Mitovi o srednjem veku

Шта су порекли ?
Деда, отац и син су му били слободни зидари, његов деда Ерасмус Дарвин се сматра једним од утемељивача теорије еволуције иначе ако те занима потражи на религији тамо сам писао о томе.
porekli su da je pred kraj zivota poceo da sumnja u teoriju evolucije, i da je postao religiozan.

a da su klerici nesto slagali, to me ni malo ne cudi.

Prima nokte je postojao . Na primer postojalo je u sliadzijsko divljackom ponasanju Turaka u Srbiji i Bosni obicaj da upadnu na svadbu i otmu nevestu , a da mladozenja nosi opanke oko kolibe , da bi ih omeksao a i da ostanu topli . Mnogi hajduci , odmetnici Srbi od Turske vlasti , postali su to , upravio iz razloga sto su ubijali Turke prilikom takvih dogadjaja . A onda se moze samo u sumu ..

To je upravo mit.

Ako je bio slobodan zidar onda je i religiozan, a mala je verovatnoća da nije jel su mu svi u porodici bili slobodni zidari.
masoni = tajno drustvo
otkud ti znas ko je clan nekog tajnog drustva?
a argument ti je stvarno zanimljiv. svi su mu u porodici imali brkove, mala je verovatnoca da nije i on.
evo u mojoj porodici, osim supruge, svi veruju u boga osim mene. neki su skoro i hriscanski fanatici. samo jedan od razloga zasto je religija losa. fanatizam.

Ovde da pricamo malo o svim mitovima koji kruze jos u istoriji o srednjem veku.

Meni padnu na pamet.

-ono da su kobajagi mislili da je zemlja ravna (totalno netacno svaki ribar u Italiji ili Dalmatiji znao je da je zemlja sto posto okrugla.

-pravo prve bracne noci (nikad nije postojalo)

- Spaljivanje vestica (tek je nastalo u 16 i 17 veku i nije nikad imao velike razmere, umesanost crkve je bila minimalna

Sad se vise ne secam a znao sam dosta tih mitova. Sta vi znate o njima

-Mађари потичу од Хуна.

То је мит. За њега је заслужна средњевековна мађарска династија Арпадоваца која је, већ како то династије раде, измислила своју генеалогију довевши јеу везу са Атилом Хунским.

A mit da su Kinezi stigli do zapadnih obala USA
postoji cak i dokaz,a to je nadjen ostatak Kineskog broda iz srednjeg veka,na obali kod San Franciska

Isto tako,mit da su sa velikom trgovackom flotom prodrli do obala Somalije i etiopije te osnovali trgovinske centre duz cele rute
te i dan danas,ljudi koji su kineskog porekla ima cak i u Africi

Isto tako,mit da su sa velikom trgovackom flotom prodrli do obala Somalije i etiopije te osnovali trgovinske centre duz cele rute

А јеси сигуран да је мит, гледао сам емисију о томе? Постоје људи који се сматрају потомцима тих Кинеза и предмети сачувани из тог времена?

masoni = tajno drustvo
otkud ti znas ko je clan nekog tajnog drustva?
a argument ti je stvarno zanimljiv. svi su mu u porodici imali brkove, mala je verovatnoca da nije i on.
evo u mojoj porodici, osim supruge, svi veruju u boga osim mene. neki su skoro i hriscanski fanatici. samo jedan od razloga zasto je religija losa. fanatizam.
Слободно зидарство није тајно друштво, јер не таји своје постојање, нити своје циљеве. Штавише, највећи део симболи и ритуали се могу наћи у било којој библиотеци.
Ложа у којој је Чарлсов деда био велики мајстор и даље постоји...

Za sve neupucenje.

Kopernik nije bio napadnut od strane inkvizicije, vec Galilej.

I nije bilo pitanje oblik planete, vec pitanje sta je u centru galaksije zemlja ili sunce (jedno i drugo je u stvari netacno).

Pri tome, čuveno eppur si muove je po prirodi stvari nedokaziv događaj. Po jednima je to rekao pred smrt, a po drugima promrmljao na suđenju, nakon što se zvanično odrekao svojih tvrdnji.

I, čisto kao podatak, nakon njegove osude i stavljanja u kućni pritvor, živeo je još 9 godina.

Govorim o Galileju, ne o Koperniku, naravno.

Pri tome, čuveno eppur si muove je po prirodi stvari nedokaziv događaj. Po jednima je to rekao pred smrt, a po drugima promrmljao na suđenju, nakon što se zvanično odrekao svojih tvrdnji.

I, čisto kao podatak, nakon njegove osude i stavljanja u kućni pritvor, živeo je još 9 godina.

Pa cela prica Galileja je drugacija nego sto mnogi misle. Vec se u skolama ucilo i da je sunce i da je zemlja u centru galaksije. A Galilej se protivijo tome da kao ucitelj objasni ucenicima obadve teorije.

To mu je bio problem, to je nenaucno ako se nema dokaze da je tako. Inace je Kopernik vec rekao da je logicnije da je sunce u centru.

Inace danas se zna da mi u nasoj galaksi mlecnom putu zivimo u cistoj periferi, negde zabaceno daleko od centra. A o svemiru da nepricam.

Inace Kolumbo je hteo da nadze Indiju i da se obogati.Ali su mu rekli da ce trebati predugo i da ce umreti od nedostaka vode na putu za nju. On je reko da je mnogo manja zemlja nego sto se mislilo.

On nije bio u pravu ali je imao srece za amerikomm, inace bi umro na putu.

A mit da su Kinezi stigli do zapadnih obala USA
postoji cak i dokaz,a to je nadjen ostatak Kineskog broda iz srednjeg veka,na obali kod San Franciska

O tome postoje spisi u jednom kineskom manastiru, pričao mi je čovek koji je čitao. Čak su i neki kineski majstori imigrirali usled neke vrste proterivanja u Ameriku.

Back