mjesanje pasmina ?

Vrsta i rasa nisu isto.
Ljudi i majmuni su rodjaci ali nisu ista vrsta i razlicite vrste se ne trebaju mesati.
Sto se rasa tice, ko zeli da se mesa sa nekom drugom rasom sto da ne. Isto i ko ne zeli, ovde ne mislim da ono "mesanje rasa je zlocin", vec nekog jednostavno ne privlace belci, crnci ili azijati zbog odredjenih fizickih razlika, i to je ok.

Ne znam kako mesanje rasa ljudi utice, neki kazu ne dobro, mada ko ce ga znati, ljudi su ljudi, i boja koze, kao i neke manje fizicke razlike nemaju mnogo veze sa inteligencijom pojedinca, vec odgoj, mentalitet, nacin odrastanja i sl.

dobro ja sada nisam mislio striktno na crvenu , zutu , bijelu i crnu rasu . postoje i mestici , zambo ... itd ali nekako mi je prirodnije vidjeti dvoje zamba nego muskarca crnca i zenu bijelkinju . naprimjer . dakle nisam protiv toga da se ljudi vole i posto su mjesanci stvarnost ne treba ih diskriminirati ali nekako mi je ipak to neprirodno .

Jednostavno mislim da smo navikli da budemo medju svojima, kao i drugi, jer kada odrastes u okruzenju koje cine 98% ljudi koje su iste boje koze kao i ti, steknes u glavi verovatno sliku kakve bi osobe trebale da te privlace, boja, oci, oblik lica, sve, ponasanje, jednostavno poprimas tu kulturu, taj mentalitet i to trazis od buducih partnera. Isto kao sto ljudi gledaju ovde vezu izmedju belkinje i crnca (ili koga vec), tako isto gledaju i u Africi. Da smo rasli nege u Kini, gde ima 1% belaca, verovatno ne bi nam veze izmedju Kineza i neke belkinje bile neobicne.

Mestizo: Spanish father and Indian mother
Castizo: Spanish father and Mestizo mother
Espomolo: Spanish mother and Castizo father
Mulatto: Spanish and black African
Moor: Spanish and Mulatto
Albino: Spanish father and Moor mother
Throwback: Spanish father and Albino mother
Wolf: Throwback father and Indian mother
Zambiago: Wolf father and Indian mother
Cambujo: Zambiago father and Indian mother
Alvarazado: Cambujo father and Mulatto mother
Borquino: Alvarazado father and Mulatto mother
Coyote: Borquino father and Mulatto mother
Chamizo: Coyote father and Mulatto mother
Coyote-Mestizo: Cahmizo father and Mestizo mother
Ahi Tan Estas: Coyote-Mestizo father and Mulatto mother

popis :

Acastanhada (cashewlike tint; caramel colored)
Agalegada
Alva (pure white)
Alva-escura (dark or off-white)
Alverenta (or aliviero, "shadow in the water")
Alvarinta (tinted or bleached white)
Alva-rosada (or jamote, roseate, white with pink highlights)
Alvinha (bleached; white-washed)
Amarela (yellow)
Amarelada (yellowish)
Amarela-quemada (burnt yellow or ochre)
Amarelosa (yellowed)
Amorenada (tannish)
Avermelhada (reddish, with blood vessels showing through the skin)
Azul (bluish)
Azul-marinho (deep bluish)
Baiano (ebony)
Bem-branca (very white)
Bem-clara (translucent)
Bem-morena (very dusky)
Branca (white)
Branca-avermelhada (peach white)
Branca-melada (honey toned)
Branca-morena (darkish white)
Branca-pálida (pallid)
Branca-queimada (sunburned white)
Branca-sardenta (white with brown spots)
Branca-suja (dirty white)
Branquiça (a white variation)
Branquinha (whitish)
Bronze (bronze)
Bronzeada (bronzed tan)
Bugrezinha-escura (Indian characteristics)
Burro-quanto-foge ("burro running away," implying racial mixture of unknown origin)
Cabocla (mixture of white, Negro and Indian)
Cabo-Verde (black; Cape Verdean)
Café (coffee)
Café-com-leite (coffee with milk)
Canela (cinnamon)
Canelada (tawny)
Castăo (thistle colored)
Castanha (cashew)
Castanha-clara (clear, cashewlike)
Castanha-escura (dark, cashewlike)
Chocolate (chocolate brown)
Clara (light)
Clarinha (very light)
Cobre (copper hued)
Corado (ruddy)
Cor-de-café (tint of coffee)
Cor-de-canela (tint of cinnamon)
Cor-de-cuia (tea colored)
Cor-de-leite (milky)
Cor-de-oro (golden)
Cor-de-rosa (pink)
Cor-firma ("no doubt about it")
Crioula (little servant or slave; African)
Encerada (waxy)
Enxofrada (pallid yellow; jaundiced)
Esbranquecimento (mostly white)
Escura (dark)
Escurinha (semidark)
Fogoio (florid; flushed)
Galega (see agalegada above)
Galegada (see agalegada above)
Jambo (like a fruit the deep-red color of a blood orange)
Laranja (orange)
Lilás (lily)
Loira (blond hair and white skin)
Loira-clara (pale blond)
Loura (blond)
Lourinha (flaxen)
Malaia (from Malabar)
Marinheira (dark greyish)
Marrom (brown)
Meio-amerela (mid-yellow)
Meio-branca (mid-white)
Meio-morena (mid-tan)
Meio-preta (mid-Negro)
Melada (honey colored)
Mestiça (mixture of white and Indian)
Miscigenaçăo (mixed --- literally "miscegenated")
Mista (mixed)
Morena (tan)
Morena-bem-chegada (very tan)
Morena-bronzeada (bronzed tan)
Morena-canelada (cinnamonlike brunette)
Morena-castanha (cashewlike tan)
Morena clara (light tan)
Morena-cor-de-canela (cinnamon-hued brunette)
Morena-jambo (dark red)
Morenada (mocha)
Morena-escura (dark tan)
Morena-fechada (very dark, almost mulatta)
Morenăo (very dusky tan)
Morena-parda (brown-hued tan)
Morena-roxa (purplish-tan)
Morena-ruiva (reddish-tan)
Morena-trigueira (wheat colored)
Moreninha (toffeelike)
Mulatta (mixture of white and Negro)
Mulatinha (lighter-skinned white-Negro)
Negra (negro)
Negrota (Negro with a corpulent vody)
Pálida (pale)
Paraíba (like the color of marupa wood)
Parda (dark brown)
Parda-clara (lighter-skinned person of mixed race)
Polaca (Polish features; prostitute)
Pouco-clara (not very clear)
Pouco-morena (dusky)
Preta (black)
Pretinha (black of a lighter hue)
Puxa-para-branca (more like a white than a mulatta)
Quase-negra (almost Negro)
Queimada (burnt)
Queimada-de-praia (suntanned)
Queimada-de-sol (sunburned)
Regular (regular; nondescript)
Retinta ("layered" dark skin)
Rosa (roseate)
Rosada (high pink)
Rosa-queimada (burnished rose)
Roxa (purplish)
Ruiva (strawberry blond)
Russo (Russian; see also polaca)
Sapecada (burnished red)
Sarará (mulatta with reddish kinky hair, aquiline nose)
Saraúba (or saraiva: like a white meringue)
Tostada (toasted)
Trigueira (wheat colored)
Turva (opaque)
Verde (greenish)
Vermelha (reddish)

http://www.zonalatina.com/Zldata55.htm

ako krizamo rotvajlera i pudlicu dobijemo nakazu ali kod ljudi je uobicajeno mjesanje svih rasa . jel to dobro ili lose . da li bi se svatko trebao drzati svoje vrste ?

Pa, sad...nećemo baš upoređivati ljude i pse, ali ako gledamo bukvalno...spram sveca i tropar.

Užasno je loše i veoma možeš da nastradaš, ako je drugačije.

Držiš se onoga šta si, šta voliš, ko si i šta želiš od života, pa šta ti Bog da. Nadaš se najboljem...najboljim situacija, ljudima, događajima i tako ideš kroz život. Ove druge maksimalno izbegavaš, zaibilaziš i samo registruješ...čisto da uFatiš tutanj i što pre šmugneš, da im nisi na nišanu.

Tu mislim prvenstveno na karakter.

Inače, sve drugo ne potpada pod ovo...jer svako je ono šta jeste i nije birao rođenjem ni boju kože, ni naciju, ni veru.

Bitno je da si čovek.

:hvala:

A survey of over 2,500 whites asked which race they found most physically attractive, and found that overall, though it varied quite a bit by political orientation, 62.7% of women and 48.2% were most physically attracted to other whites, much of the rest claimed no preference, 12% of men and 3% of women found asians most attractive, and 1.5% of men and 1.9% of women found blacks most attractive.

Men and women aged between 18 and 30 were shown 600 faces of the opposite sex and asked to grade them for attractiveness.
The women tended to go for black male faces, followed by white and then Asian.
Men plumped for Asian women, followed by white, then black.

Ima i ovde:
http://neuropolitics.org/defaultfeb07.asp

U tabeli su rezulati belaca i koje ih rase najvise privlace. Zanimljivo je da je i politicko opredeljenje bilo faktor, ali vecina preferira istu rasu ili nemaju opredeljenje.

Poslednja izmena:
Nekako joj je to neprirodno. Sad da je pitash jesi li ti rasista rekla bi da nije, shto je najgore ona uoptje ne kapira da je sad tu neshto loshe u nachinu na koji razmishlja. Ovo je ista ona shto se pita koliko istine ima u prorocima i slichne teme? Dno dna, eat shit and die shto bi reko Gosn Duke.

ako krizamo rotvajlera i pudlicu dobijemo nakazu ali kod ljudi je uobicajeno mjesanje svih rasa . jel to dobro ili lose . da li bi se svatko trebao drzati svoje vrste ?

Belci, Crnci, Azijati svi su to isti ljudi, niko nije ni bolji ni gori. Nauka nije pokazala niti ce pokazati da dete naprimer izmedju belca i crnkinje ima neke neprirodne defekte, anomalije.

Tradicije i kulture razdvajaju ljude ali samo povrsno i to su premostive prepreke.

Nego religije su te koje najvise razdvajaju ljude, u ljudskoj civilizaciji najvise je proliveno krvi bas zbog vere.

Zašto je ova tema otvorena ako nije dozvoljeno drugačije mišljenje od unapred politički i društveno prihavćenog ? Ili nametnutog..nebitno? :)

ja sam kao autor teme postavio sam tezu o rotvajlerima i pudlicama , dakle slobodno iznesi svoj stav i ja te ne smatram rasistom vec prije albacentristom . ok ? ( alba = bjela ) .

Hmm ...

Dobro je pogledajte (i poslušajte) ... pa kažite nešto protiv mešanja rasa:

beyonce1-480x432.jpg

Beyonce.jpg

ja sam kao autor teme postavio sam tezu o rotvajlerima i pudlicama , dakle slobodno iznesi svoj stav i ja te ne smatram rasistom vec prije albacentristom . ok ? ( alba = bjela ) .

U suštini sam potpuno indiferentna prema onome što rade drugi ljudi, šta im se sviđa i čemu teže, a moj stav je već više puta na raznim temama opisan da me privlači isključivo ono što mi je blisko i slično. :) Primećujem da ima i onih koje privlači različitost( naročito u pogledima na svet) .Nisam sigurna da li je to iz potrebe da nekog promene u sebi sličnog ili iz nečeg drugog, ali meni je to strano. Mogu voleti samo nekog bliskog po svemu.

Interesantno je da je dozvoljeno reći da ti neko ne odgovara jer nema određen intelektualni nivo ( diskriminacija?! :) ) , a ako ti se ne sviđa i ne privlači te njegova boja kože i mirisi koji su evidentno drugačiji onda to u najmanju ruku moraš da objašnjavaš što je više nego ponižavajuće .

Jedno je retji ne svidjaju mi se crnci il Kinezi, sasvim drugo je retji neprirodno je meshanje rasa. Takodje nije diskriminacija kad ti neko ne odgovara jer je glup, diskriminacija je kad kazhesh "e ovaj je musliman on mora da je glup zato mi ne odgovara". Privlache me drugachiji zato shto zhelim da ih upoznam, da ih razumem, jer kroz poznavanje drugih upoznajem sebe, jer kroz razumevanje drugih gradim svoju empatiju, postajem bolji chovek ukratko. Da sam proveo zhivot sa meni slichnima verovatno bi bio skuchen i ogranichen u svakom smislu, no dobro, nekom se svidjaju drugachiji nekom isti, shta sad.

Jedno je retji ne svidjaju mi se crnci il Kinezi, sasvim drugo je retji neprirodno je meshanje rasa. Takodje nije diskriminacija kad ti neko ne odgovara jer je glup, diskriminacija je kad kazhesh "e ovaj je musliman on mora da je glup zato mi ne odgovara". Privlache me drugachiji zato shto zhelim da ih upoznam, da ih razumem, jer kroz poznavanje drugih upoznajem sebe, jer kroz razumevanje drugih gradim svoju empatiju, postajem bolji chovek ukratko. Da sam proveo zhivot sa meni slichnima verovatno bi bio skuchen i ogranichen u svakom smislu, no dobro, nekom se svidjaju drugachiji nekom isti, shta sad.

Tipičan instant produkt globalizacije, ponavljanje ustaljenih mantri, potreba da se bude na liniji i IN ,a u četiri zida licemerje veće od kuće. Možda bi se i orodili sa nekim egzotičnim domorodcem, ali sa Romom iz karton naselja...tu počinju problemi :lol:

Drugachiji nisu samo domordci ili Romi, drugachiji su i dugokosi i tjelavi, umetnici i zanatlije, deca i starci, pesnici i nacisti, debeli i mrshavi, zdravi i bolesni. Uprkos tome shto sam licemerni produkt globalizacije ja sam izneo svoje mishljenje, jedino shto mogu na forumu da uradim, dakle ja na forumu propagiram razumevanje i jednakost a ti separaciju i nejednakost, i ko je bolji chovek? Chak i da je moj jedini cilj da budem in, chak da se u zhivotu ponasham suprotno onome shto zagovaram ko je bolji? Ako sutra recimo ovo bude chitalo dete od 12 godina, jel bolje da prochita da su ljudi jednaki i da ih treba razumevati il da su jedni bolji od drugih zavisno od boje kozhe il statusa? Produkt globalizacije, to zato shto smo sad u fazonu anti-globalizacija jel da? Da je ovo 80ta verovatno bi mi rekla produkt komunizma, produkt anarhizma, da su 70te verovatno bih bio smrdljivi hipi. Kao da je jednakost medju ljudima odlika globalizacije, jadna moja fizionomijo, ideja jednakosti postojala je daleko pre bilo kakvog sna o globalizaciji. In su nashi, mi smo in.

Back