Mitic Company NIs iskustvo-Bmw ovlasceni servis

franc 78

Početnik
Poruka
4
Moje iskustvo sa BMW Mitic company Nis
Zeleci da kupim polovni Bmw e 46 320d isao sam logikom da bi bilo sigurnije da kupim neki provereni auto na neko sigurno mesto, tako da ja kupim kod njih Bmw. U razgovoru sa vlasnikom tel., kaze mi on da je auto perfektan, bez dodatnih ulaganja, da dodjem da vidim kako je dobar i da se necu pokajati,i da jedino treba da zamenim silen blokove. Nekoliko puta sam ga pitao, da li su pregledali auto, kakva je turbina, kakav je trap, menjac- ''jer ipak su oni ovlasceni servis za bmw'', dobijam garancije da su sve pregledali da cak ne treba da vodim ni majstora, jer su oni postena i domacinska kuca. I tako ja naivan, odem da pogledam auto, spolja sve je super, lep, jedino sto se videlo da je volan presvucen. Bez mnogo razmisljanja kupim auto,uradim kod njih mali servis, koji me je izasao 20000 din-ulje, svi filteri.
Odmah sutradan, ispod njega ulje u garazi, samo sto se nisam slogirao, pomerim auto na drugo mesto opet ulje, odem u lokalni servis,podignemo auto, zastitni pleh je bio sav od ulja i oni ustanove da je ulje iz TURBINE,sva masna, zatim pored silen blokova podhitno moram da menjam i viljusku, i auto mi je vukao u levu stranu, a oni su mu prethodno radili reglazu. Kad sam se cuo sa cenjenim Miticem, kaze mozda je neka gumica, i da oni to nisu primetili,ni ulje ni viljusku, i onda je isla prica, kako su ti lokalni majstori indijanci, i da dodjem ja kod njega da mi napravi on auto.Opet ja odem u Mitic servis, platim silen blokove, villjusku 22000 dinara, zamene gumicu i sve je sredjeno sve je super. Nakon mesec dana proverim ulje,kad ono ulje na pola sipke, glava kao balon, opet u lokalni servis, radim kompletan pregled, prvi put radim dijagnostiku....kaze majstor stasao za veliki servis: remenica pri kraju, vodena pumpa pre leta mora da se menja, spaneri, roleri, kaisevi, izadje negde oko 350evra.Dijagnostika pokazala dva grejaca ne rade, senzor spoljne temperature, neki senzor u turbini.
Najglavniji deo: odem opet u servis Mitic, stariji vlasnik me doceka naostren, i uz pokusaj dranja, drskosti i neverovatno bezobrazan (kao da je on meni dao pare a ne ja njemu),da je ulje na max,da nije potrosio ulje,kao fora on meri ulje 40 godina i ne mogu ja njemu da pricam da li fali ili ne.Sva sreca pa brzo ga je sklonio mladji vlasnik u stranu, na kraju su ustanovili da je u pitanju ''filter turbine'' i zato je curilo ulje, i opet ide prica- dijagnostiku gde sam radio mora da je bila kineska,i tako dalje. U pocetku su tvrdili da je remenica i vodena pumpa dobra, ali kad sam rekao da me ne lazu i da cu ici u jos tri auto servisa da ispitam sve to, onda su rekli pa trebalo bi da se menja.
OK, sve ono sto je pricao na pocetku je palo u vodu, da oni nemaju ikakve veze sa tim, jer sve je to potrosni materijal,da ja imam psihickih problema i da sam mnogo komplikovan i da ne treba da se nerviram jer je to samo gvozdje, i da je on ipak meni prodao dobar auto. E sad idem da zamenim sve to kod lokalnih majstora, odnosno indijanaca. I da, zaboravio sam nosace motora,crkli su i oni.
Toliko od poverenja u ovlasceni servis i njihovog pregleda.
Malo je duzi tekst :) ali morao sam zbog drugih, nikome ali nikome nemojte da verujete, svi samo zele da vam izvuku pare, pa cak i kad su u pitanju auto kuce, nikad ne kupovati bez totalnog pregleda, i vise nikad u OVLASCENI SERVIS- ovlasceni prevaranti i lopovi. Sve ovo je trajalo UKUPNO MESEC DANA. Zagorcali su mi zivot. Oni meni oci nece vise da vide do kraja zivota. pozdrav

Kriv je sam kupac jer je verovao nekom koga ne zna a za koga pre toga nista nije cuo.
Poverenje se stice godinama i ako je neko ok morao si za njega cuti da nije uvaljivac krseva.
Na kraj krajeva kod BMW-a kad ugasis auto sa pustenim kvacilom i ako dobro zatrese znaci da je ili zamajac ili da su otisli nosaci motora a to se moglo ustanoviti odmah.
Na forumu i forumima se pisalo masovno o svemu i moglo sed ustanoviti sta da se gleda i da se proveri jel nesto pocelo da se kvari ili ne.

Taj ovlasceni servis Mitic je poznat po raznoraznim prevarama i prevaricama. Secam se price da su pravili mucku oko nekog dela (ili cipa) na nekom delu elektronike vezanog za kompijuter. Stvar je bila u tome da se ceo taj deo skine, i stavi nov. Medjutim, oni su ga otvarali, zamenili cip koji kosta neke smesne pare, a naplacivali kao da su stavili nov. A nov se porucivao iz BG-a, dok su ovi iz BG-a to vukli iz Nemacke. I tako prolazilo vreme, Mitic punio dzepove.... dok nisu oni koji nabavljaju delove provalili da su ovi u Nisu prestali da narucuju to. I tako oni tu krenu da proveravaju, i dodju do toga da je on sam menjao samo taj jedan mali deo, nije stavljao ceo nov. Trebali su da mu uzmu licencu za BMW, ali ih je na kraju nekako namolio da "predju" preko toga.

@franc 78

Zao mi je sto je sve ispalo tako kako jeste u tvom slucaju. Ali si napravio ogromnu gresku sto nisi u "rezervi" imao malo sumnje, pa da povedes odmah nekog majstora ili nekog ko bi malo bolje pogledao auto. Sada je situacija onako - ni tamo ni ovamo. Povracaj novca, u nasoj zemlji, svi znamo na koju se to muku radi. Ako mozes, ako imas pisanu garanciju i neke dokumente o garanciju, iskoristi to! Ovako ce ti auto u startu biti rupa bez dna, ko zna do koje ces cifre dogurati vec u prvoj godini zbog toga sto je auto "u perfektnom stanju" .
Ali budi bahat, nemoj da dozvolis da oni tebe *ebu u mozak za tvoje pare! Ti si posteno platio! Inspekcija, sud...veze...sta god...pritiskaj ih!

Poslednja izmena:
Ма пусти ти њега видиш да лупа глупости само да би нешто лупао. Него ти лепо њих пријави јер је овај дебилни закон на твојој страни, две године гаранције и остала чуда. А и жали се Немцима ко им **** матер нек изгубе лиценцу.

Back