mjesanje pasmina ?

Drugachiji nisu samo domordci ili Romi, drugachiji su i dugokosi i tjelavi, umetnici i zanatlije, deca i starci, pesnici i nacisti, debeli i mrshavi, zdravi i bolesni. Uprkos tome shto sam licemerni produkt globalizacije ja sam izneo svoje mishljenje, jedino shto mogu na forumu da uradim, dakle ja na forumu propagiram razumevanje i jednakost a ti separaciju i nejednakost, i ko je bolji chovek? Chak i da je moj jedini cilj da budem in, chak da se u zhivotu ponasham suprotno onome shto zagovaram ko je bolji? Ako sutra recimo ovo bude chitalo dete od 12 godina, jel bolje da prochita da su ljudi jednaki i da ih treba razumevati il da su jedni bolji od drugih zavisno od boje kozhe il statusa? Produkt globalizacije, to zato shto smo sad u fazonu anti-globalizacija jel da? Da je ovo 80ta verovatno bi mi rekla produkt komunizma, produkt anarhizma, da su 70te verovatno bih bio smrdljivi hipi. Kao da je jednakost medju ljudima odlika globalizacije, jadna moja fizionomijo, ideja jednakosti postojala je daleko pre bilo kakvog sna o globalizaciji. In su nashi, mi smo in.

Ja verujem da se ti istinski trudiš da živiš to što misliš da je ispravno, ali sam sigurna da dalje od praćenja pamfleta lokalne NVO ne možeš da vidiš za razliku od mene i meni sličnih koje ne možeš da uvrediš :) .Moji stavovi su istinski moji i ja ih slobodno iznosim,a sigurna sam da većina tradicionalista, konzervativaca ili u krajnjoj liniji nacionalista imaju mnogo zdraviji i tolerantniji odnos prema različitosti, jer poštuju ono što jesu, za razliku od onih koji bi da istorija i svet počinju od njih.

Mene ne treba da ubeđuješ ni u šta, sebe moraš da ubediš da kad dođeš u situaciju da se neko tvoj vezuje za Roma ili nekog drugog iskreno proživiš ono za šta se deklarativno lako zalažeš :)

Poslednja izmena:
Najednom ovo je preshlo u politiku, ja sam licemerni produkt globalizacije koji svoje mantre dobija iz lokalnih NVO, jel to anatema na NVO od kad je veliki vodja prognao iste iz svoje domovine ili? Ti zapravo nisi iznela svoj stav, daleko od toga da si ga obrazlozhila na bilo koji nachin, umesto toga rekla si shta ti se dopada a shta ne i etiketirala mene. Bez da sam ja rekao da si ti nacionalist, il konzervativac, chak znam veliki broj nacioalista konzervativaca koji misle poput mene te nije nuzhno da ako si nacionalista budesh i rasista. Kao shto nije nuzhno da si glup ako si rom niti da si pametan ako si belac. Verovatno ti netje smetati ako sam shovinist recimo, i to je deo tradicionalnog konzervatizma, pa kazhem aj ne tupi zhenska glavo ti tjesh da mi prichash, idi u kuhinju gde ti je mesto pa se jadaj krompirima i cvekli. No mozhda ti tu ne smeta nvo koja se zalazhe za prava zhena, opet mozhda i mislish da je zheni mesto u kuhinji a ne da vodi debate na internetu, a?

Najednom ovo je preshlo u politiku, ja sam licemerni produkt globalizacije koji svoje mantre dobija iz lokalnih NVO, jel to anatema na NVO od kad je veliki vodja prognao iste iz svoje domovine ili? Ti zapravo nisi iznela svoj stav, daleko od toga da si ga obrazlozhila na bilo koji nachin, umesto toga rekla si shta ti se dopada a shta ne i etiketirala mene. Bez da sam ja rekao da si ti nacionalist, il konzervativac, chak znam veliki broj nacioalista konzervativaca koji misle poput mene te nije nuzhno da ako si nacionalista budesh i rasista. Kao shto nije nuzhno da si glup ako si rom niti da si pametan ako si belac. Verovatno ti netje smetati ako sam shovinist recimo, i to je deo tradicionalnog konzervatizma, pa kazhem aj ne tupi zhenska glavo ti tjesh da mi prichash, idi u kuhinju gde ti je mesto pa se jadaj krompirima i cvekli. No mozhda ti tu ne smeta nvo koja se zalazhe za prava zhena, opet mozhda i mislish da je zheni mesto u kuhinji a ne da vodi debate na internetu, a?

Pravi odgovor i finalno razotkrivanje :lol:

Žao mi je, tuše! :)

Dakle smeta ti shovinizam? Verujesh u jednakost polova al ne verujesh u jednakost rasa? Pa dobro, to ima logike, pitam se dal se slazhesh s recimo Norveshkim rasistima koji bi tebe videli kao inferiornu jer zhivish na usranom Balkanu (kao Romi pod mostom). Smetaju li ti NVO koje se bore za bolji polozhaj zhena u drushtvu? Bez ikakvog osnova zakljuchujesh da sam licemeran mada o meni znash samo ovo shto sam napisao, jel mislish da je nemogutje da ljudi ne budu rasisti, tradicionalisti, konzervativci te svi su svi liberali, kosmopolite, komunisti, anarhisti nuzhno licemeri? Da nije ljudi koji su se zalagali za jednakost, razumevanje i toleranciju crnci bi i dalje bili robovi, vladari incestuzni degenerici, zhene slushkinje, ateisti zhrtve itd. Medjutim teshko je voditi smislenu debatu sa nekim ko ume samo da vredja, ko se ne trudi da razume bilo shta recheno. I da ne bude zabune, zhene su jednake mushkarcima, kao shto su Romi jednaki Srbima, homosexualci heterosexualcima, deca starcima itd. Ja sam ukazao na loshu stranu tradicionalizma s kojom se ti kao zhena zasigurno ne slazhesh, ne bi li te time naterao da priznash da su predrasude chista glupost, no ti to nisi uvidela chak si to shvatila kao nekakvo razotkrivanje, pratjeno neizbezhnim "nije me briga" smajlijima. Na posletku, nisu svi Romi retardi mada veliki broj na zhalost jeste, isto tako nisu sve zhene samo za kuvanje i reprodukciju mada veliki broj na zhalost jeste. Na zhalost jer to nije njihova krivica, vetj krivica drushta, vremena i okolnosti pod kojima su se formirali, na nama je da svet uchinimo pravednijim tako shto tjemo svima dati podjednaku shansu da pokazhu kakvi su, tvoja shansa je protjerdana.

Back