Mizandrija

Poruka
8.713
Ne znam što, ali verovatno ima veze s jednim (jedinim) pogledom koji sam bacila na forumske teme, a što me je ponukalo da otvorim ovu.

Jedna žena koju znam (recimo) ima kao svoj status sledeće: "All men must die."

Na tom mestu koje neću da pominjem, nikada joj nije upućeno pitanje u vezi tog statusa/potpisa/štagod; kamoli da je doživela neko suprotstavljanje - da ne pominjem reperkusiju.

Moje je pitanje sledeće: kakav je vaš pogled? Slažete li se sa gore navedenim primerom mizandrije ili ne, mislite li da je to uopšte mizandrija i zašto ne mislite da jeste i da li žene, možda, zaslužuju takvu vrstu osvete ili se možda ne radi o osveti već o pravednom gnevu koji, slučajem, na osvetu (ili priželjkivanje iste) tek liči.

Najposle, mislite li da su ekstremni, radikalni feminizam i mizandrija u bilo kakvoj vezi, ili je mizandrija tek ogledalo mizoginije (što je, doduše, već postavljeno kao pitane). Hvala.

Ju, ju, zena otvorila ovu temu.
Pojesce te ove nase fem....
Ne smem ni naziv da im napisem.
A što bi ženi bilo zabranjeno da otvara ovakvu temu? Ako je ženi dozvoljeno da poziva na opšti pomor mškaraca, svakako je nekoj drugoj dozvoljeno da to dovodi u pitanje. Uostalom, određivati šta žena sme ili ne sme da piše, vrlo je onako znaš mizoginistički :zper:

Ništa novo na ovome svetu. Žene mrze muškarce, muškarci mrze žene. Dva ekstrema dveju grupa u sukobu da dokažu ko je gori i u nadi da degradira drugu stranu. Obe grupe su izopačene i treba im lečenje. Ne postoji bilo kakvo opravdanje. Osveta? Verovatno jevreji trebaju u koncentracioni logor milione nemaca, čisto da bude revanš.

Jadan otac toj ženi koja ima takav status. Izmeđuostalog, vidi se suženje svesti pošto ne postavlja pitanje šta bi se desilo da nema muškaraca.

Posle pet tema koje su se bavile 'kvalitetima' žena, ne čudi me otvaranje teme u kojima će se kritikovati one žene koje imaju sva prava da iznesu svoje mišljenje, kao i muškarci , naravno. Ako postoje teme gde piše da su žene lajave, da im ne treba verovati, opisi kako bi trebale da se ponašaju žene, šta je čudno da su se neke članice osetile poniženo ili uvređeno? Nije to nikakva mizandrija, a ni feminizam, već jednostavna reakcija na takve generalizacije i uopštavanja.

Poslednja izmena:
Tema je pandan nedavno otvorenoj Mizoginija.
Štra treba da pišem u temi o mrziteljma žena?
U realnom životu, za sve ove godine, nikada nisam poznavala čak ni čula za nekog sugrađaninina da mrzi žene.
Sve moje negativno iskustvo a u vezi sa mizoginijom, doživljeno je ovde, na ovom forumu.

Što se tiče mizandrije, u stvarnom životu nikada nisam upoznala ženu koja patološki mrzi muškarce
Ovde na forumu se dešava, moj utisak je da se žene više brane nego što napadaju.

Lično, staromodan tip žene sam, vaspitana u tradicionalnoj porodici, ceo život okružena muškarcima; đed, otac, brat, kasnije suprug, sinovi..

Muškarcu je potrebna žena, ženi muškarac da bi bili funkcionalna celina.
I, naravno, muškarac treba da ima snage za oboje, da njegova jaka ramena budu oslonac za ženu, a oboje da budu podrška deci.
Samo, i jedino tako, mogu funkcionisati.
Ne oduzimati muškarcima muževnost, ne oduzimati ženama ženstvenost!

A što bi ženi bilo zabranjeno da otvara ovakvu temu? Ako je ženi dozvoljeno da poziva na opšti pomor mškaraca, svakako je nekoj drugoj dozvoljeno da to dovodi u pitanje. Uostalom, određivati šta žena sme ili ne sme da piše, vrlo je onako znaš mizoginistički :zper:
Nije mizogenisticki , nego je transferaza mizandrije, tj reflektovani strah od reakcije zena feminacista...

Dete prenosi stavove majkica na slucajnu prolaznicu....

Ma nije probem, slobodno kukaj.

Nije mi u karakteru da kukam.

Sto se tice potpisa, ne dotice me nesto previse.

Da je u pitanju meni draga osoba iz moje blize okoline, mozda bih se malo i razmislio.

Zalosno je ovo sto se desava na globalnom nivou, ali sta da se radi.

Ko se ne navikne na promene, one ce ga progutati. Zato su i dosta ljudi danas zbunjeni. Jer nisu prigrlili promene.

Ne znam što, ali verovatno ima veze s jednim (jedinim) pogledom koji sam bacila na forumske teme, a što me je ponukalo da otvorim ovu.

Jedna žena koju znam (recimo) ima kao svoj status sledeće: "All men must die."

Na tom mestu koje neću da pominjem, nikada joj nije upućeno pitanje u vezi tog statusa/potpisa/štagod; kamoli da je doživela neko suprotstavljanje - da ne pominjem reperkusiju.

Moje je pitanje sledeće: kakav je vaš pogled? Slažete li se sa gore navedenim primerom mizandrije ili ne, mislite li da je to uopšte mizandrija i zašto ne mislite da jeste i da li žene, možda, zaslužuju takvu vrstu osvete ili se možda ne radi o osveti već o pravednom gnevu koji, slučajem, na osvetu (ili priželjkivanje iste) tek liči.

Najposle, mislite li da su ekstremni, radikalni feminizam i mizandrija u bilo kakvoj vezi, ili je mizandrija tek ogledalo mizoginije (što je, doduše, već postavljeno kao pitane). Hvala.
Nisam video ali bih ignorisao neprijatnu inernet pojavu.

Ništa novo na ovome svetu. Žene mrze muškarce, muškarci mrze žene. Dva ekstrema dveju grupa u sukobu da dokažu ko je gori i u nadi da degradira drugu stranu. Obe grupe su izopačene i treba im lečenje. Ne postoji bilo kakvo opravdanje. Osveta? Verovatno jevreji trebaju u koncentracioni logor milione nemaca, čisto da bude revanš.

Jadan otac toj ženi koja ima takav status. Izmeđuostalog, vidi se suženje svesti pošto ne postavlja pitanje šta bi se desilo da nema muškaraca.
Sve je dobro dok se ne desi Kenoša a ide se ka tome.

И Кеноша подсећа на пад Нуменора. У суштини, руља хтела да линчује клинца. Овај био наоружан, двоје убио трећег ранио.
Kad su ljudi taoci šalju se muškarci da rešavaju. Kad je neka pucnjava, opet muškarci na prvoj lliniji fronta. Što je okej, biološki smo agresivniji od žena te nam tako nešto u prirodi. Mislim da je jedan psiholog govorio o ovome. Jedini razlog zašto su muškarci skloni nasilnijim kriminalnim delima je taj što je kod nas agresija 60% , dok kod žena 40% . Sitnica :D

Kad su ljudi taoci šalju se muškarci da rešavaju. Kad je neka pucnjava, opet muškarci na prvoj lliniji fronta. Što je okej, biološki smo agresivniji od žena te nam tako nešto u prirodi. Mislim da je jedan psiholog govorio o ovome. Jedini razlog zašto su muškarci skloni nasilnijim kriminalnim delima je taj što je kod nas agresija 60% , dok kod žena 40% . Sitnica :D
Не свиђа ми се никако овај вештачки направљен мушки против жена сукоб. Чак и ово интернет лајање и једне и друге стране је иритирајуће. Питам се, шта је следеће и где је крај.

Mislim odbijala je da radi zenske poslove,nije htela da bude fina dama,htela maceve,lukove i strele...juuu sta feminizam napravi od mlade,podvodljive devojcice xD

Не свиђа ми се никако овај вештачки направљен мушки против жена сукоб. Чак и ово интернет лајање и једне и друге стране је иритирајуће. Питам се, шта је следеће и где је крај.
Da se udalje još više muškarci i žene, razore porodice. Broj razvoda sve veći i veći.

Moralna vertikalcina

Poslednja izmena od moderatora:

Back