Mitiseri - upomoc !!!

callmemaybe

Početnik
Poruka
3
Imam veliki problem sa mitiserima oko nosa - veliki su i ne izlaze lako.. Roditelji me ne pustaju kod kozmeticarke (jako su paranoicni) ali ja evo googlovala i svi preporucuju posetu kozmeticarki za redovan tretman lica.. oni hoce sami da mi ih istiskaju i tako su mi napravili infekciju (uzas) .. ne znam sta da radim u vezi ovog problema,jako su ruzni i sve ih je vise,ali moji roditelji stalno poricu i kazu da nije nista strasno,i da panicim i preuvelicavam,a ponekad me i ne slusaju.. koje su neke metode za uklanjaje mitisera bez infekcija i bola?:gace::roll::evil::eek::dash::dontunderstand:

Imam veliki problem sa mitiserima oko nosa - veliki su i ne izlaze lako.. Roditelji me ne pustaju kod kozmeticarke (jako su paranoicni) ali ja evo googlovala i svi preporucuju posetu kozmeticarki za redovan tretman lica.. oni hoce sami da mi ih istiskaju i tako su mi napravili infekciju (uzas) .. ne znam sta da radim u vezi ovog problema,jako su ruzni i sve ih je vise,ali moji roditelji stalno poricu i kazu da nije nista strasno,i da panicim i preuvelicavam,a ponekad me i ne slusaju.. koje su neke metode za uklanjaje mitisera bez infekcija i bola?:gace::roll::evil::eek::dash::dontunderstand:

Izgleda da si tinejdžerka. To što imaš na nosu nije mitiser, nego gnoj i rana. Koristiti mast Hidroklicin, odličan je.
Ja sam bila kod privatnih kozmetičara, jako su skupi a nisu baš toliko efikasni. Kod medicinskih kozmetičara potreban ti je uput od dermatologa ako ti ga prepiše.

Niko ne voli mitisere, bubuljice pa i gnoj, ali to su nepobediva mala čudovišta koja traju 100 godina. Pomiri se s tim.Evo i dan danas meni se pojavljuju bubuljice. :confused:

Poslednja izmena:

Napari lice sa čajem od kamilice,predhodno namaži lice sa nekom kremom,ali ne baš debeo sloj kreme,stavi peškir na glavu i napari lice 10-tak minuta.Uzmi jedno celo belance i dodaj kukuruzno brašno,ima ga u svim prodavnicama,ono najsitnije i dodaj to brašno u belance,napravi homogenu smesu,stavi na lice i drži pola sata.posle istrljaj sa tim kad budeš skidala.To ti je dobar pilin.
Pošto će ti koža omekšati od parenja lica,iscedi mitisere na nosu.Nećeš dobiti infekciju i crvenilo.Namaži lice posle nekim dobrim tonikom,ako imaš.
To sam ja nekad radila i bilo mi je skroz ok.

Sada s vremena na vreme kada se umivam stavim malo sode bikarbone u gel i istrljam lice.
Izbegavaj predeo oko očiju.

Ovde je u osnovi hormonski poremećaj odnosno disbalans, da ga tako nazovem. Imate viška hormona Dihidrotestosterona, koji ima jak uticaj na lojne žlezde koje se pretvaraju u mitisere. Stvara se iz Testosterona uz pomoć enzima 5-alfa reduktaze. Nemoguće je stoga rešiti problem nanošenjem bilo kakvih krema ili losiona spolja. Samo će te bacati novac uzalud. Ne zaboravite na štetu koju vam ova uglavnom sintetička hemijska jedinjenja mogu naneti organizmu u kumulativnom smislu.
Prema mojim saznanjima najsigurniji i najefikasniji prirodan lek za otklanjanja ovih tegoba je Ruski čaj (epilobium angustifolium), koji efikasno sprečava ovu hormopnsku transformaciju Testosterona u DHT.
Ima ga koliko vidim i kod nas (kucajte ga u guglu) tako da ga ne morate poručivati iz Rusije. Pazite samo da vam ne uvale Indijski crni ili zeleni čaj od kamelije. To nisu iste biljke.

Back