport,koji mladima treba da da neki polet,cestim aferama,i otkrivanjem nedolicnih radnji i postupaka,onih koji
vode te sportske timove,obeshrabrujuce deluju.Afere sa milionskim proneverama u sportu,onih koji taj sport,po
funkcijama vode,ogadio je kod dobrog dela mladih,i tu vrstu angazovanja.

Ukoliko celnici,koji vode ovu drzavu,u najskorijem vremenu,ne postave ciljeve i perspektive,koji ce mladima ukazati,
da ih ocekuje,bar nekakva buducnost,mi ce mo uskoro postati jedna zemlja orinulih staraca,koji su dovoljni nsami sebi,a za BUDUCNOST SRBIJE,NE DAJU NI CRVLJIVU SLJIVU.!

Back